KaiHaavisto Suoraa puhetta

SDP:n kannatus saattaa nousta – Perussuomalaiset vilttiketjuun?

  • SDP:n kannatus saattaa nousta – Perussuomalaiset vilttiketjuun?
  • SDP:n kannatus saattaa nousta – Perussuomalaiset vilttiketjuun?
  • SDP:n kannatus saattaa nousta – Perussuomalaiset vilttiketjuun?

Sillä aikaa kun ihmiset miettivät Venäjänpakotteita ja ulkomaan politiikkaa, jolle tavallinen kansalainen ei voi mitään, saatikka vaikuttaa mitenkään – alkaa Antti Rinteen SDP kiriä Perussuomalaisia kiinni.

Tässä on nyt valitettavasti käymässä niin, että vaikka hallituspuolueet ovat ”sössineet” valtakunnan asiat sekaisin jo monta vuotta, nauttivat mm. kokoomus parrasvalojen suomasta hekumasta.  Ministeri Vapaavuori jarruttaa toimillaan Kokoomuksen kannatuksen hiipumista. Telakkavoitto antaa anteeksi, näin se menee.

Antti Rinne vaihdettiin SDP:n puheenjohtajaksi ja Ministeriksi juuri oikeaan aikaan. Kieltämättä hän on vakuuttava. Juuri Antti Rinne saattaa vaikuttaa puolueen kannatuksen uudelleen nousuun.

Suomen talous on tällä hetkellä sekaisin ja hallituksen toimet kansan kurjistamispolitiikassa on toteutunut – ja joka pahenee vielä vuoden loppuun mennessä, on selvääkin selvempää, että kansa ei välttämättä uskalla päästää Perussuomalaisia valtakunnan ykkösketjuun. Riski voi olla liian suuri. Kansa ajattelee loppujen lopuksi melko yksinkertaisesti asioita. Tavallisen kansalaisen pääkopassa liikkuu arkisia asioita, ei politiikkaa.  

Sen vuoksi kansalaiset tulevat miettimään antavatko äänensä Perussuomalaisten sijaan SDP:lle tai mahdollisesti Keskustalle. Perussuomalaiset voivat vakuuttaa kansalaiset vain siten, että julkistavat jo nyt syksyn ja loppuvuoden aikana seuraavan edustajakauden tavoitteet sekä toimet miten kansalaisen arjen sujuminen saadaan paremmaksi. Myös tärkeää on vakuuttaa ihmiset siitä, että Suomi ei kaadu tähän, vaikka velkaa on kohta 100 miljardia. Selvää on, että verot ja muut maksut, jotka koskettavat kansaa tulevat nousemaan mitä enemmän otamme velkaa. Pienipalkkaiset elävät jo nyt kädestä suuhun. Hallituksen toimet kansan kurjistamiseksi jatkuvat. Hallitus vetoaa vastuulliseen politiikkaan ja pakollisiin ikäviin toimiin. Tällä on kuitenkin kauaskantoiset seuraukset, jotka heijastuvat monen vuoden päähän.

Miten Perussuomalaiset tekisivät toisin? Uskon, että kansa äänestää SDP:n sijaan Perussuomalaisia mikäli pystyvät vakuuttamaan järkevästi kansan kurjistamispolitiikan lopettamisen.

Keskusta on omaa luokkaansa ja tulee voittamaan vaalit. Taistelu toisesta sijasta käydään Perussuomalaisten, Kokoomuksen sekä SDP:n kesken. Kokoomuksella on vakiintunut kannattajajoukko. Alexander Stubb vaikuttaa tällä hetkellä vastuuttomalta, joten Kokoomus saattaa menettää ääniä hänen vuokseen joitakin prosentteja.

Taas jälleen kerran liikkuvat äänestäjät tulevat ratkaisemaan vaalit. Liikkuvia äänestäjiä on eniten juuri Perussuomalaisissa ja SDP:ssä sekä jonkin verran Keskustassa.  Kaikki julistavat duunarin sanaa. Perussuomalaiset ovat ehkä hieman alkaneet kallistua myös enemmän oikealle – Kokoomuksen tielle. Kumpi puolue osaa vakuuttaa liikkuvat äänestäjät parhaiten, se voittaa.

Kokemukseeni nojaten: Jos Perussuomalaiset eivät ala toteuttamaan sitä kristillissosiaalista arvonmukaista politiikkaansa, jota he julistavat suureen ääneen – käy niin, että kannatus putoaa. Kristillissosiaalinen toiminta jossa jokainen ihminen on tärkeä, taitaa olla menettänyt pohjansa. Puolueen sisällä kuohuu juuri tämän vuoksi.

Jos Perussuomalaiset fuusioituvat yhdessä Kristillisdemokraattien kanssa - voi käydä niin, että puolue voittaa vaalit ja menee Keskustan ohi ykköseksi.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mikäs puolueen sisällä kuohuu? Tänne asti ei ole sellaista kuulunut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Aivan aluksi perussuomalaiset voisivat laatia varjobudjetin, jossa velkaantuminen olisi pienempi kuin hallituksen laatimassa. Tähän mennessähän sellaista ei vielä ole nähty.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mutta perussuomalaiset kohdentaisivat ne velkarahat oman kansan tarpeisiin toisin, kuin kokoomus ja hallitus.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Seppo, jos tarkoitat esim. kehitysyhteistyörahoja niin ne rahat on jo niin moneen kohteeseen perussuomalaisten taholta ohjattu, että kaikkiin niihin riittääkseen lisäystarve olisi ainakin pari miljardia :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Tuossapa syy lisätä kehitysyhteistyörahoja. On sitten persuilla mitä rehvastellen jakaa.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Sdp:n noususta ei näillä näkymin ole tietoa. Ehkä ensi vuosikymmenellä.

EI Perussuomalaisten tarvitse tehdä sellaista varjobudjettia, jossa velkaantuminen olisi pienempi kuin hallituksen (mikä se hallituksen esitys sitten lopulta onkin?). Ps:n pitää tehdä sellainen vaihtoehtobudjetti, joka lisää työllisyyttä, verotuloja ynnä ihmisten ja yrittäjien luottamusta tulevaisuuteen. Tällä tavalla Suomi lähtee nousuun tulojen ja kasvun kautta. EU-euro-puristuksessa se on tosin vaikeaa.

Kokoomuksen ja Sdp:n touhu on sekasortoista sosialistista markkinataloutta eli ei mitään linjaa.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Hallituspuolueet ovat etulyöntiasemassa muihin nähden juuri sen vuoksi koska heillä on julkisuusnäkymä toista luokkaa kuin muilla. Myös Ministeripesti vaikuttaa. Jos Rinne pystyy vakuuttamaan vakuuttavasti miksi velkaa otetaan ja miten siitä selvitään, saattaa kansa rientää kohti SDP:tä. Kansan poliittinen muisti on lyhyt valitettavasti. Perussuomalaiste olisi nyt syytä tuoda pöytään ne toimet millä saadaan kansalaisten luottamus. Perussuomalaisten olisi myös hyvä tuoda esille vahvasti, mitä he ovat saaneet aikaan kunnallispolitiikassa ja mitä kongreettisia toimia he ovat tehneet.
Pelkkä puhe ei riitä, tarvitaan kongretiaa

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

KD:n kanssa vaaliliittoutuminen ei ole yleensä hyödyttänyt kuin kristillisiä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitä nyt Soini pääsi kolmannella yrittämällään eduskuntaan KD:n kanssa solmitun vaaliliiton ansiosta, mutta lieneekö jo rasitus puolueelle, siitäkö on kyse?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Yleinen epävakaus esim suhteessa Venäjään ajanee demariäänrstäjät takaisin tuttuun ja turvalliseen Sdp'n. Turvattomuus edistää konservatismiä.

Toimituksen poiminnat