KaiHaavisto Suoraa puhetta

Prostituutio lailliseksi – punaisten lyhtyjen katu Helsinkiin

  • Antsun kujat
    Antsun kujat
  • Antwerpen punaisten lyhtyjen katu
    Antwerpen punaisten lyhtyjen katu

Euroopan kiimahuumassa olevat poliitikot Suomessa moralisoivat maksullista seksiä tarjoavia naisia ja toteavat, että he ovat ihmiskaupan uhreja ja tekevät sitä pakosti.

Tosiasia on kuitenkin se, että suurin osa seksiä tarjoavista naisista ja miehistä ovat valinneet ammattinsa vapaaehtoisesti, ilman mitään pakkoa.  Suurimmat arvostelijat löytyvät Vihreistä, vasemmistoliitosta sekä SDP:stä.  Naisasialiikkeet ja feministit vastustavat etulinjassa maailman vanhinta ammattia.

Kuljitpa Saksassa, Belgiassa, Hollannissa tai ihan missä Euroopan maassa tahansa, lukuun ottamatta Skandinaviaa – törmäät missä vain prostituutioon. Varsinkin Hollanti- ja Belgia on ikkunaostopaikkojen luvattuja maita. Naiset ja miehet tarjoavat itseään ja palveluksiaan neonvaloilla varustetuissa ikkunoissa.

Tämä on Valtioidensa taholta järjestettyä valvontaan perustuvaa toimintaa, jossa jokainen prostituutiota harjoittava henkilö harjoittaa lain mukaan laillistettua ammattia.

Saksassa on moottoriteiden ulosmenojen varsilla asuntovaunuja, joissa palaa neonvalot merkkinä siitä, että täältä saa maksullista seksiä. Espanjassa tyypillisiä paikkoja ovat klubit, joissa naiset tarjoavat maksullista seksiä. Myös pikkuteiden varsilla myydään avoimesti seksiä.

Koko Eurooppa on seksin myyjiä täynnä. Eurooppa on huorapaikkoja pullollaan. Väitän, että jotkin Suomessa seksinmyymistä kieltäneet poliitikot ovat itse käyttäneet maksullista seksiä, matkaillessaan Euroopassa.  Totuus tosin jää heidän omille harteilleen.

On aivan järjetöntä mennä Ruotsin mallin mukaisesti. Minusta olisi syytä arvioida uudestaan seksin myymisen laillistaminen Suomessa.

Tyhjiä liiketiloja on yhä enenevissä määrin. Seksin myymisen laillistaminen – laillistettaisiin siten, että laillista seksiä harjoittavan henkilön pitää harjoittaa toimintaansa siihen varatussa liiketilassa. Samalla edellytettäisiin toiminnan muutettavaksi verolliseksi yritystoiminnaksi. Katukauppa voitaisiin pitää laittomana. Raiskaukset vähenisivät, huumekauppa -  joka liittyy joissakin muodoissa toimintaan vähenisi. Kun seksinmyynti olisi liiketiloissa laillista - tulisi alueille myös erilaisia ruokapaikkoja, ravintoloita ja muuta liiketoimintaa. Poliisin olisi paljon helpompaa valvoa kun toiminta keskittyisi yhdelle alueelle.

Esimerkkinä voin kertoa Antwerpenin, jossa olen itse käynyt katsomassa ikkunamyyjien toimintaa. 1990- luvun lopulla meno oli kuin villissä lännessä. Poliisi ja viranomaiset laittoivat kujat kuriin 2000- luvun alussa. Nykyään kun aluetta valvotaan se on rauhallinen - poliisi valvoo toimintaa aktiivisesti.  Reberbahn, sekä muut lukuisat paikat unohtamatta Amsterdamia, jossa ikkunamyyjät myyvät ruumistaan ovat valvonnan alla.

Kun puhutaan prostituutiosta on aina ihmiskauppakin lähellä. Siksi prostituutio pitääkin laillistaa, jotta ihmiskaupan uhreja olisi helpompi tunnistaa. Aina kun lailla kielletään jotain, menee se helposti maan alle. Kun toiminta on maan alla – on erittäin vaikeaa tunnistaa, kuka on ihmiskaupan uhri ja kuka ei.

Punaisten lyhtyjen katu pitäisi saada suomeenkin ehdottomasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Ari Lotvonen

Nyt olen Kain kanssa erimieltä. En ala moralisoimaan, mutta jos mulla olisi tytär, en ikinä haluaisi että siitä tulee huora.

Onneksi ei ole sellaisia tarvinnut koskaan käyttää, eikä omat pojatkaan. Nekin saa naisia ilmaiseksi.

Hups, muutama Venäjän (Neuvostoliiton) reissu,... mutta munat pysyi kuivana (hädin tuskin).

Sitten kun oli tuo Balkanin sota ja oltiin kaivosmiesten kanssa Sandtonissa Ranch:lla drinking holella, niin se oli naisitettu jugoslaavian tyttärillä. Pojat kävi vuorotellen tunnin takahuoneessa, mutta minä en mennyt. Olisi ollut ilmanen kokemus, firma olisi maksanut, mutta mulla kävi tyttöjä sääliksi. En mennyt, pidin munat kuivana.

Taidan olla epänormaali.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Kuka nyt sellaista haluaisi, tuskin kukaan, mutta, valitettava tosiasia on se, että niitä huoria on kuitenkin joka paikassa. Sen perusteella ei kannata lähteä vastustamaan asiaa ainakaan minun mielestä. Menee moraalisaarnan puolelle. Täysi ikäisten ja aikuisten ihmisten pitää saada päättää omasta tekemisestään. Mieluummin laillisesti kuin laittomasti, kun on selvää, että sitä harjoitetaan kuitenkin

Ari Lotvonen

En vastusta, mutta en halua myöskään edesauttaa.

Se nyt kuitenkin on väärin. Ne naiset on huumeissa aamusta iltaan, ei ne itseänsä kontrolloi, ne vaan on. Ei edes niiden vartalo/ruumis ole niiden oma.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #3

Eikä ole. ikkunakauppiaat ovat ihan normaaleja perheellisiä naisia tai sitten opiskelijoiota jotka hakevat lisätuloja. Katukauppiaat voivat olla huumeissa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Lotvonen kirjoittaa asiaa. Minä haluisin kriminalisoida koko tämän bisneksen.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Millä perusteella? Kriminalisointi kasvattaa suurempaa kriminilisaatiota. laillistaminen yrittäjätoiminta tuo veroeuroja ja homma pysyy valvonnassa.

Ari Lotvonen Vastaus kommenttiin #9

Onhan se kysynnän ja tarjonnan laki. Se on niinkuin, kumpi oli ensin, muna vai kana. Ja miksi kana juoksee tien yli.

Asiahan loppuisi siihen, jos miehet ei menisi huoriin. Ei naiset itsiänsä myisi, jos ei kukaan ostaisi.

Kai se on luonnon laki, olemme luotu kulkemaan. Ja jokainen mies haluaa naisen kosketusta, jos ei muuten saa niin rahalla. Ja ne naiset jotka siihen uhrautuu tai joutuvat, ovat oman tarinan arvoisia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #9

Tietenkään pelkkä kriminalisointi ei tietenkään riitä, vaan pitäisi kehittää yhteiskuntaa muutenkin.

Martti Laines

Minullakin on tytär. En haluaisi, että hänestä tulee siwan kassa. Enkä siivooja. Enkä paljon muutakaan. Mutta se on hänen elämä. Parasta mitä voin hänelle tarjota on tukeni ja hyväksyntäni.

Seksissä ei ole mitään "hämärää tai väärää".

Jos tyttäreni haluaa seksialle ja tykkää työstään, ei se ole minulta pois.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Tuota noinaa..

Jos munat on kuivina,niin... niin nehän on silloin täytynyt tyhjentää viimeistä pisaraa myöten. :)

Asta Tuominen

Kannatan laillistettua prostituutiota, jossa palveluntarjoaja on suoraan yrittäjä ilman väliportaita, jotka voisivat aiheuttaa hyväksikäyttöä. Päätös seksiyrittäjyydestä tulee olla pelkästään yrittäjällä itsellään. Yrittäjyyteen tulisi kuulua vastuu omasta terveydenhuollosta esim. kuukausittaisilla gynekologisilla ja aids-tutkimuksilla.

Seksuaalisuus on tabu, mutta realiteetti on se, että ihmiset harrastavat seksiä. Jokainen meistä on syntynyt seksiaktin seurauksena. Prostituutioyrittäjällä olisi mahdollisuus hyviin tienisteihinkin ja verojen maksun kautta tämä hyödyttäisi myös kansantaloutta.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Juuri näin Asta. Kaikkien pitää saada itse päättää. Tuo kommenttisi on juuri sitä mitä tarkoitan

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Punaisten lyhtyjen katu pitäisi saada suomeenkin ehdottomasti."

Jos asut kerrostalossa niin tuskin teidänkään taloyhtiöllänne olisi mitään sitä vastaan että se tulisi omalle kadullenne.

Edit: ja tuskin lähikatujen asukkaillakaan, asuntojen tulevat hinnat huomioon ottaen.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Tiedoksi Seijalle, kun et asiasta mitään tiedä. Punaisten lyhtyjen kadut sijaitsevat yleensä sellaisilla alueilla, jossa ei ole ihan heti asuntoja. Esim.helsingissä tyhjät toimistotalot olisivat oivallisia ikkunakauppiaiden myyntialueita. frankussa esim. on toimistotalo, jossa tarjotaan maksullista seksiä huoneista jossa ovet ovat auki. Porukkaa piisaa ja kauppa käy. Ilmeisesti ikkunapaikat ovat kalliimpia vuokriltaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No selvisi tuokin, mutta olisivatko valmiita vuokraamaan tyhjiä toimistotalojaan selviäisi vasta jos asia tulisi ajankohtaiseksi.

Asta Tuominen

No en olisi ihan ensimmäisenä ehdottamassa "ikkunakauppaa". Asian voi hoitaa näkymättömästikin, jolloin se ei häiritse puritaanisimpiakaan. =)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

Tuskin se ikkunakauppa pääasia olisikaan, mutta mm. lainmukainen työterveyshuolto kuuluisi siinä tapauksessa ammatinharjoittajien työsuhteeseen, sekä eläkekertymä.

Asta Tuominen

Tuskin ne asiakkaat mitään "piikittelijöitä" tai laitapuolen kulkijoita ovat. Ihan tavallisia ihmisiä. Nytkin esimerkiksi Oulun alueella on arviolta satoja asuntoja, joita käytetään tuohon tarkoitukseen. Osa on luultavasti suoraan seksiyrittäjiä (jotka eivät maksa veroja ja ovat hiljaa tulonlähteestään), mutta osa on seksiorjatyövoimalla pyöriviä, erittäin lainvastaisia yrityksiä. Tuosta jälkimmäisestä, tyttöjä ja naisia hyväksikäyttävästä osasta eli ns. mafiatoiminnasta, päästäisiin eroon laillistamalla seksipalvelujen myynti ja osto.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Taas mielikuvitus korvaa todellisuuden. Keskusrikospoliisin mukaan Suomessa seksiä myy päivittäin 500 henkilöä. Ei Oulun seudulla voi olla kuin muutama myyjä.

Ja nämä mielikuvat vangituista seksiorjista ovat vain muukalaiskammon ilmentymiä, jotka suntytvät seuraavasti: Seksin myyjä on ulkomaalainen - ulkomaalaiset, nehän ovat usein rikollisia - seksin myyjän täytyy olla rikollisliigan jäsen tai uhri. Sama ilmiö, kuin oululainen kansanedustaja Olli Immonen näkee maahanmuuttajat rikollisina, eli raiskaajina.

Asta Tuominen Vastaus kommenttiin #23

Pelkästään Oulun Kauppurienkadulla on jo useita palveluntarjoajia (tieto entisiltä miespuolisilta työkavereilta) eli ei se keskusrikospoliisin tieto aina paikkaansa pidä. Tuirasta, uskoisin, löytyy enemmänkin näitä paikkoja ja lisää Toppilasta.

Aivan varmasti Suomesta löytyy myös seksiorjia, joiden palveluja myydään suurimmissa kaupungeissa. Prostituutio laillistamalla näistä päästään eroon.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola Vastaus kommenttiin #26

"Aivan varmasti". Mistä tuo tieto aivan varmasti mahtaa olla peräisin.

Toivotko sitä?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tosiasia on, jottei maailman vanhinta ammattia kieltämällä hävitetä. Esim. Puolassa prostituutio on laitonta, ja Varsovassa on isot bordellit teollisuusalueella täynnä valkovenäläisiä ja ukrainalaisia neitoja. Valvottu bordellilaitos saksalaiseen tapaan voisi olla ratkaisu.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ohjesääntöistä prostituutiota oli meillä autonomian aikana niin, että esimerkiksi Stockmannin tavaratalon tontti Helsingissä voisi kertoa monenlaisia tarinoita jos kykenisi.

En kuitenkaan suosittele asiaa (jos ollenkaan) kuten blogisti, jonka ideana tuntuu olevan suoraviivaisesti vain talouskonjunktuurien tasaaminen tällä tavoin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Olemme me ihmiset samanlaisia ja erilaisia. Luoja luonut, poikansa tosin neitsyeestä, mutta me muut ihan nussimisen tuotoksena panemisen viettiin perustuen.
Ostettu seksi antaa naissuhdekyvyttömälle mahdollisuuden purkautumiseen ja vähentää raiskausten määrää.

Ari Lotvonen

Olen nähnyt myös semmosta, että rahattomat raiskaa, koska eivät voi ostaa naista tai jotain semmosta.

Kun menee tuonne kadulle yöllä ja noihin paikkohin, rahattomat siellä uhria etsii.

Mutta ei se sillä parane, että niille rahaa annetaan. Raha ei ratkaise.

April's First Time Skydiving (Tom Petty-Free Falling)
http://www.youtube.com/watch?v=jj-te-DiQMI

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Taas asiaan perehtymättömät antavat täysin virheellistä tietoa.

Tosiasiassa tilapäisen seksin osto kielletään EU:n maissa sen vuoksi, koska se on kuihtunut niin marginaaliseksi ja harvinaiseksi ilmiöksi, että kukaan ei jaksa enää vastustaa naispoliitikkoja, jotka hamuavat valtaa lyömällä erilaisen seksuaalisuuden vähemmistöjä.

Valtava seksiteollisuus.

Luvut kuitenkin kertovat toista.

Mahtava seksiteollisuus on sitä valtavaa luokkaa, että sen liikevaihto on noin 2 miljardia euroa EU:n alueella. 2 miljardia, aivan fantastatisen valtava luku.

Kuitenkin, kun sitä verrataan EU:n koko kansantuotteeseen, joka on 12 445 miljardia, niin pikaiselle laskutoimituksella voidaan laskea, että "mahtava seksiteollisuus" muodostaa noin 1/6000 osan EU:n kansantaloudesta. Siis 0.016 % osuus EU:n taloudesta.

Kyse ei siis ole mistään todellisesta ongelmasta, vaan erittäin marginaalisesta ja pienestä ilmiöstä, josta media ja feministipoliitikot paisuttelevat jonkun ongelman.

Kyse ei olekaan seksikaupasta, vaan kyse on poikkeavuuden rankaisemmisesta. Poikkeavien rankaisemisella on monia yhteiskunnallisia merkityksiä, ja nämä merkitykset eivät lainkaan liity poikkeaviin. Poikkeavat ovat vain väline, joita tuomitsemalla ja rankaisemalla luodaan tunteenomaista ryhmähenkeä, jota käytetään poliittisten tunteiden polttoaineena.

Ari Lotvonen

Laitetaan verolle, niin kansakunta vaurastuu ja kaikki elävät ilman puutetta elämän loppuun asti. Sitten seuraavana vuotena voidaaan nostaa huoraveroa elinkustannusindeksin mukaisesti.

Huoravero olisi kuin bensavero!!!! Vain mielikuvitus on raja.

Veroa varten pitää perustaa huoraministeriö johon palkataan huoraamisen ammattilaisia. Ja huora-asiamies ja toimisto.

//////

Minäkö olen aina luullut ja kuvitellut, että systeemi on jo olemassa. Toiset vain jää näppejä nuolemaan.

////

Ja tuosta poikkeavuudesta on ihan turha tulla väittään vastaan. Mulla oli RAUK:ssa kaveri joka oli naimisissa kääpiön kanssa ja tekivät kaksi lasta ja ovat vieläkin onnellisia yhdessä. Ja lapsista on tullut hyviä ihmisiä.

Yksi poikkeavuus vahvistaa säännön.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Lyhytkasvuinen. Sopisikohan Henrikssonin ajatusmaailmaan. Ainakin Henriksson oli aivan tolaltaan, kun joku oli harjoittanut seksiä kehitysvammaisen kanssa. Hemskt.

Ari Lotvonen Vastaus kommenttiin #21

No olise mullekin kurssijuhlissa järkytys kun vaimonsa esitteli. Piti kattoa yli 45 astetta alaviistoon ennenkuin huomasi. Mutta oli meillä sen jälkeen hauskaa. Kunhan, sitten eläkkeellä, käyn kylässä.

Sitten kun me oltiin rieuhuttu koko Rovaniemi läpi, niin Jolula (siihen aikaan RAUK:in johtaja), viimeiksi kun nähtiin, ilmatorjunnan tarkastaja.

Niin kutsui meidät pahantekijät riviin, ja kertoi ettei "huomen aamulla, kun raukin priimus herää vessasta, ei halua näyttää missä toinen kenkä on". Ja siinähän se kenkä oli sen kädessä, jonka just olin töykkäröinyt vessassa.

Sori man, menin jälki RUK:iin, jos olisin kieltäytynyt, niin kaveri olisi päässyt. Mutta se on parempi kersantti.

Tein kolme poikaa Suomen kauneimman naisen kanssa. Ei uskoisi näin rumasta naamasta. Mutta jo lapsena todettiin, kun isiä katsottiin ja äidiltä lohtua saatiin:

Mitä rumempi mies, sitä kauniimpi nainen.

Kersantti teki kaksi tyttöä kanssa naisen jota rakasti ja rakasti.

Minut raukka (vaikka oli luutnantin jämät kaulassa, melkein yliluutnantti) heitettiin pihalle, ja vaimo sanoi ettei enää rakasta - "etkä koskaan saa lapsiasi nähdä". Mutta onneksi ne oli poikia, pojat on kovia. Ja pojat saa aina tyttöjä ja kauniita naisia.

Ilmaiseksi. Pojat ja tytöt ovat keskenään ilmaiseksi. Eron tullessa maksetaan rahat ja lähdetään toiselle puolen maapalloa.

J.Karjalainen: Mennyt mies
http://www.youtube.com/watch?v=8CUj02brn2I

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Mitähän Kai horisee? Vahvimman kannatuksen seksin oston täyskielto saa Kristillisdemokraattien, RKP:n ja Keskustan kannattajista. Vasemmistoliiton kannattajat ovat toisiksi seksin oston täyskiellon vastaisimpia Perussuomalaisten jälkeen.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mtv3-n...

Martti Laines

Suomi on pikkuhiljaa yhä enemmän ikääntyvien naisten ahdistuksen ja ahdasmielisyyden yhteiskunta. Äänekkäitä ikääntyviä naisia, sekä vihervasemmistolaisia naisia, on paljon lakeja esittelevissä ja valvovissa virkamiehissä sekä poliitikoissa.

Se on suuri syy suomalaiseen pahoinvointiin. Ikääntyvien naisten maailmankuvaan on sangen vaikea sopeutua suuren osan kansasta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Pitää muistaa Suomen ikärakenne. Noin puolet äänestysikäisistä naisista on täyttänyt 50 vuotta. Jos olet nainen, ja ikää alkaa tulla, niin jos miehesi on ns. hyvä mies, ja naisia houkutteleva kunnolisena ja hyvätuloisena mahdollisena perheenpäänä, niin jopa kaksikymmentä vuotta nuoremmat naiset ovat valmiina suhteeseen aviomiehesi kanssa. He houkuttelevat miehesi itselleen vaikka firman pikkujouluissa. Pahimmat horot eivät ole maksullisia ulkomaalaisia naisia, vaan niitä, jotka seksillä houkuttelevat toisten aviomiehet uusiin suhteisiin.

Suomalaisen naisen pahin kohtalo on, että nuorempi nainen vie hänen puolisonsa.

Prostituoidut ilmoittavat härskisti harjoittavansa seksiä rajoituksetta sinkkujen ja aviomiesten kanssa. He rikkovat pyhää tabua, jonka mukaa naisten pitää jättä toisten naisten aviomiehet rauhaan. Avioliitto on pyhä. Siksi avioliiton rikkojia pitää rangaista.

Ari Lotvonen

Meillä oli kansakoulussa opettajina sodan käyneet. Meidän koulun rehtori oli Raatteen tien sankari. Meidän naapurikoulun opettaja oli yksi kovimmista miehistä, Korhola.

Mitä voi odottaa niiltä, joille sossu maksaa ja kaikki tullee ilmaiseksi ja pappa betalar. Ja tuomarit armahtaa säälistä tai tutun kaupalla.

Saaran Jaava - Sleepy Sleepers
http://www.youtube.com/watch?v=yGw6bXntk7A

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Hyvää dadaa Lotvoselta paitsi Sleepyjen biisi on niiden Sinulle äiti- albumilta pitkälti ennen Leningrad Cowboys tötterötukkaa.

Ari Lotvonen

entä toi?

markku into ja innottomat KEITÄ, KEITÄ KAHVINKEITIN
http://www.youtube.com/watch?v=G4l4ACN4gIo

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos jokin on laitonta Suomessa tai Ruotsissa, niin sellainen toiminta myös katoaa näkyvistä ja poliisi valvoo lain noudattamista. Kansalaisten olettamus on, että kun jokin tehdään laittomaksi, niin sitten sitä ei enää ole kuin joidenkin harvojen rikollisten toimintana, ja heitä jahdataan.

Suomen ja Ruotsin ulkopuolella eletään toisenlaisessa maailmassa. Normaalin asian laittomaksi julistaminen ei juurikaan vaikuta käytäntöön. Esimerkiksi prostituutio on laitonta Thaimaassa, Kiinassa,
Japanissa, ...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tässä ohjelmassa Anna Kontula ja Pro-tukipisteen Jaana Kauppila selittävät tämän seksinostoasian kunnolla. Ei auta työntää naisia yhteiskunna marginaaleihin - se vain pahentaa kaikkien elämää.

http://areena.yle.fi/radio/2046681

Merja Heikka

Kerjääminen ja huorailu, ne kuuluvat jotenkin irtolaisuuskäsitteeseen.

Varmaan nekin yleistyvät, jos tämä Suomi menee muutenkin polvilleen. Mutta se, että kuka sellaista kehitystä haluaisi, se on sitten toinen tarina.

Käyttäjän NinaFrom kuva
Nina From

Olen ehdottomasti laillistamista vastaan. Ihminen ei ole kauppatavara, ikinä!

Omat tyttäreni olen pyrkinyt kasvattamaan siten, että he ovat arvokkaita ihan sellaisenaan, kuin ovat. Itsetunnon vahvistaminen oman lapsen osalta on äärimmäisen tärkeää. Jos minulla olisi poika tai poikia, opettaisin myös heille asenteen, että ihmistä ei voi ostaa. Kyse on asenteesta ja valistamisesta.

Ranskassa tehtiin jo yksi päätös selkein luvuin:

Ranskan parlamentin alahuone hyväksyi keskiviikkona seksinostokiellon. Lakiehdotus meni läpi äänin 268–138. Mikäli laki tulee voimaan, rangaistaan seksin ostamisesta tulevaisuudessa 1 500 euron sakoilla.

Lain tavoitteena on kitkeä prostituutioon liittyvää ihmiskauppaa. Ranskan 20 000–40 000 prostituoiduista noin 90 prosenttia on ulkomaalaisia, ja heistä useat ovat ihmiskaupan uhreja.

Että näin! Suunta on juuri oikeanlainen. Toivottavasti jatkoa seuraa. Samoin Suomessa: saadaan täyskielto. Sitä odotan tapahtuvaksi.

Itse kirjoitin aiheesta blogissani 17.11.2012 otsikolla "Tykkäätkö, jos lapsesi työskentelisi bordellissa?". Mikäli aihe kiinnostaa toisesta näkökulmasta katsottuna, kannattaa lukea:

http://ninafrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124689-ty...

Hyvää Joulun odotusta itse kullekin toivottaa Perussuomalainen Nina

Toimituksen poiminnat