KaiHaavisto Suoraa puhetta

Sampo Terho Perussuomalaisten puheenjohtajaksi – maisterisjätkä hänkin!

  • Sampo Terho Perussuomalaisten puheenjohtajaksi –  maisterisjätkä hänkin!

Kuka on Sampo Terho?

Sampo Terho on Perussuomalainen EU:n parlamentin jäsen.  

Lainauksena: Terho valmistui ylioppilaaksi vuonna 1996 Porkkalan lukiosta. Vuonna 2003 hän valmistui filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan Suomen historia. Hän oli rauhanturvaajana Bosnia ja Hertsegovinassa Eufor -joukoissa vuonna 2005. Vuosina 2006–2008 Terho toimi Maanpuolustuskorkeakoulun strategiatutkijana ja vuosina 2009–2010 mediatutkijana.

Terho on kirjoittanut yhteiskunnallisia artikkeleita sanomalehtiin ja toiminut kolumnistina muun muassa Uudessa Suomessa, Aamulehdessä, Kalevassa, Helsingin Sanomissa ja Turun Sanomissa. Vuonna 2007 julkaistiin Terhon tietokirja kuolemanrangaistuksen historiasta. Marraskuussa 2009 hänet valittiin Suomalaisuuden liiton puheenjohtajaksi. lainaus loppuu..

Sampo on mainio puhuja, jolla sana ei jää suuhun makaamaan, vaan hän kertoo asiat järkevästi perustellen ne kansantajuisella tavallaan. Sampo ei vain puhu, vaan tekee myös. Hänen luonteensa on kansantajuisesti oikeudenmukainen. Juuri oikeudenmukaisesti ja tasavertaisesti ajatteleva ja toimiva sampo ymmärtää ihmisiä ja osaa sen myös ilmaista. Hän osaa kuunnella ja osaa myös asettaa itsensä samaan asemaan vastapuolen kanssa. Sampo Terho omaa juuri tulevaisuuden johtajan viisautta ja myötätuntoa samassa paketissa. Vaikka hän onkin eteenpäinmenevä nousujohteinen, osaa hän siitäkin huolimatta asettua samalle tasolle kenen kanssa vain.

Enempää kehumatta ja  tosiaisoita miettien:

Perussuomalaiset elävät murroksen aikaa. Timo Soini on johtanut puoluetta vakaalla otteellaan puolueen perustamisesta lähtien. Timo Soini on saanut kansan liikkeelle. Perussuomalaisista voidaankin puhua enemmän kansanliikkeenä kuin perinteisenä puolueena.

Tunnen erittäin hyvin puolueen toimintatavan. Puolueessa on luotettu Timo Soinin sanaan ja sen mukaisesti puoluetta on johdettu. Tulos on ollut hyvä. Jos Timo olisi valinnut politiikan sijaan myyntityön, olisi hän nyt ykkösketjussa myyntijohtajana. Timo osaa myydä kansalle sanaa ja aatetta.  Timon lähipiiri taustalla – tekee uusia suunnitelmia ja luo puolueelle uutta toimintasuunnitelmaa.

Tällä hetkellä Perussuomalaisissa on erikoinen tilanne. Mikäli puolue osaa tehdä oikeat suunnitelmat, voi vain taivas olla rajana kannatukselle. Timon johdolla saavutettiin viime vaaleissa suurin kannatus koko puolueen historiansa aikana. Huipulta tullaan myös alas nopeasti, mikäli kortteja ei osata pelata oikein.

Timo Soinin olisi syytä vetäytyä taustalle johtamaan puoluetta, ns. ”patruunana” Lakipiste on saavutettu. En voi millään uskoa, että Timo johdattaisi puolueen uuteen voittoon seuraavissa 2015 – vaaleissa.

Siksi onkin selvää, että puolueen kannattaisi nostaa uusia jo kannuksensa ansainneita tulevia johtajia esille. Sampo Terho on yksi tällainen tulevaisuuden johtaja, joka toimisi vastapainona Kokoomuksen nuorelle johtajakaartille (Jyrki Katainen, Alexander stubb jne.).

Puolueesta löytyy myös muita hyviä puolueen johtoon sopivia henkilöitä, joista pari mainitakseni ovat Jussi Niinistö sekä Kirkkonummelta kotoisin oleva mainio persoona: Pekka M. Sinisalo.

Nyt jos koskaan on Perussuomalaisilla mahdollisuus nostaa puolue vaalivoittoon ja kohota jopa Pääministeripuolueeksi.  Puolue tarvitsee uudistusta ja rakenteiden muuttamista. Puolue natisee liitoksistaan, johtuen pitkälti siitä, että Timo ei halua luopua vallastaan. Timo ei välttämättä uskalla antaa nuoremmille mahdollisuutta näyttää. Tämä tilanne voi aiheuttaa puolueen rakenteiden murtumisen. Puoluetta johdetaan tällä hetkellä ”norsunluutornista” Torni sijaitsee Yrjönkadulla Helsingissä.

Perussuomalaiset kaipaavat nyt uutta verta johtoon! Näin tekevät muutkin puolueet.  Keskustaan tuli Sipilä, jolla on hyvä maine menestyvänä yrittäjänä. Keskusta tulee voittamaan vaalit, mikäli Perussuomalaiset eivät uudista toimintatapojaan tai johtoaan ennen vaaleja.

Valitettavaa on myös se, että Perussuomalaisista on lähtenyt ja lähdössä ihmisiä muihin puolueisiin. Tämä johtuu pitkälti siitä, että puolueeseen on tullut lyhyen ajan sisällä väkeä, joidenka arvomaailma sotii perussuomalaisuutta vastaan. valtataistelu joka kaupungissa, kunnassa ja pitäjässä käy kuumana. Palopesäkkeitä kytee kautta Suomen. Timo Soini ei ole ollut kykenevä sammuttamaan roihuja, joita mm. Espoossa on ollut ja on vieläkin.  Paloin itse loppuun jatkuvan vallanhaluisten ja keinottelijoiden sekä pahansuopaisten valehtelijoiden toimesta. Siksi erosin Perussuomalaista. Liittyisin välittömästi Perussuomalaisiin takaisin, mikäli johto ymmärtää huolehtia niistä ihmisistä, joita puolueessa kohdellaan kaltoin.

Timo Soini ei ole vielä tähän päivään mennessä ymmärtänyt sitä tosiseikkaa, että vaikka politiikassa toimitaan ja politiikan teko sekä kilpailu paikoista on kovaa – ei silti ole oikeutettua kenelläkään jäsenellä mennä henkilökohtaisuuksiin tai aiheuttaa rikollisella toiminnalla ihmisten ulosajamisen.

Tämä tilannetajun ymmärtämättömyys voi juuri johtaa puolueen kannatuksen tippumiseen. Puoleen yksi arvoista on kristillissosiaalinen arvopohjaan tukeutuminen, jossa jokainen ihminen on tärkeä. Ainakaan tämä kohta ei toteudu puolueessa. Timo Soini on kovettunut politiikan kova patruuna, jolta puuttuu nykyisen kaltainen ihmisistä välittämisen taito. Siitäkin huolimatta pidän Timoa hyvänä jätkänä!

Uskoisin, että Sampo Terho jonka tunnen – voisi olla johtaja, joka ymmärtää miten ihmisiä kohdellaan.  Sampolla on silmät, myötätunto, kovuus ja järki. 

Tosiasiassa puoluetta on täysin mahdotonta johtaa Brysselistä käsin, joten parlamentaarikon työstä pitäisi luopua ja se ei varmastikaan sopisi Sampolle. Mutta tilanteet ja mieli voi muuttua, mikäli puolueen etu sitä vaatisi.

Paketti on siis täydellinen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tuskinpa Sampo Terhosta on Timo Soinin seuraajaksi. Terho on liian elitistinen Soinin seuraajaksi.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Tähän mitään lisäämättä kuin pois ottamatta on hyvä yhtyä ja toivoisi todella että aika jo "pikkuhiljaa" alkaa olla valmis uuteen "kapellimestariin".Nousevia kykyjä tai jo siellä olevia riittää uuteen johtajuuteen on puolueessa.

Aika kuitenkin tulee eteen ennemmin tai myöhemmin ja siihen valmistautuminen alkaa olla jo käsillä.Mutta seuraavat eduskuntavaalit tiettävästi estänee tuon vaihtuvuuden - juuri nyt.

Mm.Sampo Terho on yksi eräs varteenotettava vaihtoehto yhden vain mainitakseni näin takavasemmalta ajateltuna. Timo Soinin saappaat ovat hyvin isot siihen astua ehkä jo karismansakin puolesta mutta tehtävä se kuitenkin on.

Sanotaan että kerralla suureksi puolueeksi ties mistä lähtökohdista ja "aattein" värikkäisine edesottamuksineen kuin ajatelmin - että mikä on ehkä useidenkin edesottamuksin - löytää itsestään sen todellisen perussuomalaisuuden merkityksen itsessään ... on ajanhampaan kuin eri tapahtumiensa yhteissumma mikä joko eroittaa tai yhdistää.

Soinismia vaiko perussuomalaisuutta,vaiko molempia mutta on vain yksi persoona joka johtaa puoluetta että näyttää poliittiset suuntaviitat kuin iskukyvynkin - yhdessä kannattajiensa kanssa !

Ps.Sampo Terhon on näytettävä teoillaan/toimillaan syvien kansojen arjenrealismi kuin puolestapuhuja,jossa EI kuki elitismi !

Risto Koivula

Terho on sotapropangandan tutkija Maanpuolustukorkeakoulusta, mikä on tietysti hyvä, että tietää, mitä esimerkiksi YLE koko ajan tekee. Hän on uskovainen, kuten Soinikin.

Terhon kohdalla pahin ongelma on, että hän nousi epämääräisen ja arveluttavan europölkkypäätahon tiedotusvoimalla Brysseliin vuonna 2010, tarkoituksena pudottaa Veltto.

http://www.tiede.fi/keskustelu/39383/ketju/aamuleh...

Olennainen osa kampanjaa oli, että Jussi Halla-aho keräsi ensin nimet asettuakseen villiksi ehdokkaaksi, mutta sitten näyttävästi "testamenttasikin" ne Terholle.

Tähän asti Terho on pärjäillut Prysselissä selvästi paremmin, kuin olisi noista lähtökohdista voinut odottaa. Hän on ainoa Suomen meppi, joka on pitänyt esillä faktaa, että EU:sta ei olla tekemässä liittovaltiota, vaan äärimmäisen epädemokraattisesti hallittua YHTENÄISVALTIOTA "liittovaltion" viikunanlehden alla. Terholla olisi luultavasti tumput suorana kotimaan sisäpolitiikassa, ihan kuten Stubbillakin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Koivula:

"Hän on uskovainen, kuten Soinikin."

Mikä on Terhon uskonto?

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Sampo saattaa vaikuttaa elitistiseltä, mutta tosiasiassa sitä hän ei ole.

Käyttäjän RistoKajanto kuva
Risto Kajanto

Perussuomalainen "aate" ajaa sammunein lyhdyin.Kansa haluaa tekoja eikä juhlapuheita.Jos Persut ymmärtäisivät vaatia, tahi joku muu valtapuolue ,seuraavaksi hallitukseksi teknokraatti sellaista niin saataisiin pestyä puoluesidonnaisen puuhastelun kasvoja.
Politikot ovat sössineet sote-ja kuntauudistuksen elitistisellä asenteellaan.Sotealan tekijöitä ei haluta kuunnella vaan ajetaan jotain epämääräistä poliittista linjaa mistä ei saa kukaan selvää.
Koko parlamentaarinen järjestelmä on saneerauksen tarpeessa,koska nyt ainoastaan rikkaat kansalaiset saavat mahdollisuuden tulla valituiksi eduskuntaan.Tälläviisiin se rahvaan etu unohtuu täysin A-mäen vallan kammioissa.
Nyt saneerataan seiniä sadoilla miljoonilla euroilla.Taitaa olla prioriteetit pysyvästi hukassa näillä tulevan liittovaltion marioneteilla.
Sujuvaa suvea vaan kansalaiset.Mitä näitä epäkohtia miettimään näillä helteillä !

Reino Jalas

> "Sampo on mainio puhuja, jolla sana ei jää suuhun makaamaan,"

Puhetta Terholta tulee. Mutta tuleeko se sellaisella ulosannilla joka sitten uppoaa myös äänestäjiin?

Tällä hetkellähän puolueen varapuheenjohtajat ovat Jussi Niinistö, Hanna Mäntylä ja Juho Eerola.

Nykyisen lehdistä luettavissa olevan mielpipideilmaston mukaan Soinin jälkeinen puheenjohtajuuden nuija on jaolla joko Jussi Niinistölle tai Sampo Terholle. Jos kyseinen homma Terhoa lopulta myös kiinnostaa. Varapuheenjohtajuuskaan ei oikein ole maittanut.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei taida persuista löytyä jatkajaa Soinille vaikka kuinka etsii. Terho on selkeästi oikeistolaisempi kuin oma puolue tai edes Kokoomus.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Juuri näin!

Sampo Terho on melko vahvasti angloamerikkalainen libertanisti!

Pirjo Jokinen

Ihan vakavasti asiaan ja kieli pois poskesta.. Ainakin Homma Foorumilla on keskusteltu sampo Terhon irtaantumisesta äärioikeistosta:

http://hommaforum.org/index.php?topic=91268.30

"Sampo Terho: Ei yhteistyötä äärioikeiston kanssa

...
Puolueen nykyinen euroedustaja Sampo Terho vakuuttaa, että perussuomalaiset pysyy erossa mahdollisesta uudesta äärioikeistoryhmästä, joka on syntymässä Ranskan Marine le Penin ja Hollannin Geert Wildersin johdolla.

- Se on ollut minun ja puheenjohtajan keskusteluissa päivänselvää. Äärioikeistoryhmä olisi selvä taka-askel sen lisäksi, että mukana tulisi kaikenlaisia maineriskejä, Terho sanoo.

Nykyisessä EU-parlamentissa laitaoikeisto jakaantuu kansalliskonservatiiviseen ECR-ryhmään, sitä asteen EU-kriittisempään EFD:hen sekä sekalaiseen joukkoon sitoutumattomia äärioikeistolaisia. EFD:hen kuuluva Sampo Terho toivoo, että uudessa parlamentissa nykyisten ECR:n ja EFD:n voimat yhdistyisivät vaikutusvaltaiseksi koalitioksi.
..."

-Selkeään oikeistoon Perussuomalaiset kuitenkin ovat profiloituneet vahvasti ja se varmaan vie vasemmistolaisuutta ja humanismia kannattavat muualle jo nyt.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mihin suuntaan kallellaan on nykyinen Suomen hallitus, pankkiireja ja sijoittajia tuetaan miljardeilla ja ylikansalliset suuyhtiöt vapautetaan veronmaksusta. Veikkaisin että aika oikealla ovat ja sama suunta oli edellisessä hallituksessakin.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Sampo Terhossa olisi ainesta Soinin seuraajaksi puheenjohtajana. Mielestäni hän olisi yksi parhaimpia vaihtoehtoja Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi Simon Elon ja Jussi Niinistön ohella.

Itse kallistun Elon puolelle. Simon on hyvä jätkä :-)

Käyttäjän HannuAkkanen kuva
Hannu Akkanen

Ottamatta kantaa puheenjohtajuuteen, haluan oikaista edella väitetyn väitteen Sampo Terhon elitistisyydestä.
Muutamaan otteeseen tavanneena voin vakuuttaa että Sampo on ihan samanlainen tavallinen reilu suomalainen kuin me muutkin.
Teetä kuluneesta kupista matkahuollon baarissa viimeksi joi, kun kävimme lämmittelemässä makkaranpaistolta syksyiseltä telttavierailultaan.
Sampon tavanneet kaverinikin totesivat keskusteltuaan Sampon kanssa että sehän on ihan "tavallinen" jätkä", kyllä me voimme sitä äänestää, ja niinhän siinä kävi että kolminkertaisti äänensä EU-vaaleissa, se ei ole ihan tavatonta istuvien Meppien kohdalla.

Toimituksen poiminnat