KaiHaavisto Suoraa puhetta

Perusta yritys - Valtion koura tappaa yrityksesi heti alkuvaiheessa

  • Perusta yritys - Valtion koura tappaa yrityksesi heti alkuvaiheessa
  • Perusta yritys - Valtion koura tappaa yrityksesi heti alkuvaiheessa

Perusta osakeyhtiö. Varaudu siihen, että puhelimesi alkaa soimaan parin päivän kuluttua. Eläkevakuutusyhtiöt soittavat, niitä tulee muutama. Vakuutusyhtiöt soittavat ja tarjoavat vakuutuksiaan. Puhelinoperaattorit soittavat ja tarjoavat kaikenlaisia palvelujaan. Puheluja tulee kaikenlaisista firmoista pilvin pimein. Tarjotaan yrityslehtiä ja tiesminkälaisiapalveluja. Osta, osta..... Jos kaikki palvelut ottaisi käyttöön heti kun edes yrityksen toiminta on edes käynnistynyt, olisi konkurssi jo edessä.

Mikä ihmeen pommitussoittorumba alkaa heti kun perustaa yrityksen?

Mistä he saavat tiedot?

Suomessa ei kannata perustaa yritystä, ellei sinulla ole pääomaa vähintään 100 000 euroa. Kaikki on heti käsi ojossa vaatimassa. Valtio on heti kukkarollasi vaatimassa jo etukäteen mitä tulee liikevaihto olemaan ja paljonko aiot tienata? Kuka helskutti sen tietää, miten kauppa tulee käymään.

Viranomaiset vaativat heti kaikkia maksuja ja velvoitteita. Suomessa on yrittäminen ja varsinkin aloittaminen tehty erittäin hankalaksi. Heti vaaditaan rahaa, ennen kuin on edes kerinnyt sitä tienaamaan.

Vaadinkin heti otettavaksi käyttöön aloittavalle yritykselle 6 kk. rauhoittamisaika kaikista maksuista. Yrityksen perustaminen on vakava juttu. Yrittäjä ylittää tietyn kynnyksen kun alkaa moiseen hommaan. Siksi onkin tärkeää, antaa yrittäjän ensin rauhassa käynnistää toimintansa. Sitten kun rahaa alkaa tulla, aletaan miettimään niitä maksuja valtiolle.

Nyt Suomen valtion on käsi ojossa ennenkuin edes toiminta on kunnolla päässyt alkamaan. Suomen valtio tappaa pienyrittäjän toiminnan jo heti alkuvaiheessa. 

En yhtään ihmettele, että harmaatalous kukkii ja Viroon siirtyy yrityksiä tuhansittain.

Suomi haukkaa paskaa tässä asiassa. (Anteeksi voimasana)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Jani Kuusela

Yrittäjänä minusta tuntuu, että yrittäminen on Suomessa jonkinlainen rikos. Toinen rikos on palkata työntekijä yritykseensä. Tällaisilla vero- ja työeläke-ym. vakuutusmaksuilla on turha yrittää luoda kilpailukykyisiä yrityksiä. Se on sula mahdottomuus. Sosiaalidemokraattinen Suomi on laittanut itsensä sellaiseen solmuun, josta ei auki pääse ennenkuin koko järjestelmä romahtaa. Sen jälkeen syntyy uusia yrittäjiä ja yrityksiä, jotka luovat pohjan uudelle talouskasvulle.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Samat vero- ja työeläke-ym. vakuutusmaksut ovat kaikilla yrityksillä, joten ne eivät vaikuta mitenkään yrityksen kilpailukykyyn. Jos näitä maksuja alennetaan, niin kilpailevat yritykset alentaisivat vastaavasti hintojaan, ja olisita taas samassa asemassa, kuin nytkin.

Pjotr Hadermann

''Yrittäjänä minusta tuntuu, että yrittäminen on Suomessa jonkinlainen rikos.''

Miten niin tuntuu? Yrittäminen on Suomessa laillistettu rikos. Ei kukaan täysijärkinen rupea Suomessa yrittäjäksi.

Haittoja on niin paljon enemmän kuin hyötyä. Hyppäät automaattisesti yhteiskunnan turvaverkon ulkopuolelle ja olet yksin kaikkia vastaan.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Just näin, ihme ja kumma. Eräänä männä vuonna osakeyhtiöverotukseen tuli kaksi kertaa muutoksia. Ystäväni osakeyhtiössä oli silloin jonkin aikaa 130% verotusaste. OoYy lopetti suht pikaseen. Tarina on tosi, hullu ja pelottava.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Olen itse ollut viimeiset yhdeksän vuotta päätoimisena yrittäjänä (yhden henkilön Oy, jonka pääoma ei todellakaan ole 100 000 euroa, vaan 8 000 paikkeilla) ja minun kokemukseni ei ole kuvatunlainen. Eri yrityksistä kylläkin soitetaan ja tarjotaan kaikenlaista, mutta ne puhelut alkoivat vasta, kun liityin Suomen yrittäjiin pari vuotta sitten. Ja eihän sitä tarvitse mitään tilata/ostaa, jollei palvelua tai tavaraa tarvitse.

Veroviranomaistenkin kanssa on kaikki mennyt hyvin. Yleensäkin olen ollut myönteisesti yllättynyt siitä, miten nopeasti esimerkiksi ennakkoveron muutos toteutuu. Kyllä kai jokainen aloittava yrittäjä hieman pyrkii hahmottamaan, miltä tuleva vuosi näyttää – sen jälkeen budjetti vain sisään veroviranomaisille. Jos se ei osoita voittoa, ei silloin mitään ennakkoveroa määrätä.

Eläkemaksuista sen verran, että tietenkin niitä pitää maksaa. Miten sitä eläkettä muuten kertyisi, muiden selkänahastako? Aloittava yrittäjä saa kuitenkin alussa alennusta eli 22 % alennuksen ensimmäisen 48 kuukauden ajalta. Se koskee kuitenkin vain henkilöä, joka aloittaa yrittäjätoiminnan ensimmäisen kerran.

Lyhykäisesti: ei kannata maalailla jotain helvetillistä kuvaa. Itse asiassa Tanskassa ja Saksassa asuneena voin sanoa, että byrokratia on paljon yksinkertaisempi täällä. Tanskassa en kuitenkaan toiminut yrittäjänä, mutta Saksassa minulla oli firma (Freiberufler).

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Osittain samaa mieltä, mutta on helpompaa aloittaa yritystoiminta jos sinulla on valmiina toimeksiantajat. Jos aloittaa tyhjästä liikeidealla on se jo paljon vaikeampaa. Mikroyrittäjät ja pienyrittäjät jos ei ole suhteita alkuvaiheessa on erittäin hankalaa aloittaa oma yritys. Kyllä se on Suomessa aloittaminen laitettu hankalaksi. Toki ymmärrän, että onnistujia on jotka heti pääsevät laskuttamaan ja määrittelemään sopimusten kautta vuositulonsa. Jos ajatellaan kokonaisuutta, niin ei se niin ruusuista ole. Esimerkkinä jos perustat vaikka myymälän ja alat myymään siellä tuotteita tietämättä tuleeko sinne asiakkaita. Tai sama on ravintola tai ruokapaikka. Sellaiset yritykset, joilla on valmiit asiakkaat on eri juttu ja kommentoija varmaan tarkoitti niitä. Jos kommentoi, kannattaa ottaa huomioon, että yritystoimintaa on monenlaista ja aina ei asiakkaat ole valmiina.

Monesti alkupääoma ei välttämättä riitä tai tulee yllätyksiä kun ei asiakkaita saakaan putiikkiin siten kun on suunniteltu. Silti maksut seuraa. Jotain helpotusta kuitenkin peräänkuuluttaisin aloitteleville yrityksille

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Kai, tietenkin tapauksia on yhtä paljon kuin yrityksiä – jokainen on yksilöllinen. Ja tietenkin on helpompaa, jos on jonkinlainen pohja ennen kuin aloittaa yrittämisen.

Muta myös esille ottamissasi tapauksissa ei tarvitse maksaa mitään ennakkoveroa, jos lähettää veroviranomaisille budjetin/tuloslaskelma-arvion, jonka mukaan voittoa ei tule. YEL-maksun yhteydessä taas pystyy pelaamaan hieman: muistaakseni vakuutussopimus on tehtävä kolmen kuukauden sisällä siitä, kun on aloittanut yritystoiminnan eli tässä on kolmen kuukauden maksuton aika. Sen lisäksi pystyy itse määrittelemään tulon, jonka perusteella maksu määräytyy (on tietenkin olemassa minimi).

Eli kyllä näitä mahdollisuuksia on. Muuten: Onnea kaikille yrittämiseen!

Pjotr Hadermann Vastaus kommenttiin #14

Johan on tuskin ollut päivääkään yrittäjä.

Saattaa olla, että hänen on edullisempaa ottaa palkkansa yritysmuodossa ja sellaisessa kunnassa, jossa yhtiötä ei hajoteta ja veroteta palkkatulona.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #16

Pjotr oi Pjotr, olisit lukenut kommenttini yllä. Silloin olisit huomannut, että olen viimeiset yhdeksän vuotta toiminut yrittäjänä. Ja suurin osa (n. 90 %) yritykseni tuloista tulee ulkomailta.

Eli yritä uudestaan.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Erittäin hyvin sanottu!

Sen verran otan kantaa, että toiminimiyrittäjät on taas unohdettu (?)!

Uteliaisuuttani tiedustelin tilastokeskuksesta tmi.-yrittäjien määrää Suomessa, saadakseni käsityksen, mikä merkitys heidän järjettömän kovalla työpanoksella on maan verokertymälle.

Sain tiedon, että n. 200 000, hieman alle on tmi.-yrittäjiä Suomessa!

Otetaan laskennalliseksi esimerkiksi niiden liikevaihto.
Tämä on nyt yläkanttiin, mutta helpompi laskea, kun on tasaluku.

Jos 1kpl toiminimiä tekee liikevaihtoa 100 000 ja yrityksiä n. 200 000 niin liikevaihdoksi muodostuu:
20 miljardia! Eipä silti, vaikka liikevaihto olisi vain 70 000 vuodessa, tulisihan siitäkin jotain.
Nyt täytyy muistella, mikähän se suomen vuosibudjetti olikaan…

On se tuhlausta, että järjestelmä tuhoaa tällaiset motivoituneet ”yrittäjät” jo ensimmäisen vuoden aikana.
Viimeistään viidessä vuodessa.

Reijo Tossavainen ehdotti, että alv:n maksamisen alaraja nostettaisiin 50 000 euroon.
Kyllä kannattaisi silloin monen lähteä kokeilemaan yrittämistä.

Mutta, mutta… Urpilaiselle ei sopinut, eli se siitä.

Olavi Mansikka

ausseissa kuuleman sa ensimmäiset 75000 tienata ilman veroja ja vakuutusmaksuja...

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Jotain tämänkaltaista pitäisi Suomeenkin saada. Kun yritys saadaan toimimaan hyvin joustavasti, voi yritys sitten paremmin työllistää muitakin.

Olavi Mansikka

juu tätä mäkin kannatan suomeen... ja vähän järkeä esim verottajalle päähän...

Pjotr Hadermann

Sukulaiseni asuu Ausseissa ja heidän talous pyörii todella hyvin.

Bensiinin hinta on n. 1 euro ja silloin kannattaa käydä töissä, eikä kaikki mene polttoaineeseen.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Olavi, ihmettelen tässä yhteydessä vain yhtä asiaa: Jos he eivät maksa mitään eläkemaksuja, mistä he eläkkeensä saavat?

Olavi Mansikka

ensimmäinen tienesti 75000 euroon asti. siis yritys. mulla omassa yrityksessä olisi kestänyt noin 18kk niin toi summa täynnä sitten kylläkin maksetaan. sisälukutaitoa peliin. eli ton aikana yritys ehtii kerätä laskutettavaa eikä ahneet valtion paskiaiset ole heti viemässä kun ei ole mistä maksaa... tarvii se yrittäjäkin ruokaa...

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #18

Se on just näin Mansikka! Yrittäjällä ie aina välttämättä kaikki mene putkeen ja on laskuja ja nousuja. Kokonaisuus pitäisi ottaa huomioon

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #18

Olavi, tarkoititko siis, että yrityksen ylipäätään ensimmäiset 75 000 on ”vapautettuja” ja sen jälkeen alkaa kaiken maksaminen? Pahoittelen, että ymmärsin väärin. Yrittäjänä ajattelen aina tilikausittain ja uskoin sinun sanoneen, että 75 000 joka tilikausi. Kiitoksia selvennyksestä.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #20

Juu ei tilikaudesta. vaan ihan ensimmäisistä laskutettavista. Mun mielestä kohtuullinen summa. Ja tossa systeemissä ei ole käsittääkseni muita tukia kuten starttiraha... mielummin tohon menisin kuin nykyiseen suomen systeemiin... Hirvee byrokratia vaan elätettävänä

Pjotr Hadermann

''Jos he eivät maksa mitään eläkemaksuja, mistä he eläkkeensä saavat?''

Johan voi Johan. Jos yrittäjä pystyy maksamaan työntekijöidensä eläkemaksut, niin kai hän pystyy hoitamaan oman eläkkeensä itse.

Ei vakuuta Johanin yrittäjyys. Jutut on kuin virkamiehellä.

Pjotr Hadermann

''Reijo Tossavainen ehdotti, että alv:n maksamisen alaraja nostettaisiin 50 000 euroon.
Kyllä kannattaisi silloin monen lähteä kokeilemaan yrittämistä.''

Tuo on aivan liian alhainen luku. Ostoista maksetaan ALV. Ostojen ja myynnin välinen ero on max 30%, joten todellisuudessa se olisi max. 15.000.

Käsityöläinen saattaisi päästä hieman suurempaan lukuun, jos raaka-aine on halpaa.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Suomessa se on nyt 8000 euroa, mutta Virossa 16 000 euroa. Yritysverotuksessa ja muutenkin menisin Viron mallin mukaan. Nyt pienyrittäjien ei kannata palkata ketään, kun siihen ei ole varaa.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Nyt olet Kajtsu täysin väärässä. Suomessa yrityksen perustaminen on Euroopan helpoimpia ja starttirahaakin on tarjolla. Ja saavathan ne ihmiset soitella. Ei tarvitse vastata ja sulkujakin puhelimeen saa aikaan.

Vakuutukset on positiivinen asia ja hyvä, että ne ovat pakollisia. Ei valtio ole ensimmäisenä yritysvuotena vaatimassa yhtään mitään.

Itse olen sitä mieltä, että yrittäjällä täytyykin olla alussa vaikeata. Muuten hän ei opi yrittäjäksi. Ja vaikeudet karsivat jyvät akanoista. Kaikista ei kuitenkaan ole yrittäjiksi ja on hyvä, että he karsiutuvat heti alussa.

Tuo ALV toimii myös toiseen suuntaan. Eli maksat vain myynnin ja kulujen erotuksen ALV:n. Se täytyy olla hinnassa mukana eli se on vain matematiikkaa eikä mikään ylimääräinen vero. Kun ALV on jo hinnoittelussa mukana valtion siivuna, niin ei yrittäjä sitä silloin joudu periaatteessa maksamaan ollenkaan.

Jos aloittavalla yrittäjällä on hyvä idea, tietoa ja taitoa ja hyvä tuote, niin hän menestyy aivan varmasti. Jos nämä puuttuvat joko osaksi tai kokonaan, niin vaikeuksia on ja riittää ja ehkä silloin ei kannata alkaa yrittäjäksi.

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

Itse olet väärässä. Yrittämisen ei pitäisi olla vaikeata, sen pitäisi olla helppoa. Ihminen oppisi yrittäjäksi paremmin jos se olisi helppoa ja siihen kannustettaisiin. Kaikista voi tulla yrittäjiä. Ei ole jyviä ja akanoita.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Kaitsu, älä kuuntele trolleja!
Vaikka, no problem, kyllä ne tunnistaa...

Vinkki: Ottakaa Alain Chiaroni kielitaitoisena muukalaisena mukaan perussuomalaisten laadukkaaseen joukkoon!

Kieltä ja kansainvälisyyttä, eix jeh...

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Sorry, väärä vinkki
Alain taitaakin jo kuulua "meidän firmaan".

Käyttäjän TomiSalin kuva
Tomi Salin

Kataisen hallituksen ylivuotavasti mainostama 4,5 % yhteisöveron pudotus hyödyttää lähinnä suuria yrityksiä, eikä niiden tarkoitus ole lisätä työllistämistään Suomessa. Nyt monelle yritykselle jäävä lisäraha suunnataan muihin tarkoituksiin. Osa rahasta kyllä hyödyttää suomalaisia yrityksiä mm. tuotekehittelyn edistämisessä ja uusien koneiden hankinnan kautta mutta eihän tuokaan juuri työpaikkoja lisää.
Kyllä tosiasia on, että nimenomaan pienet kasvavat yritykset ja keskisuuret yritykset voisivat työllistää Suomessa, jos niiden toimintaa tuettaisiin oikella tavalla.
Jo eteläisessä naapurimaassamme Virossa on pk-yritysten verotus paljon paremmalla tolalla. Siellä veroa maksetaan käsittääkseni vasta voitoista tietyn tienestin jälkeen.
Kun maa on noinkin lähellä, niin pienten yritysten siirtyminen sinne Suomesta on varsin todennäköistä. Investointeja Viroon tehdään jo nyt kiihtyvällä tahdilla. Arviolta 14000 on arveltu siisrtävän toimintojaan joko kokonaan tai osittain Viroon aivan lähitulevaisuudessa.
Kehitys on huolestuttava ja ei varmasti lisää työllisyyttä Suomessa!

Pjotr Hadermann

''Jos he eivät maksa mitään eläkemaksuja, mistä he eläkkeensä saavat?''

Johan voi Johan. Jos yrittäjä pystyy maksamaan työntekijöidensä eläkemaksut, niin kai hän pystyy hoitamaan oman eläkkeensä itse.

Ei vakuuta Johanin yrittäjyys. Jutut on kuin virkamiehellä.

Pjotr Hadermann

''Arviolta 14000 on arveltu siisrtävän toimintojaan joko kokonaan tai osittain Viroon aivan lähitulevaisuudessa.
Kehitys on huolestuttava ja ei varmasti lisää työllisyyttä Suomessa!''

Tutkimuksen mukaan muuttajia vetää Viroon yrittämisen lisäksi eurooppalainen ilmapiiri ja holhouksen puute.

Pjotr Hadermann

Olavi Mansikka kirjoitti Australian mallista. Se on hyvä ja kopioimisen arvoinen.

Englannissa taas pienyrittäjä maksaa neljä kertaa vuodessa toimilupamaksun ja se kattaa yrittäjän kaikki verot ja sairasvakuutukset.

Niistä ei tietenkään kerry suuria summia valtion kassaan, mutta valtion menopuoli pienenee vähintään 20.000 euroa per pienyrittäjä.

Suomelta puuttuu kyky ja halu laittaa taloutensa kuntoon. En usko mihinkään parannuksiin, ennen talouden romahtamista.

ulf fallenius

Kyllä Suomessa voi olla yrittäjä mutta sen pitää olla melkoisen kannattavaa puuhaa mihin ryhtyy koska kulut on maan mahdottomat.Pitää myydä tuotteita ja palvelluja melkoiseen korkeaan hintaan tai ei menesty tai sitten on vaihtoehtona harmaa talous missä on varaa tinkiä.

Pjotr Hadermann

''Kyllä Suomessa voi olla yrittäjä mutta sen pitää olla melkoisen kannattavaa puuhaa ''

Tässä on juuri syy monopoleihin Suomessa. Taksimonopoli, liikennöintilupamonopoli, apteekkimonopoli, autokoulumonopoli, keskusliikemonopolit käytännössä. Vain K ja S saavat kaavoitetun tontin, sähkömonopolit jne. Valtion alkoholimonopoli perkaat turhat yrittäjät ja luvat ovat tarveharkintaisia jne.

Ongelma on juuri se, että tavallinen yrittäjä ei pääse näihin monopolirenkaisiin sisään kuin duunarina.

Tapio Ahti

Laskujeni mukaan Suomessa on noiden mainitsemisiesi "monopolitoimialojen" liksäi noin 5 854 123 sellaista toimialaa, joilla vallitseee täysin vapaa kilpailu. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että oikeasti Suomessa on monopoli vain muutamalla valtionyrityksellä, hmm, Alko, RAY, Veikkaus, VR ja ... siinä ne suurinpiirtein taisi olla. Äkkiseltään muistelisin, että yksityisellä puolella vain jotain osia datan ja sähkön siirrosta on monopolina. Jonkun S- ja K-ryhmän monopli on tietysti ihan huuhaata.

Ja jos ei suomalainen elinkeinovapaus kelpaa, voihan sitä aina perustaa firmansa veroparatiisiin.

Pjotr Hadermann

Jaakko Ojaniemi
14.6.2013 23:55

''Itse olen sitä mieltä, että yrittäjällä täytyykin olla alussa vaikeata. Muuten hän ei opi yrittäjäksi. Kaikista ei kuitenkaan ole yrittäjiksi ja on hyvä, että he karsiutuvat heti alussa.''

Jaakon saattaa tulla yrittäjiä ikävä siinä vaiheessa, kun eläkkeen ostovoima on puolittunut.

Silloin eläkeläisistä karsiutuu jyvät akanoista. Vahvat ja oma-aloitteiset eläkeläiset elävät terveinä vanhoiksi ja heikot sortuu vaivaiskodin oljille.

Minulla on hyviä uutisia. Se päivä ei ole kaukana.

Peter Hallberg

Monella tänne kirjoittavalla tuntuu olevan käsitys, että pienyritys on jonkunlainen innovoinnin ja tehokkuuden ihanneyksikkö, jonka tulisi olla valtiovallan erityissuojeluksessa. Näinhän ei tietenkään ole. Lähes alalla kun alalla vasta riittävän suuret tuotantoyksiköt johtavat skaalaetuihin ja riittävään kilpailukykyyn.

Ongelma ei Suomessa ole niinkään se, ettei meillä olisi yrittäjiä, vaan se, että pienyrityksen on meillä vaikea kasvaa riittävän suureksi. Ei ole toivottavaa, että yhden miehen yritys jää sellaiseksi pysyvästi.

Kaikki erilaiset verohelpotukset ovat poikkeamia verotuksen neutraliteettiperiaatteesta. Samalla ne ovat tulonsiirtoja yhteiskunnan muilta jäseniltä yrityksille. Tämä voi olla tietyissä tilanteissa perusteltua uuden yritystoiminnan käynnistämiseksi. Yhteiskunnan ei kuitenkaan tarvitse kaikkea yritystoimintaa tukea vain sillä perusteella, että se olisi tuen saajan mielestä kiva juttu. Kannattamaton yritystoiminta karsiutuu pois markkinoilta. Niin sen pitääkin.

ulf fallenius

On kyllä monopooleja jotka eivät kannatta ollenkaan niinkuin taksi joka on täysin valtion ohjenuorassa.Ainut on se että siinä yritetään suojata asiakasta rosvouksesta.Olen sen kannalla että taksiala pitää vapauttaa ja sen jälkeen yrittäjät alalla voi tehdä ihan mitä vaan kenenkään puuttumatta siihen.Ruotsi hyvä esimerkki missä on hujattu turisteja 1000 -4000euron kyyti hintoihin ja maksaa pitää oli sitten poliisi vieressä tai ei.Muistakaa että yrittäjät keksii kyllä keinot rahastukseen.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Olen täysin samaa mieltä kirjoittajan kanssa.
Valtio ja sen eri organisaatiot, sekä niiden kohtuuttomat vaatimukset (lue maksut), ovat suurin este yrittäjyydelle.
Mitään tukia ei tarvita jos annetaan vaan vapaasti yrittää ja veroja ym. veroluonteisia velvoitteita ruvetaan perimään vasta kun yritys alkaa tuottamaan.

Toimituksen poiminnat