KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kansansanomat verkkolehti on perustettu

  • Kansansanomat verkkolehti on perustettu

Tämä ei ole mainos, mutta päätin kirjoittaa aiheen perustamastani kansansanomat.fi – uutisverkko -ja blogipalvelusta.

 

Kansansanomat on vanha nimi, joka on esiintynyt suomalaisessa lehdissä jo kautta historiamme. Lehti on ollut monessa vaiheessa mukana. Viimeisin nimenkäyttäjä taisi olla uskovaisten lehti, jonka levikki oli 36000-116000.

 

Kansansanomat meni konkurssiin. Domainin ollessa vapaana, rekisteröin sen omaan käyttööni. Kansansanomat.fi ei ole uudensuomen, saatikka minkään mediatoimiston kilpailija.

 

Verkkolehti julkaisee vain valikoituja juttuja ja ennen kaikkea niitä juttuja, joita valtamedia ei julkaise. Haastattelupyyntöjä on jo tullut monista paikoista. Jutut tulevat olemaan herkullisia. Kansansanomat ei julkaise rasistisia juttuja, joten linja on selvä. Emme hyväksy mitään henkilöihin tai kansoihin kohdistuvaa epäasiallisuutta. Rankkaa kritiikkiä voi esittää, mutta se ei saa kohdistua yksittäisiin ihmisiin tai kansanryhmiin. Verkkolehden tarkoitus ei ole profiloitua maahanmuuttokriittiseksi lehdeksi, vaan tavallisen suomalaisen äänen tuojaksi.

 

Uusisuomi on lehti, joka julkaisee runsaasti lukijoidensa blogeja, mutta siihen se sitten jääkin. Tarvitaan lehti, joka julkaisee kansan syvien rivien pohdintoja, ilman valtamedian oman edun tavoittelua. Siksi uskon, että tällaiselle on tilausta tässä laajassa median – ja uutisvirran maailmassa. Pieni ihminen jää jalkoihin ja häntä ei kuunnella. Kansansanomat kuuntelee ja julkaisee.

 

Verkkolehti aloittaa myös julkaista sellaisia kansan aiheita, jotka koskettavat kansaa. Erikoista tässä lienee se, että iltasanomat julkaisi minun ilmoituksen jälkeen samanlaisen idean. Lieneekö johtava media ottaneen ideastani vaarin?

 

Verkkolehdessä voi jokainen kommentoida jokaista uutista, kirjoittaa blogeja, keskustella foorumissa. Verkkolehti on vasta alkutaipaleella ja teen sitä nyt yksin. Kiinnostusta on tullut tässä vaiheessa ainakin yhdeltä toimittajalta.

 

Kansansanomat.fi - perustetaan lähiaikana osuuskuntatyyppiseksi toimijaksi. Ulkoasu ja sisältö suunnitellaan vielä tarkoituksemman mukaiseksi.

 

Pienestä ponnistetaan ja yhden henkilön, eli oman itseni voimin tällä hetkellä. Olen siis tehnyt kaikki itse alusta asti alkaen CMS- asennuksesta tähän asuun asti.

 

Lehti ei ole perussuomalaisten äänitorvi, vaan täysin puolueriippumaton verkkolehti. Kaikki pääsevät ääneen.

 

Positiivista on se, että lehden ollessa vasta viikon avoinna, löytyy se jo Googlesta hyvin. Lisäksi lukijoita on kertynyt runsaasti. Paras lukijamäärä oli muutamassa minuutissa yli 120 yhdessä artikkelissa.

 

Tästä verkkolehdestä ei ole kilpailijaksi uudensuomen palvelulle ja se ei ole tarkoituskaan. Tekisin mielelläni uudensuomen kanssa yhteistyötä.

 

Saa nähdä miten tämä blogipalvelu suhtautuu tähän juttuun ja saako se ylipäätään olla täällä, vaiko kokeeko deletoinnin nopeasti.

 

Freelancertoimittajia otan mielelläni mukaan. Jos kiinnostaa lehden toimittaminen, niin ole yhteydessä puoluetaustasi riippumatta.

 

Kai Haavisto

Päätoimittaja

www.kansansanomat.fi

toimitus@kansansanomat.fi

050 4062950

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Lyhytikäisiä tuollaiset kokeilut usein ovat, mutta onnea uudelle domainille. "Kansansanomat" on sen verran hieno domain-nimi, että olisin ottanut itselleni mikäli olisin asiasta tiennyt.

Etköhän löydä hyviä kirjoittajia ja mikäli aikaa riittää, niin voin olla kommentoimassa kirjoituksia vähän samaan tyyliin kuin nykyisessä Uudessa Suomessa. V-mäisen puolueisiin sitoutumattomana eli turhankin usein lähinnä kaikkia ärsyttäen.. tahi ainakin niitä, joita kritisoin. Mutta kaikesta huolimatta onnea matkaan!

PS. Pikavilkaisulla sivuthan vaikuttavat ekaksi versioksi ihan yllättävän lupaavilta. Selvää osaamistakin taustalla. Nyt vain ihmisiä paikalle jotenkin. Ihmisiinhän se kaatuu tai nousee.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Kiitos, mutta tarkoituksena ei ole lyhyt kokeilu, vaan pysyvä verkkolehti. Kun yksin tekee määrällisen ajan puitteissa, niin ei ole kulujakaan, joten tuota domainia en hevillä luovuta koskaan. Katostaan saavuttaako mitään. Aina kannatta kokeilla. Nimi on hyvä ja löytyy hyvin. Tosiaan ensimmäinen versio, joka kehttyy kun vain aikaa olisi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei noin hyvästä domain-nimestä kannatakaan helpolla luopua. Aika on aina kortilla.

Käyttäjän ReimaKultalahti kuva
Reima Kultalahti

Hieno juttu, ja vielä parempi jos uudet ja perusteilla olevatkin puolueetkin saavat osuutensa, sillä suuret lehdet ei pienistä välitä, vaan toimivat suurten sekä omien rahoittajiensa edunvalvojina .

Toimituksen poiminnat