KaiHaavisto Suoraa puhetta

Mihin tarvitsemme heikkoja liittolaisia? - Mutta missä on Paavot?

Kysymys kuuluukin, että mihin ihmeeseen Suomi tarvitsee heikkoja maita? Vastaus on helppo: Ei mihinkään. Suomi ei todellakaan tarvitse heikkoja Etelä-euroopan maita mihinkään. Mitä siellä on? Olivipuita, hedelmiä, vihanneksia ja hiekkarantoja. He elävät turismista ja paprikan myynnistä.

Vihreää ravintoa kasvaa maassa pilvinpimein, annoimme rahaa tai emme. Jos joku pöljä perustaa tukiaiset johonkin yhteisvastuuseen, niin puhuu melkoista puppua. Miksi Suomen pitäisi olla yhteisvastuullinen jos nämä maat eivät itse ole olleet vastuullisia.

Kyllä tuolla Etelä-euroopassa on aina pärjätty luonnonantimilla ja pärjätään edelleen. Turismi tuo rahaa ja rihkamaa menee kaupaksi.

Hallitus on kohdentanut kaikki aikansa ja Suomen varat Eu:n alueeseen, samalla kun kotimaan pesä on jäänyt hoitamatta. Se tulee maksamaan hallituspuolueille kannatuksen romahduksen, se on selvää kuin pässin liha.

Nyt on hallitusten riveistä yksittäiset kansanedustajat nimeä mainitsematta – alkaneet huudella puskista. No totta kai ovat alkaneet. Miksi? Siksi, että pelko kannatuksen menettämisestä alkaa olla totta. Nämä kyseiset politiikan pelurit tietävät sen, että oma takalisto pitää alkaa hoitamaan kuntoon seuraaviin eduskuntavaaleihin.

Tämä puskista huutelu voi myös kertoa siitä, että hallituspuolueiden sisällä kytee aikapommi, joka odottaa rähähtämistään. Tulilanka on jo syttynyt, paniikki valtaa mielialoja. Jotkin kansanedustajat miettivät, että piru jos se Soini onkin oikeassa, ja meillä piru merrassa.

Erään asian olen laittanut merkille, että Kepun sekä Demareiden vanha siipi ei ole paljoa kommentoinut näitä tukipaketteja. Mistähän asia kielii? Johtuuko se siitä, että Sipilä ja Urpilainen ovat laittaneet suut kiinni. Missä on Paavo Väyrysen kommentit? Eipä ole Paavo Lipponenkaan maininnut mitään, vaikka liittovaltiokehitystä kannattaakin.

Nahkurin orsilla tavataan, sano Paavo Lipponen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kai Haavisto, turha meidän on Kreikalle tai muillekaan Euroopan maille kaunaa kantaa. Samassa veneessä ovat kuin mekin. Tyhmyyttään luottivat Epärehelliseen Unioniin ja nyt ollaan sitten syvällä suossa. En tokikaan kannata solidaarisuuden osoittamista Unionin virkamiehille, keinottelijoille ja pankkiireille, johan sitä on miljardeittain osoitettu, mutta myötätuntoa Euroopan kansalaisille kyllä.

Noista puskista huutelijoista: olen kai optimisti, mutta haluan ainakin uskoa, että osa on jo lopulta nähnyt ne virheet, joita on tehty ja haluavat muutosta. Pakostakin siellä Arkadianmäellä täytyy olla myös niitä, joilla on järki ja omatunto, vaikkahan nyt sitten hallituspuolueisiin kuuluvatkin. Näim minun on pakkokin uskoa, jos haluan pysyä tulevaisuuden suhteen edes jotenkin optimistisena.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomi tarvitsee Naton liittolaisekseen.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Suomi ei tarvitse natoa mihinkään, vaikka sotakalustomme ovat nato yhteensopivia. Suomi tarvitsee oman uskottavan puolustuksen tai pohjoismaiden sotilasliiton Ruotsin kanssa

ulf fallenius

Suomella ja Kreikkalla vienti samalla tasolla niin mitä tarkoittit heikkoilla mailla.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Miten niin samalla tasolla? Viekö Kreikkakin metsäteollisuuden sekä metalliteollisuuden tuotteita?

Käyttäjän JussiSaarelainen1 kuva
Jussi Saarelainen

Mihin Helsinki tarvitsee köyhiä maakuntia? Eikö olisi hyvä jos maakunnat sovittaisivat menonsa tuloihinsa?

Markku Kanniainen

Ei kyse ole siitä tarvitseeko Suomi heitä vai ei. Suomi ei alunperinkään ollut yhteensopiva kaukaisten, tyystin erilaisissa oloissa kehittyneiden maiden kanssa. Euron ongelmat olivat tiedossa jo ennen kuin yhteisvaluutta pistettiin pystyyn. Se on tässä vaiheessa tullut täysin selväksi. Mutta systeemi pistettiin jääräpäisesti pystyyn koska uskottiin että se johtaa automaattisesti integraatioon ja ongelmat ehditään välttää. Ei ehditty ja nyt koko Eurooppa on kusessa. Euroalue jopa terminaalivaiheessa.

Lisäksi ongelmaa on pahennettu typerällä kuristamispolitiikalla. Nyt IMF on myöntänyt että he ovat tehneet valtavia virheitä Kreikan suhteen. Ennusteet olivat ylioptimistisia ja taloutta on kuritettu aivan turhaan, tilannetta on vain pahennettu. Soini sanoi jo vuosia sitten että näin käy, että velkoja on pakko leikata. Nyt yhä useampi alkaa olemaan samaa mieltä. Myös IMF myöntää että näin olisi pitänyt heti toimia.

Tähän on myös suomalaiset poliitikot olleet vaikuttamassa. Saatanan munattomat pellet eivät uskalla sanoa mitä pitäisi sanoa vaan menevät vain virran mukana, pyrkivät peesaamaan isoja poikia. EU on katastrofi Suomelle. Ei ole poliittista uskallusta ja sitä kautta ei edes vähäistä valtaa. Brysseli dominoi Suomen poliittista kenttää kuin vasallia. Ja monet ihmiset internationalismi-kiimaltaan ja maailma kylässä-onanoinniltaan eivät näe minkä kokoluokan katastrofi tämä on.

Toimituksen poiminnat