KaiHaavisto Suoraa puhetta

Seppo Huhta on hyvä valinta puoluesihteeriksi

  • Seppo Huhta on hyvä valinta puoluesihteeriksi
  • Seppo Huhta on hyvä valinta puoluesihteeriksi

Tulevana viikonloppuna järjestetään Perussuomalaisten puoluekokous Joensuussa. Puoluekokouksessa valitaan mm. puheenjohtaja sekä varapuheenjohtajat. Timo Soinille riittääkin työtoveriksi pyrkijöitä. Taitaa lukumäärä olla peräti kymmenen kappaletta, ellei ehdokasmäärä ole noussut viime tietojen mukaan lisää. Mutta tuskinpa Timon asema horjuu tai edes keikkuu. Niin vahva on Timon kannatus.

 

Toinen erittäin tärkeä valinta tapahtuu myös kokouksessa. Puolueelle valitaan uusi puoluesihteeri. Ossi Sandvik, joka toimi vuosia puoluesihteerinä ansiokkaasti, ei lähtenyt enää ehdolle. Nyt ehdokkaita on aiempaa enemmän. Ehdokkaita taitaa olla kertynyt viime tietojen mukaan ainakin 12 henkilöä. Joukossa on muutama varteenotettava ja hyvä vaihtoehto. Yksi heistä nousee kuitenkin esille ehkäpä pätevämpänä kuin kukaan tähän aikaan ja paikkaan, missä media hallitsee ja ohjaa Suomen kansan ajatusten suuntaa. Seppo Huhta on juuri tällainen henkilö. Kaikilla ehdokkailla on omat hyvät puolensa ja ketään heistä ei pidä väheksyä ehdokkaina. Kaikki osaavat jotain. Kuitenkin on niin, että nykypäivän puolusihteerin on osattava yhtenä erittäin tärkeänä osaamis alueena mediapeli ja median tuomat erilaiset haasteet. On osattava uida kuin kala vedessä. Kukas muukaan sen osaa kuin Seppo -Timon lisäksi. Kymmenkunta vuotta uutisankkurina on antanut vahvan pohjan esiintymiseen.

 

Kaiken muun lisäksi henkilöllä, joka tulee valituksi on myös oltava medianhuomioarvoa sekä artikulaatiotaidot sellaiset, mitkä antavat uskottavan kuvan ulospäin kansalle.

 

Tulevan puoluesihteerin on oltava kielitaitoinen, hyvä tiimipelaaja, tunnettava koko Suomi. Puoluesihteeriksi kasvetaan, ei mennä valmiiseen pöytään. Siksi tulevalla puoluesihteerillä on oltava sellaiset ominaisuudet, mitkä edesauttavat vaativan tehtävän suorittamisessa jatkossakin. Tulevan puolusihteerin on osattava mukautua yllättäviinkin tilanteisiin - on osattava delegoida, jakaa tehtäviä. Kaikkea ei pidä tehdä yksin. Puolue on iso ja siksi tehtävää pitää hoitaa ison puolueen vaatimilla resursseilla.

 

Tunnen Sepon hyvin ihmisenä. Hän on hyvä kuuntelija, huumorintajuinen, älykäs, ei turhan tärkeä, mutta tarvittaessa suorapuheinen kun huomaa jonkun vääryyden oli se sitten yhteiskunnallinen tai jokin henkilöön kohdistuva epäoikeudenmukaisuus.

 

Puoluesihteeriä valittaessa on hyvä ajatella kokonaisuutta. Sukupuoli ei saa vaikuttaa valintaan. Nyt on otettava tunteet pois ja katsottava kokonaisosaaminen ilman sukupuolikysymyksiä. On mietittävä järkiperusteet valinnalle. Piireissä on valittu kärkiehdokkaita ja annettu suosituksia äänestykseen. Suositus on vain suositus ja sen ei pidä saada vaikuttaa lopulliseen äänestystulokseen. Muistakaa kuitenkin, että teillä kaikilla on yksi ääni ja se on omissa käsissä. Sitä ääntä teiltä ei voi kukaan viedä pois.

 

Äänestäkää hyvällä omallatunnolla, oli ehdokkaanne kuka tahansa, mutta minä äänestän Seppoa ja toivon, että muutkin tekevät samoin.

 

Nähdään Joensuussa. Turvallista matkaa kaikille kokoukseen tuleville.

 

Alla on tietoa Seposta

 

Seppo on Syntynyt Torniossa ja on neljän lapsen isä.

 

Tampereen yliopisto, tutkinnon pääaine politologia. Paperityöt vaaleista. Toisen tutkinnon pääaineena sanomalehtioppi.

Yhdistystoiminta:

 

Mm. Radio- ja televisiotoimittajien Liiton vpj. ( n. 4000 jäsentä) - käytännössä puolipäiväinen järjestöjohtaja kolme vuotta.

Suomen Journalistiliiton valtuustossa seitsemän vuotta, MOT: n ( Maikkarin Ohjelmatyöntekijät hallituksessa kymmenen vuotta, Suomen yrittäjien aktiivijäsen kahteen otteeseen.

Kunnallispolitiikan opintoja ja kunnallispolitiikan - ja talouden toimittaja, taloustoimittaja, eduskuntatoimittaja, terveys- ja sosiaalialan toimittaja, juontaja, uutisankkuri (maikkari), teatteriarvostelija kuusi vuotta.

Toimitussihteeri ja toimituksen esimiehen sijainen.

Espoon kaupunginvaltuuston jäsen ja PS:n valtuustoryhmän pj. 2010 ja 2012. Espoon valtuustoryhmien puheenjohtajien puheenjohtaja 2012, ensimmäinen perussuomalainen.

Espoon budjettineuvottelujen ( Espoon budjetti 1 600 000 000 ( 1,6 mirjardia euroa ) vetäjä, ensimmäinen perussuomalainen

 

Esiintymis - ja mediakouluttaja vuodesta 1986.

Seppo on tehnyt yli 6000 juttua ja haastatellut yli 15 000 suomalaista.

Suomalaiset tuntevat Sepon edelleenkin. Ihmiset tulevat päivittäin juttelemaan Sepolle.

 

Opinto- ja juttumatkoja Yhdysvaltoihin, Englantiin, Ranskaan, Ruotsiin ja Tanskaan sekä Puolaan.

Eduskuntavaalien alla Seppoa haastatteli 16 toimittajaa yhdeksästä maasta: mm. Le Monde, RTL, Deutsche Welt, Dagens Nyheter ja Norges Gang., Canal Five.

 

PS:n puoluehallitus 2009 - 2012.

Espoon kaupunginhallitus ja konsernijaosto Palveluliikelaitosten johtokunta vpj ( yli 6000 työntekijää ).

Hok Elannon edustajisto ( PS:n suurin äänimäärä viime vaaleissa ) ja HOK - Elannon ensimmäinen perussuomalainen hallintoneuvoston jäsen kautta aikojen.

Seppo tuntee henkilökohtaisesti kaikki nykyisen hallituksen ministerit ja kansanedustajat, sekä suuren määrän muita talouden, työmarkkinoiden ja politiikan vaikuttajia, kuten suurimpien puolueiden puoluesihteerit.

 

Elinkeino - ja työministeriön ( Pj. ministeri L. Ihalainen ) asettaman kuluttaja-asiainneuvottelutoimikunnan jäsen.

Espoon Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen.

 

Sepon imottauduttua puoluesihteerikisaan ilmoitus uutisoitiin kaikissa maan merkittävimmissä verkkolehdissä, kuten Hesari, Iltalehti, Iltasanomat, Aamulehti, Savon Sanomat sekä Yleisradio sekä UusiSuomi.

 

Seppo ideoi muunmuassa ”Vuosi vaaleihin - risteilyn, johon otti osaa 300 perussuomalaista. On lisäksi toteuttanut kymmeniä seminaareja mm. koululaisille, lautakuntien jäsenille, Kuntaliitolle ja journalistijärjestöille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

A.A. Remes

Suosittelin,mutta on meillä toinenki median hallitseva ja siellä suhteensa
luonut ehdokas,nimittäin Erkki Valtamäki.Toivon jommankumman tulevan tästä joukosta tulevanvalituksi.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Puoluesihteeriksi on tunkua...Tottakai... Pääsee säätiövaroihin kiinni, jos pääsee.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Noloa kyllä hehkutella täällä julkisessa blogistanissa jokun yksittäisen puolueen sisäisistä asioista.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Mitäs noloa siinä on. Eivät nämä ole sisäisiä asioita, vaan valtakunnallisesti ainakin Perussuomalaisten asioita.

Edit: Politiikka on julkista. Julkiset henkilöt ovat julkisisia. Joensuun kokous on julkinen kokous. en ymmärrä kommenttiasi ollenkaan, mutta kai sulla on siihen joku omakohtainen ajatus

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Eikös tää oo vähän outo foorumi hehkuttaa jotain puoluekokouksen asiaa?

Merja Heikka

Se on tietysti hieno juttu, jos on syntynyt Torniossa, mutta niin ovat Riikka Slunga-Poutsalo ja Niilo Kärkikin. Oikeasti kaikki kolme ovat kyllä syntyisin Alatorniolta, virallisesti.

Markku Gröndahl

Valitkaa ketä valitsette,kansaa se ei paljoa kiinnosta.
Vai onko etelänmetia saanut uutta puhtia sitten Pentikäisen.

Laura Huhtasaari

Paljon onnea puoluesihteerikisaan Seppo!

Käyttäjän AnuHanhirova kuva
Anu Hanhirova

Jos joku työ, niin puoluesihteerin työ, vaatii monitaitoisuutta. Sitä löytyy sinulta, Seppo. Hienoa sekin, että olet tiedostanut "keski-ikäiset koulutetut naiset":)Sydämellisesti onnea kisaan!

Toimituksen poiminnat