KaiHaavisto Suoraa puhetta

Julkinen anteeksipyyntö

Kävin tuossa ajan kanssa plokejani läpi ja luin mitä on tullut kirjoitettua. Osa kirjoituksistani, jotka käsittelevät maahanmuuttajia on sellaista höttöä, että oikein ihmettelen itsekin mitä on tullut kirjoitettua. Kävin mieleni sopukoita läpi ja totesin, että olenko ollut täysissä mielen ja ruumiin voimissa? Katumus käy lankeemuksen edellä, mutta tarkemmin ajateltuani asioita, olen tavallaan ajatellut asiat oikein, mutta kirjoittanut totaalisen väärin. Totesin, että olen järjissäni, mutta joku ajatuspöljyys niissä on ollut vallallaan.

Olen osin käsitellyt patoutumiani ”vihapuheiden” keinoin ja todennut, että se on väärin. Asia juontaa juurensa siitä, että olen itse joutunut ulkomailla työskennellessäni vihan kohteeksi erilaisten etnisten ryhmien toimesta. Ulkomaan työt lopetettuani olen kohtuuttomalla tavalla kohdistanut omat huonot kokemukseni sekä pahan oloni Suomessa asuviin ulkomaalaisiin henkilöihin. Nyt kun tarkemmin asioita ajattelee, en millään voi syyttää Suomessa asuvia saman etnisen taustan omaavia henkilöitä syypääksi itseäni kohtaan saamaani kohteluun ulkomailla. Siksi pyydänkin julkisesti anteeksi kaikilta niiltä maahanmuuttajilta, jotka ovat pahoittaneet mielensä sanojeni tai kirjoitusteni vuoksi.

Pyydän siis anteeksi ja olen erittäin pahoillani. Toivottavasti se riittää toistaiseksi. Aion kuitenkin tulevaisuudessa esimerkilläni näyttää, että Suomessa asuvat maahanmuuttajat, jotka tekevät Suomessa töitä yhteiskuntamme parhaaksi, osallistuen veronmaksajina yhteisen hyvä eteen – en missään tilanteessa tule enää kenenkään etnisen taustan vuoksi aliarvioimaan. Olen tarkoituksella tavannut muutamia henkilöitä ja todennut, että vaikka muualla Euroopassa menee huonosti, niin Suomessa voi ulkomaalaistaustainen henkilö osallistua yhteiskuntamme rakentamiseen samalla tavalla kuin kantasuomalainenkin. On myös todettava, että monet ovat syntyneet Suomessa ja tuntevat itsensä osaksi yhteiskuntaamme. Se on hienoa ja kannatettavaa.

Plokejani on kopioitu monille epämääräisille saiteille ja niille en voi mitään. Tehtyä ei saa tekemättömäksi.  Niitä kopioita ei sieltä saa pois muut kuin henkilöt, jotka ovat ne sinne kopioineet ja liittäneet. En pyydä niitä poistamaan, mutta olen huojentunut jos näin käy. Yhtäkaikki, me olemme vain ihmisiä omine hyvine sekä huonoine puolineen. Onneksi ihminen kasvaa henkisesti ja siitä olen onnellinen, että mielipiteitä voi muuttaa ja asioista voi oppia.

Toivon myös, että ne henkilöt ja tahot, jotka ovat ehkäpä oikeutetustikin antaneet julkista rankkaa kritiikkiä, pystyvät jonkinmoiseen tasapainoiseen älylliseen kompromissiin kanssani. Me ihmiset emme ole täydellisiä, vaan meillä kaikilla on omat huonot sekä hyvät puolet. Asioista voidaan keskustella erittäinkin kriittisesti. Asioista voidaan olla erimieltä, mutta joka tapauksessa tämä julkinen anteekspyyntöni tulee aidosti sydämestä. Toivonkin, että ette lyö pökköä pesään, vaan ymmärrätte sen, että olen joutunut rankkojenkin hyökkäysten kohteeksi ulkomailla.

Toivuttu on ja nyt uusilla asioilla eteenpäin. Alan ajamaan asioita tulevaisuudessa ainoastaan keskittyen sellaisiin asioihin joiden koen olevan Suomalaisen sekä Suomessa asuvien ihmisten hyväksi ja parhaaksi. Jos maahanmuutosta on jotain kritisioitavaa, on syytä, että meillä on myös ratkaisu siihen. Ei voi räksyttää puskista ja arvostella, jos ei ole asioihin ratkaisuja. Sekin on yksi oppi, jonka olen sisäistänyt. Ihmisen kasvu ja oppiminen on elinikäinen. Jotkut sanovat asiat suoraan ja jotkut eivät sano mitään. Valitettavasti luonteeni on sellainen, Joka sanoo ensin ja katuu sitten. Mutta yritän parhaani mukaan kouluttaa itseäni - itseni hillitsemiseen. Loppujen lopuksi ajattelen kaikkien hyvää, mutta väärillä keinoilla.

Maahanmuuttokeskustelu alkaa jo olla vanha ja väsynyt aihe. Toki asioista pitää keskustella järkevällä tasolla. Ainoa ratkaisu on vain se, että saamme maahanmuuttajat osaksi yhteiskuntaamme ja mahdollisimman nopeasti. Vain sillä tavalla saavutamme tasapainon. Mitä tulee uusiin maahanmuuttajiin, joista tarkoitan tässä pakolaisia, on meidän syytä ensin itnegroida nykyiset, ennen uusien vastaanottamista, sillä ei se ole heillekään oikein, jos vastaanotamme tänne ihmisiä tyhjän päälle. Kaikkihan haluavat loppujen lopuksi osallistua sen maan yhteiskuntaan missä kukin asuu ja perhettään rakentaa.

Hyvää ja kaunista kesää kaikille ihmisille etniseen taustaan katsomatta.

Ystävällisin terveisin

Kai Haavisto

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (88 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jaahas, vai niin! Oliko tähän uskontunnustukseen syynä puoluetoimiston ohjeet?

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Pekka ei ole , vaan itseni tutkimisesta lähtenyt ajatus. Kukaan ei ole minua ohjeistanut asiassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mutta olet kuitenkin uskoon tullut? Näköjään?

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #9

En ole uskossa. Uskon rehellisyyteen ja ihmisen kasvuun

Heli Hämäläinen

Loistava puheenvuoro Kai. Olen sinusta ylpeä.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Kiitos Heli, on aika alkaa järkevään ajattelutapaan. Ihminen voi kasvaa ja ajatella asioita uudelta kantilta.

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Vaikuttaa siltä että olet pikkuhiljaa kuoriutumassa eurokuntoon.
Täytyy olla vapauttava tunne alkaa ajatella oikein.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Hauskaa, miten tämä liittyy Eurokuntoon?

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Mitä sinä yleensä ottaen nyt olet pyytelemässä anteeksi ja miksi, se ei oikein avautunut blogistasi.
Ilmeisesti jonkin sortin "rasismia" ?
Se jos mikä sopii "eurokuntoon".

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #13

Mutta minua mietyttää mitä tarkoitat Eurokunnolla?

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen Vastaus kommenttiin #15

Se tuli jo tuossa yläpuolella selitettyä.
Eurokunnolla en esimerkiksi tarkoita sitä että olet lähemmin politiikkaan tutustuttuasi alkanut suhtutua sovinnaisemmin ajatukseen maahanmuutosta koska se saattaisi edistää omaa poliittista uraasi.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #19

Reino ei tässä ole siittä kysymys. No toki saatan olla Eduskuntavaaleissa ehdolla,mutta en tässä ajattele omaa poliittista uraani mitenkään, vaan vilpittömästi halusin oikaista asioita koska minusta on saatu väärä käsitys ihmisenä. Kuka minuun haluaa tutustua , niin tapaan mielelläni. siinä sitten toteaa minkälainen olen ihmisenä. Minut tuntevat pitävät minua auttavaisena, sympaattisena, älykkäänä ja suvaitsevana. Erikoista mutta totta.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Tämä on varmasti tämän pyhänajan paras blogikirjoitus. 10+ pinnaa tälle minulta. Kyllä, Kai Haavisto. Monta kertaa olen ihmetellyt sitä että kaltaisesi hyvä kirjoittaja on kirjoittanut ala-arvoista tekstiä nimenomaan maahanmuuttajista, vaikka maahanmuutostahan sinun lie ollut tarkoitus kirjoittaa.

Tämän blogikirjoituksen myötä teet hyvän työn puolueellesikin ja itsellesi ilman muuta. Enpä usko että kenellekään jää mitään hampaankoloon yhtään mistään asiasta sinua kohtaan tämän luettuaan.
Kukaan ei ole yhtä fiksu ja rohkea mies, kuin sellainen joka uskaltaa kasvaa henkisestikin koko elämänsä ajan.

Voi sentäs miten monta kertaa itsekin olen muuttanut mielipiteitä asioista ja olen siihen valmis vieläkin. Heti jos oivallan että olen ajatellut väärin, niin en kyllä pidä kiinni entisistä. Kasvua tämä on koko elämä, ja hulluimpia ne jotka vannovat että "en ikinä."
Oikein hauskaa ja leppoisaa pyhän seutua blogistille! <3

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Kiitos Riitta. Näin se menee. Ihminen on oppivainen eläin. Jos on tehnyt väärin, pitää se rehellisesti tunnustaa. Anteeksianto on tärkeä, mutta tässäkin huomaa nyt sen, että kuka antaa ja kuka ei. Mielenkiinnolla odotan.

Harri Lehtimäki

Meitä Persuja on monenlaisia, yhteistä meille on suomalaisuus. Kai tässä todistaa sen vain oikeaksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kieltämättä jotkut kirjoituksesi ovat olleet hieman erikoisia.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Olen samaa mieltä. Ihmettelen itsekin asiaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ihmettelet siis omia kirjoituksiasi? Miksi niin?

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #20

Pekka riittänee tuo plokissani kertomani asiat. En lähtisi herkuttelemaan asialla.

Samael Kaarna

Keneltä perkeleeltä täällä pitää anteeksi pyydellä mitään?

Eli:

Pääsitkö siis "peruskivipiiriin", kun yhtäkkiä pälähti sellainen julkinen valaistuminen?

Vaiko "höpötyksen helteet" aivopesivät miehen - tiedä häntä.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Samael, tämä on osa henkistä kasvua. Kyllä minä katson, että on syytä pyytää anteeksi koska olen yleistänyt asioita. Ongelmia on edelleen ja niihin pitää löytää ratkaisuja. Räksyttämisen aika on ohi. Sillä emme saa asioita eteenpäin. Kyse ei sii ole itsessään maahanmuutosta, vaan oikeudenmukaisuudesta Suomalaisen sekä maahanmuuttajan kesken. Jos jotain vääryyttä tapahtuu, ne pitää oikaista. Kaikkia ihmisiä taustasta riippumatta pitää voida käsitellä yhteiskunnan edessä tasapuolisesti. Jos Suomalainen joutuu suhteessa maahanmuuttajaan epäoikeudelliseen asemaan, pitää se voida oikaista lakiemme mukaisesti ja päin vastoin. Siksi virkamiesten päätökset ja Kelan yms. tukijärjestelmät pitää saada julkisiksi. Julkitulon jälkeen saamme tietää totuuden. Suomalainen järjestelmä pitää saada avoimeksi, ettei tule turhaa räksytystä. Kun asiat esitetään avoimesti, voimme etsiä järkeviä ratkaisuja asioihin, sillä loppujen lopuksi kyse on oikeudenmukaisuudesta. Maahanmuuttokeskustelussa juuri oikeudenmukaisuus on tärkeää. Nyt Suomalaiset tietyt kansanosat kokevat saavansa huonompaa kohtelua kuin maahanmuuttajat. Rehellisesti asioiden tuominen julkiseksi poistaa näitä epäluuloja. Jos niitä on - pitää kongreettisesti saada niihin muutos

Joachim Seetaucher

Sen verran vilpittömältä vaikuttaa tämä anteeksipyyntö, että se pitää ottaa todesta.

Kyse lienee lähinnä siitä kastraatioblogista ja on kunnioitettavaa, jos olet ymmärtänyt nyt sen sanoman ongelmallisuuden.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Kiitos Joachim. Todellakin asia on vilpitön

Markku Toivonen

Tyylikästä ja miehekästä. Hyvää kesää!

Samael Kaarna

Onkohan internetti se mahtijeesus siltikään?

ELi saatte anteeksi?Keneltä ja mitä? Kaatavatko ihmiset anteeksiantoa toisten päähän kuin vettä? Netissä? Tä?

Saanko minäkin syntini anteeksi, oh internetin jeesus muhammed iskariot!? Allahalahkosher oih sie vishnu jehovah! Anna anteeksi oi sie suuri nettipeekele!

Salvaattorin salvaa torilla myydään.Sisältää lähinnä salivaa ja kaljaa.

Hyvää ensi joulua.

Joachim Seetaucher

Et saa anteeksi! Sinä olet Severi poikkeustapaus!

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Joachim tuossa puhuu omiaan.
Sinä Severi ilman muuta saat koko nettiuniversumin hymyilevän nyökkäyksen tuolle kysymyksellesi, ja yksikään pilvien takana lymyilevä edesmennyt nörttikään ei tajua että mitä olisi se, mitä pitäisi anteeksi antaa.

Olen kerran ollut naurukurssilla. Se oli työpaikan puolesta järjestetty. Usko pois Severi että meitä nauratti se kun ei ollut yhtään mitään mille nauraa. Toisen hölmistynyttä ja odottavaa ilmettä katsoessa alkoi naurattamaan ja lopulta oli ihan mahdotonta olla hirnumatta ääneen.

Sinä kun tuot sen toisenlaisen, omanlaisesi naurukurssin tietskarin ääreen jokaiseen torppaan, niin kyllä sen verran huumorintajua yläkerrassakin pitäisi olla, että tällainen päihteetön huvinpito sisäkalujen voimisteluksi sallitaan.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Eiköhän tuolla vesilinnullakin ollut tässä kohdin pientä ironiaa ilmassa. Kyllä, Severin kirjoitukset saavat hyvälle tuulelle. Valitettavaa, että yläkerta ei osaa ottaa niitä oikein.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Hieno kirjoitus ja rehellisyys maan perii... Elämässä tosiaan oppii tekemisen kautta ja on hienoa, että on olemassa vielä ihmisiä jotka uskaltavat nöyrästi tunnustaa virheitä julkisesti... Politiikassa se ei taida olla ihan jokapäiväistä, ylepeyttä ja omahyväisyyttä usealla kuten kirjoituksista näkyy. Hatun nosto Kai!

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Kiitos Mika. Olen sellainen rehellinen Suomalainen. Minä uskallan myöntää virheeni julkisesti koska vain jos virheitä tapahtuu. Tunnet mika minut jotenkin, joten tämä oli hieno ele sinulta

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kai Haavisto, jos suot anteeksi, niin vastaan niinkuin ajattelen. Koska en tunne sinua, en voi tietää kuinka vilpitön tämä itsetilityksesi on. Jos se on vilpitön, niin hyvä, tästä voisi itse kukin ottaa esimerkkiä. Tekemänsä virheet pitäisi pystyä tunnustamaan ja ottaa niistä opikseen. Hyvä olisi todellakin, jos alkaisimme nähdä kuinka useimmissa asioissa voidaan tulla pois poteroista ja keskustella asioista tuomitsematta ihmisiä.

Moni meistä myös varmaan voi rehelliseti tunnustaa kirjoittaneensa joskus tavalla, jota myöhemmin tarkasteltuna ei edes itsekään voi pitää ainakaan täysin hyväksyttävänä. Minäkin voisin pyytää anteeksi tiettyjä turhan ärhäköitä henkilöön meneviä kommenttajani. Pyytäisinkin, jos en rehellisyyden nimissä joutuisi lisäämään poikkeuslistaa, joka koostuisi niistä, jotka ovat mielestäni toisten ihmisten avoimella halveksimisellaan täysin ansainneet kaiken, mitä ovat saaneetkin.

Äkkiväärästä kuonteestani huolimatta ajattelen kyllä mieluiten ihmisistä hyvää, niin pitkälti kuin se on mahdollista. Siksi mieluiten uskon sinun olevan vilpitön. Älä saata uskoani häpeään osoittautumalla poliitikoksi. Tulisielu käy hyvin, liian särmikäs, anteeksiannettavissa, armoton vääryydelle, mikä sen parempaa. Mutta teeskentely, laskelmointi ja oman edun tavoittelu, ne joutakoot häpeään.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Samaa mieltä Kristiina. Olisin huojentunut jos poliitikot yleisesti olisivat rehellisiä ja myöntäisivät virheitänsä., Nyt ei niin tapahdu. Ehkäpä tässä on aihetta laajenpaankin julkiseen keskusteluun politiikkojen avoimmuudesta ja virheiden myöntämisestä.

Pentti Järvi

Oon tykästynyt Kristiinan kirjoitustyyliin joten hän älköön muuttuko miksikään puudeliksi! :)

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kiitos Pentti Järvi. Kävisikö sitten se kehräävä kissimirri?

Käyttäjän RiinaRinkinen kuva
Riina Rinkinen

Tervehdys Kai!

Et usko miten hyvälle mielelle tulin kirjoituksestasi! Aikaisemmat lausuntosi eivät edes ole minulle tuttuja, vaikka on selvää että kirjoitustesi sävy on ollut jotakin ihmisryhmää kohtaan negatiivinen. Se ei kuitenkaan ole asian ydin.

Asian ydin on se, että Sinä, aikuinen ihminen, olet ollut kykenevä tekemään sen, mitä me lapsillemme opetamme, mutta emme itse kaikkitietävässä aikuisuudessamme toteuta.

Se, että myöntää olleensa väärässä, ei ole häviö vaan voitto! Vain sitä kautta voimme kasvaa ihmisinä. Vain maailmankuvan radikaalin ravistamisen kautta voimme ymmärtää kanssaihmistemme elämää ja yhteisiä, globaaleja vaikeuksiamme ja toisaalta riemastuttavia samankaltaisuuksiamme.

Erityisen hienoa on kuitenkin se, että olet asettanut itsellesi tavoitteen toimia jatkossa toisin. Olet tiedostanut, mistä aikaisemmat käytös- ja ajatusmallisi johtuvat, ja olet sitoutunut muuttamaan asennettasi tulevaisuudessa. Se on hatunnoston arvoinen suoritus! Suurin osa meistä ei halua vaatia sitä itseltään.

Kirjoituksesi oli hieno muistutus siitä, että myös minulle vastenmielisessä perussuomalaisten puolueessa vaikuttaa ajattelevia, kehityksenhaluisia yksilöitä, jotka yrittävät järkeistää maailmaa ja vaikuttaa siihen oman parhaan ymmärryksensä mukaan. Sitä ymmärrystä meidän kaikkien tulee aina mahdollisuuden tullen päivittää, oli oivallus sitten kuinka nöyryyttävä tai järisyttävä hyvänsä.

Long story short: Hyvää duunii, Kai!

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Iso kiitos ja erittäin hyvä vastaus! Riina, huomaan kirjoituksesi perusteella, että olet älykäs ihminen. Olen otettu tuosta. Minusta media joka nykyään ohjailee kaikkea, voisi ottaa agendakseen kaivaa ihmisiltä totuutta ja rehellisyyttä. Nyt sitä ei tapahdu. Tämä vastauksesi ei nyt siihen liity, mutta tuli vain mieleen. Kiitos vielä kerran oivasta vastauksestasi.

Simon Wahlroos

Minuakin hieman harmittaa kun on täytynyt lähteä kirjoittelemaan tällaisesta ristiriitaisesta aiheesta. Minua on paljon sapettanut tämä maahanmuuttopolitiikka, jota ilmeisesti johdetaan ylikansallisella rahalla hajoittaakseen kansallinen yhtenäisyys ja oman maan puolustustahto, jonka jälkeen valtion luonnonvarat on helppo ollut ottaa globalistifasistisen natsipuolueen haltuun sillä aikaan kun paikalliset ihmiset painivat kulttuurillisten ristiriitojen parissa eivätkä siten ollen kykene järjestäytymään pitääkseen hallussaan maataansa.

Maahanmuuttajia vastaan minulla ei sinänsä ole koskaan ollut mitään skismaa, vaikka toisaalta hekin ovat usein tiedostamattaan mutta tämän valloittavan maahanmuuttopolitiikan tiedostaessaan ihan yhtä samaa porukkaa kuin aikoinaan valkoiset maahanmuuttajat, jotka ottivat omaan haltuunsa Etelä-Afrikan, jos sen vielä tekevät nyttemmin täällä.

Pahoittelen itsekkin jos tämä maahanmuuttoon liittyvä oma syvällisesti asioita tutkiva totuuteni on jollekkin liian rankka pala nieltäväksi. Katson kuitenkin että tietoisena yksilönä olen ollut velvollinen kirjoitelemaan aiheesta mahdollisimman totuudenmukaista tekstiä blogissani. Mielestäni se on vain eräs näkökulma, joka on hyvä tuoda esille lisätäksemme ihmisten tietoisuutta asiasta, joka synnyttää pakolaisuutta ja maahanmuuttoa kaikkialta tänne rikkauksien perässä ja pian täältä kaikkialle köyhtymisen takia kun jaettavat rikkaudet loppuvat. Mielestäni yksilön juuret ovat kuitenkin kestävämpää kehitystä kuin lukuisten muuttajien tuulen huuhtoma takapuoli ja hyvän päivän tuttavuus.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Arvoisa Kai Haavisto. On hienoa, että olet huomannut, ettei kaikki maahanmuutto sisällä ongelmia. On myös erittäin kunnioitettavaa, että kykenee myöntämään omat virheensä. Se on arvokas piirre ihmisessä.

Itse olen toitottanut koko ajan sitä, että maahanmuuttopolitiikassa on epäkohtia, joihin tulisi puuttua ja aina kun keskustelemme maahanmuutosta, niin tulisi erotella kaikesta maahanmuutosta nämä epäkohtia sisältävät maahanmuuttopoliittiset asiat. Ilmeisesti sinäkin olet nyt havainnut sen, ettei maahanmuuttoa voi yleisesti kritisoida, eikä yleistää. olet nyt aivan oikeilla jäljillä ja toivotaan, että nämä epäkohdat saataisiin kuntoon.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Juuri näin Seppo. Asioista pitää keskustella asioiden oikeilla nimillä eikä yleistää. On kurjaa jos tänne jo elämänsä perustaneet työssäkäyvät ihmiset, jotka erottuvat ihonvärinsä perusteella kantasuomalaisista, joutuvat kärsimään yleistyksistä. Se ei ole oikein heitä kohtaan. Muutenkin Suomessa asuu jon sen verran iso maahanmuuttajista koostuvia eri kansallisuuksia, jotka rakentavat Suomea niinkuin muutkin. Emme me voi leimata heitä! Järki pitää ottaa näissäkin asioissa huomioon. Se ei ole kenenkään etu, että tyrmäämme kaikki. Se on suurta tyhmyyttä. Kuitenkin on niin, että niitä epäkohtia joita kohtaamme, pitää voida arvostella ja löytää ratkaisu. Nyt kerjäläisongelma on yksi joka pitää ratkaista kongreettisesti eikä vain hyssytellä. Se ei ole heidän etniseen taustaan kohdistuvaa, vaan heidän omaksi parhaaksi. Ei heillekään varmaaankaan ole kovinkaan ruusuista olla tuolla kaduilla kerjäämässä ja myymässä isonumero lehteä. Asia pitää ratkaista pikaisesti Eu:n tasolla, jotta saadaan heidän asiat kuntoon omassa maassaan ja sitä kautta heille järkevä ratkaisu, että ei tarvitse vaeltaa pitkin eurooppaa pienten lasten kanssa

Simon Wahlroos

Niinpä niin. Kuka muukaan voisi ratkaista kyseisen ongelman kuin se joka sen on aiheuttanut. Sehän on heidän taktiikkansa ollut aiheuttaa ongelma ja tuoda siihen ratkaisu, jonka varjolla voidaan ottaa valta pois meiltä suomalaisilta. Maahanmuuttajat kotimaisille arvoillemme vieraista kulttuureista ovat kieltämättä nerokas työväline sellaisen hajoita-ja-hallitse politiikan toteuttamisesa ja uskon että se on tietoista kapitalismin tuottamaa konfliktihakuisuutta, sillä sodat ovat heille tuottoisinta bisnestä.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Arvostan kovasti tätä, vaikket minulle anteeksipyyntöä olekaan velkaa. Jatka kirjoittelua korjatulla asenteella ja vietä oikein hyvä kesä!

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Aika näyttää, kestääkö pohja. Yritys on kuitenkin hyvä, oikeilla sanoilla alkanut, mutta kiusaajatkin muistavat vaatia nyt enemmän kuin niiltä, jotka ovat kirjoittaneet vähemmän kriittisesti maahanmuuttajista. Sellaista on ehdonalaisen elämä. Ne ehdot on saatava suoritettua teoin.

Sari Masku

Hienoa! Sinä annat toivoa koko maailmalle.

Jos persu voi tulla järkiinsä, niin kaikki lienee mahdollista.

Vielä kun saisit ne puoluetoverisi ymmärtämään monikulttuurisuuden tarpeellisuuden, niin pääsisimme eteenpäin tavoitteessamme rakentaa entistä parempaa ja demokraattisempaa Suomea.

Huivinnosto täältä sinulle.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Hienoa. Hyvä, että osaat myöntää virheesi ja olet kykenevä muuttamaan ajatusmallejasi. Tuo osoittaa selkärankaa ja älyllistä rehellisyyttä.

Mitä tulee maahanmuuttoon, löysin arkistoistani tuollaisen vanhan pohdiskeluni.

http://sarilait.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79196-mit...

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Yleensä en kyllä välitä kenen blogit tuonne karuselliin on nostettu, mutta tällä kertaa ehdottaisin toimitukselle että yleishyödyllisyyden nimissä nostaisivat tämän sinne.

Eihän tämä ole vain Kai Haaviston asia, vaan koskettaa useampiakin täällä blogistanissa. Suorasanaisuudestaan tuskin Kai tulee luopumaan, eikä ole sitä luvannutkaan koska sehän on hänen luonteenpiirteensä ja sellaisenaan hänen ominta itseään ja hänen valttikorttinsa keskusteluissa.

Miten olisi vastapuolenkin laita? Eikö se kävisi alkaa muidenkin muissakin asioissa kuin näissä maahanmuuttajiin kohdistuvissa asioissa alkaa puhelemaan samassa rehellisyyden hengessä? Suoraan, mutta lämpöisemmällä ajatuksella.

Jokaisessa puolueessa on ne itsepintaiset raakkujansa, omahyväiset puolueensa kehujat, vaikka aivan hyvin tietävät että valehtelevat niin paljon että itsekin uskovat.
Mitäs jos haavistoeffekti levitettäisiinkin ja alkaisimme puhelemaan vastapuolen kanssa keskustelevassa sävyssä, emmekä sen toisen ohi syytellen ja pilkaten?
Tällä uudella kansalaistason fiksulla keskustelutyylillä tarkoitan tätä keskustelua mitä tässäkin blogistanissa käytäisiin.

Jos Uusi Suomi olisi se missä tuo ihme tapahtuisi, niin toki se olisi edes karuselliin noston arvoinen. Jee.... ;)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Pidä tämä linja. Kannattaa mös miettiä mihin porukkaan on tullut liittyneeksi. Rasistisiipi ei taida enää tykätä.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Börje Uimonen, miten olisi, jos sinäkin ottaisit hyvästä esimerkistä vaarin ja luopuisit tuosta rasistisesta suhtautumisestasi Perussuomalaisiin? Puhuisit asioista asioina. Anteeksipyytäminen nyt sentään taitaisi olla sinulta liikaa vaadittu, vaikka edelleenkin elättelen pientä epäilystä, että kaiken tuön mörriköimisen alta saattaa löytyä kohtuullisen järkimies.

Mutta, etten nyt liian puudeliksi ryhtyisi, niin: mikä hel...PIIP rasistisiipi!

Petri Haapa

Aina joku persu on valmis uhriutumaan. Jos ei se muuten nnistu, niin väittämällä, että persuihin suhtaudutaan rasistisesti, lol

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #58

Petri Haapa, missä sinä nyt jonkun Perussuomalaisen luulit näkeväsi? Vai viittasitko blogistiin? Mutta kun se uhriutuminenkin loistaa poissaolollaan. Ja niin joutaa tekemäänkin. Moista sanahirviötä nyt ei olisi alunperinkään pitänyt päästää valloilleen maalailemaan mustaa valkoiseksi.

Olen kyllä ennekin ollut huomaavinani sinussa lyhytnäköisen vikaa. Usein pelkkä käynti optikolla auttaa. Tosin olemattomien näkemiseen tosin taidetaan tarvita jo muut ammattilaiset.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #63

En puhunut perussuomalaisista, vaan persuista. Kaikki puolueen jäsenet eivät ole persuja, eivätkä myöskään kaikki persut puolueen jäseniä.

Kimmo Ålander Vastaus kommenttiin #93
Petri Haapa Vastaus kommenttiin #101

Persumaisesti kaikkiin asioihin suhtautuva. Aivan kuten minäkin olen vasemmistolainen, mutta en kuulu mihinkään puolueeseen.

A.A. Remes Vastaus kommenttiin #63

Kristiina,piirilevy on saatu syntymässä ja sitä ei voi vaihtaa.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #103

Mutta onneksi se piirilevy on minulla ollut tarpeeksi suuri ja siihen voidaan kytkeä useita komponentteja jälkeenpäin tinaamalla. Toisin kuin esimerkiksi aimolla, jolla on jo piirilevy kärähtänyt useampaan otteeseen ja se on korvattu entistä vähemmillä kytkennöillä varustetulla piirilevyllä

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Olen aina arvostanut Kaitsun rehellisyyttä ja aitoa pyrkimystä ottaa asioista selvää. Eri mieltä saatetaan olla. Nyt ei olla.

Hyvää kesää!

Simon Wahlroos

Eikö tämä julkinen anteeksipyyntö kuitenkin ruoki tätä mukasuvaitsevaisten diktatuuria? Hehän eivät varmasti Haaviston tavoin pysty myöntämään erheitään edes Tukholman mellakoiden antaessa merkkejä tulevasta täydellisestä tuhosta,jossa verottajan paikan ottavat kadun miehet ja jonka jälkeen nämä ns. suvakit joutuvat lopulta itkien myöntämään erheensä. Olisiko meidän vahvoja ulkomaankokemuksia omaavien ja realismin tajumme takia rasisteiksi leimattujen/syrjittyjen sitten viisaampaa lähteä mukaan sellaisiin mellakoihin tuhoaman nykyistä valtakulttuuria nopeammassa tahdissa? Mukasuvaitsevaiset NIMBYt eivät kuitenkaan valtansa ja aatteidensa juovuttamana käsitä idealisminsa jeesustelevaa marginaalisuutta, jota ei pitäisi politiikan isossa pyörässä yrittää toteuttaa, koska niin se kääntyy siten itseään vastaan kyseisten mellakoiden muodossa. Tämä johtuu siitä etteivät he ole ottaneet huomioon sitä, ettei hyvinvointivaltiomme ja monikulttuurillisuus ole yhteensopiva kestävää kehitystä rakentava toimintatapa.

Mika Samuel Kiekkijev

Ihminen joka tunnistaa pienuutensa, omaa mahdollisuuden kasvuun.

Simon Wahlroos

Ilmankos suvaitsevaiset yms. do-gooderit eivät kasva aikuisiksi ymmärtämään että omanedun tavoittelu voittaa kuitenkin ihmisluonteessa nykyisen rahakapitalistisen järjestelmän puitteissa.

Aki Mönkkönen

Subjektiivisia kokemuksia on vaikeaa ilmaista objektiivisesti, sillä niistä maailmankuvamme muodostuu. Se on tärkeintä, että kertoo niistä rehellisesti. Ehkäpä tämä kirjoittelu on tehnyt tehtävänsä, eli purkanut niitä vääryyksiksi koettuja tapahtumia elämässä ja edesauttanut ymmärrystä objektiivisuuteen niiden suhteen?
Hyvät ja leppoisat kesät!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

KH: "Maahanmuuttokeskustelu alkaa jo olla vanha ja väsynyt aihe. "

Hienoa jos näin on. Ja hienoa että olet tullut järkiisi, ja toivon samaa kypsymistä myös muilta kaltaisiltasi.

Pentti Järvi

"kaltaisiltasi"...

no bueno senhor Andersson

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Senhor Jaervi.

"Kaltaisillasi" tarkoitan tietysti niitä, jotka ovat toimineet Haaviston tavoin. Siinä koko juttu.

Bueno?

Timo Tussi

Taustoita kahta asiaa:

1) "luin mitä on tullut kirjoitettua"

Olet pitänyt blogia kuukausia. Nytkö ensimmäisen kerran luit tekstejäsi?

2) Kirjoitus ilmestyi perjantai-iltana. Olitko nyt "liikuttuneessa" tilassa vai siinä tilassako aiemmat kirjoitukset ovat syntyneet?

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Vastaus: 1. Tein sellaisen yhteenvedon. Viime aikoina on ajattelutapa muuttunut, joten kirjoitus on myös luonnollisesti jatkumo siihen.

2. En ollut erityisemmin liikuttuneessa tilassa perjantaina. Lue ploki tarkemmin, niin ehkä ymmärrät pointin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Saat anteeksi, mutta oletko nyt miettinyt liikuitko mahdollisesti ulkomailla paikoissa, joihin ei olisi ollut järkevää mennä?

Taisit mainita Rotterdamin, Evert Taubekin muisteli sieltä päin

http://www.youtube.com/watch?v=ftIKOGO9YaQ

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #68

Rottis on tietysti yksi paikka, josta kirjoinkin joskus. Rasismi voi olla myös käänteistä, riippuen aina missä liikkuu. Suomessa pitäisi ymmärtää tämäkin asia. Kriittisyys ja siitä kirjoittaminen ampuu joskus yli monella. Niin sanotun suvaitsevaiston kannattaisi kuitenkin tunnustaa tosiasiat järkevästi. Ongelmia on, mutta riitely ongelmien ratkaisuista ei todellisuudessa ratkaise asioita. Meidän pitää jättää yleistäminen, mutta hakea ratkaisuja ongelmiin. Vain siten saamme asioita eteenpäin. Kyse ei ole siitä, että jotain pitää vastustaa,vaan perehtyä niihin ongelmiin, joita se aiheuttaa. Tosiasiassa ongelmia on oli kyseessä sitten suomalainen tai joku muunmaalainen. Helposti asia kääntyy riitelyksi ja itse asian ydin jää huomaamatta. Täydellistä maailmaa ei ole eikä tule. Pyrkimys on kuitenkin parantaa, jotta kaikkien olisi hyvä olla. Suvaitsevainen on kummallinen sanahirviö, sillä suvaitsevaisuutta voi olla monenlaista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #72

Taisit jättää vastaamatta siihen liikuitko paikoissa, joihin meneminen on samaa kuin kaivaisi verta nenästään;)

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #73
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #75

Et tainnutkaan lukea läpi vanhoja blogejasi:)

Käyttäjän valtteriaaltonen kuva
Valtteri Aaltonen

Anteeksipyytäminen ja omien virheiden tunnustamnen vaatii aina rohkeutta. Harvalla meistä on siihen riittävää kykyä arvioida riittävän kriittisesti omia tekemisiä ja sanomisia. Täydet psteet siitä.

Johannes Kytö

Hyväksytyksi tulemisen tarve on ihmisellä loputon.

Jari Nyberg

Maahanmuuttopolitiikkaa on hyvin helppo muuttaa. Taitaa nimittäin olla niin, että suurin arvostelun kohde on humanitaarinen maahanmuutto. Se saadaan kuriin poistamalla ylimääräiset vetovoimatekijät. Tällä hetkellä Suomi on aivan liian avokätinen. Suotavaa olisi, että noudattaisimme edes kansainvälisiä lakeja, kun ne kerran on keksitty ja laadittu. Toivottavasti järjen valo pääsee valaisemaan muitakin poliitikkoja kuin vain pääministeri Kataista.

Turvapaikanhaku voi olla ihmisoikeus, mutta siitä maksettavat järjettömät etuudet eivät ole sitä.

Johannes Kytö

Suomeen ei saavu omin keinoin ainoatakaan hädänalaista ihmistä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Itselleni ei ole koskaan tullut mieleen pyytää anteeksi että nuorempana, itse asiassa vielä parikymmentä vuotta sitten, ajattelin maahanmuutosta suunnilleen samalla tavalla kuin yleisvasemmistolaiset puhaviherhumanistihörhöt nykyisin ajattelevat -- vaikken mikään poliittinen henkilö koskaan ole ollutkaan.

Varsinaisesti ajatteluni muuttui kun yritin 90-luvun laman yhteydessä perehtyä minulle siihen saakka aikalailla koulukirjatiedon varassa olleeseen ja varsinaisesti syvätasolla läpikäymättömään ja avautumattomaan talousrationaalisuuteen. Eurooppalaisella uudella ajalla syntynyt ja kehittynyt rahatalousajattelu oli se portti, joka avasi silmäni näkemään miten harhainen ja vaarallinen ajattelutapa individualismi on.

Individualismin suunnattoman harhaisuuden tajuttuani aloin ymmärtää myös miksi ihmisyhteisöistä -- yhteiskunnista --huolehtiminen on niin korvaamattoman tärkeää. Aloin ymmärtää millaisia tekijöitä esimerkiksi inhimillinen kieli ja kansallinen kulttuuri ovat -- ja aloin ymmärtää mitä ihmisen lajityypillinen sosiaalisuus pohjimmiltaan on ja vaatii. Aloin ymmärtää myös että ihmisen on mahdollista kasvaa ja kehittyä ehjästi vain oman kulttuurinsa piirissä.

Niinpä minusta sitten tuli mm. maahanmuuttokriitikko, rasisti ja monikulttuurisuudesta lakkaamatta varoittamaan pyrkivä "vihapuhuja". Ne ovat meille suomalaisille -- jotka olemme historiallisesti alistettua ja monista traumoista kärsivää, hyvin poikkeavanlaatuista kanssa -- varsin tärkeitä asiayhteyksiä. Suhtautumisessamme niihin me heijastamme koko oman kansallisen historiamme ja nyky-yhteiskunnan kipeimpiä kipukohtia. Siksi nämä aiheet kirvoittavat aina paljon suuremman ja intohimoisemman kanslaiskeskustelun kuin mitä asioiden numeerinen suuruusluokka ehkä edellyttäisi.

Tunnustan että olin aivan väärässä suhtautuessani aikoinani maahanmuuttokysymyksiin yleishumanistiselta pohjalta. Silti en häpeä tuota vuosikymmenien takaista väärää ajatteluani, eikä minulla ole tarvetta pyydellä typeryyttäni keneltäkään anteeksi. Ihmisen pitääkin kehittyä ja oppia uusia asioita. Pitää pyrkiä syventämään ymmärrystä -- silläkin uhalla että syvemmälle ymmärtämiselle ei valtavirta-ajattelun taholta saa tukea eikä siitä seuraa olalletaputteluja ta kiitoksia.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Ajatuksiaan ei tarvitse pyytää anteeksi. Niille kun ei oikein voi mitään. Riippumatta siitä mikä oma kanta on, voi sanoillaan, kuten teoillaankin, aiheuttaa pahaa mieltä.

Simon Wahlroos

Senpä takia itse mielummin pahoittelen jos mukarasistiset mielipiteeni jotakuta loukkaavat, sillä onhan se sääli ja pahoiteltava asia jos kirjoituksiani lukevalla ihmisellä ei riitä ymmärryskyky tajuamaan että minulla on sentään vielä lähimmäisenrakkautta enemmän kuin näillä jotka haluavat monikulttuuristaa Suomen kauimmaisenrakkaudellaan. Sitä ei Jeesuskaan harjoittanut Roomalaisia kapitalisteja rahanvaihtajia vastaan, vaan hyökkäsi ja kaatoi heidän pöydät kun he tulivat häiriköimään monopolirahallaan paikallista hartaudenharjoittamista. Nythän vastaavasti EU-liittovaltio on katteettomasti painamallaan monopolirahallaan toteuttamassa uusnatsirotupolitiikkaansa rahoittamalla maahanmuuttajien avioitumista maassamme tuottaen siten uutta uljasta ihmissekarotua, jossa alkuperäinen valkoihoinen väestö järjestelmällisesti syrjäytetään perikatoon. EUnatsipolitiikan tavoitteena on rotu nimeltään homohystericus economicus mixrace, jolle tyypillistä on monikulttuuriset vanhemmat ja juuret ympäri maailmaa, joita etsiessä ja sukujen kanssakäymisessä sitten kulutetaan kapitalistien iloksi kiihtyvällä tahdilla maapallon luonnonvarat loppuun kunnes huomaamme ettei rahaa voidakkaan syödä. UGH
Olisko sittenkin "saaran armaan kanssa säkkijärven polkka tullut halvemmaksi" ihmiskunnalle? Vastauksen kertonee Eugen Malmstenin kohtalokas samba http://www.youtube.com/watch?v=4TfQ0rWYHN0

Sixten Korhonen

Hieno ja kerrankin kiteytetty vastine Seppo !

Petri Haapa

"Ne ovat meille suomalaisille -- jotka olemme historiallisesti alistettua ja monista traumoista kärsivää, hyvin poikkeavanlaatuista kanssa -- varsin tärkeitä asiayhteyksiä. "

Jessus mitä itsesäälinsekaista tuhkan oman itsensä päälle ripottelua

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Olen suhteellisen positiivisella mielellä lukenut kommenttejanne. Suurin osa niistä ovat kannustavia. Kiitos teille

A.A. Remes

Olen varannut itselleni etuoikeuden olla myös väärässä, niin myös olin kun äänestin EU:hun liittymisen puolesta. Pyydän anteeksi Heidi Hautalan tapaan, sillä minä en todellakaan tiennyt. Hautala olisi tosin voinut verottajalta kysyä, minä ja moni muu ei voinut kysyä.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Kompetenssi ei siihen riitä nyt juuri. Pitää tunnustaa tosiasiat. Täin no ehkä riittäisi, kun katsoo muiden puolueiden meppejä. Eipä ne ole sen kummosia tallaajia kuin itsekään

Sixten Korhonen

Ei todellakaan riitä!

Paneppa kertoen pari esimerkkiä sanomistasi, joita nyt kadut ja miksi kadut.

En väitä etteikö tekstisi olisi hypännyt silmille toisinaan, mutta missä perustavaa laatua olevassa kysymyksessä olet nyt kantasi muuttanut?

Et koskaan mene Brysseliin kuin turistina !

Samael Kaarna

Vieläkö täällä pyydellään anteeksi jotain mystistä ihmeellisyyttä, joltain digitaalien ihmetöihin kykenemättömiltä kansanjeesuksilta?

Harrastella voi vaikka mitä älytöntä näköjään. Itse lähtisin harrastelemaan mieluummin vaikka kävelyä tai grillaamista, kun niistä on sentään jotain hyötyä.

Antianteeksi vielä tällekin päivälle - possut ja hihhulit tulevat saamaan jatkossakin sanallista vastapalloon hivauttelua täältä suunnasta.

Jeesus vetäisi aika montaa hurskastelijaa nokkaan jos tänne pälähtäisi. Sitten hää lähtis kaikkien hulttioiden ja syrjittyjen kanssa polttamaan bongia rannalle ja soittaisi kitaralla paranoidin.

Simon Wahlroos

Ensiksi Jeesus vetäisi varmasti nokkaan EU rahanvaihtajia, jotka rahoittavat kansallista temppelirauhaamme häiritseviä maahanmuuttajia. Sitten varmaankin lähtisi niiden lähimmäisten syrjittyjen hulttioiden kanssa ja illan päätteeksi varmaankin nussimaan Maria Magdaleenaa. Jeesushan oli kansanmies eikä ylikansallinen örkki.

Aki Mönkkönen

Jeesus ei vetäisi ketään nokkaan, mutta kaataisi kyllä muutaman rahanpesufirman, kertomalla totuuksia niiden rahaliikenteestä.
Hallitseva eliitti kiristelisi hampaitaan ja murhaisi hänet siihen paikkaan, mutta kansan yleinen mielipide esti sen. Niinpä he ujuttaisivat rahanpesurahaa Jeesuksen jengiin, etsien heikkoa lenkkiä. Sisältäpäin tulevan "paljastuksen" pitäisi näyttää siltä, että Jeesus onkin kansakuntaa vastaan ja haluaa syrjäyttää perinteisen systeemin ja tuoda itsensä tilalle, vaikka eliitti halusi vain suojella korruptoitunutta vanhaa systeemiä, joka tuotti heille ylellistä elämää.

Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #120

Tarkoitin tietysti "nokkaan vetämisellä" sitä että vetäisi herneen nenään ja alkaisi Ron Paulin tavoin kritisoimaan maailman suurinta kapitalistista rahanpesu-/ponzihuijausfirmaa eli FEDiä ja EKPtä sekä IRSää, jotka rahoittavat täällä Suomessakin maahanmuuttoa katteettomalla korruptiorahallaan, joka on piilovero kaikille saman valuutan piirissä toimiville EU kansalaisille ja eritoten paikallisille, jotka sitä täällä lainaamme velaksi niin että kansallisomaisuutemme ulosmitataan velkojen pantiksi. Sitä velkaa useimmat maahanmuuttajat eivät jää tänne veroina makselemaan kun hyvinvointivaltiomme on syöty ja lopuksi tuhottu Tukholman mellakoinnista lähtien kehittyvällä konfliktilla, jota ne kapitalistit ajavat kuin käärmettä pyssyyn, koska sota ja konfliktit ovat tuottavinta bisnestä paikallisten ihmisten hyvinvoinnin kustannuksella internationalistien hyväksi. Neuvostoliitostakin kyseiset maahanmuuttajat pakenivat tänne lihapatojen äärelle kun rahahanat lopuksi sulkeutuivat ja keitoista loppuivat sattumat sillä aikaa kun K-kaupan Väiski tarjoili lihaa säästämättä ja laadusta tinkimättä tuotteitaan.

Jotkut sanovat että rotat lähtevät laivasta kun se uppoaa, mutta ei nyt viitsi itse kompata, ettei joku vedä herneitä nenään vuorostaan näistä tosiasioiden paljasteluista.

Toimituksen poiminnat