KaiHaavisto Suoraa puhetta

Pelko, rakkaus ja viha? Ehdokas ole oma itsesi!

Albert Einstein on sanonut: ”Ongelmien ratkaisemiseen tarvitaan erilainen ajattelumalli kuin se, joka on ne luonut”

Mikael Jungner kirjoitti puolueiden kannatuksen syistä – ja seurauksista osuvasti bloggauksessaan muutama päivä sitten.  Viime eduskuntavaalien alla Perussuomalaisten päälle kipattiin sontakuorma. SDP:n puoluejohto taisi olla yksi niistä, jotka silloin arvostelivat Perussuomalaisia. Kävi niin, kuten Mikael totesi: Vastareaktio, jossa mennään sen puolelle, ketä eniten haukutaan. Siitä syystä SDP:n kannatus on tippunut kuin Hujasen paska aamun koitteessa.

Perussuomalaiset ovat syyllistyneet nyt samaan, eli räksyttämään puskista. kannatus on laskenut viime eduskuntavaalien tasolle. Oikeastaan Perussuomalaisilla ei ollut muuta mahdollisuutta median lokakampanjoiden vuoksi. Ensimmäinen vuosi viime eduskuntavaalien jälkeen taisi mennä Timo Soinilta erilaisten kohujen paikkaamiseen ja selittelyyn. Medialla oli osansa asiassa, sillä tuntui vain siltä, että Perussuomalaiset ovat se paha susi, jota voi käsitellä mediassa miten tahtoo. Ehkä medialla oli suuri pelko siitä, että Perussuomalaiset lisäävät kannatustaan – ja lisäsivätkin he. Nyt tilanne on tasoittunut. Nyt taitaa olla viime hetket lopettaa muiden haukkuminen ja aloittaa kehukampanja.

Asiakysymykset ratkaisevat ja oma linja. Muiden tekemisiä ei kannata arvostella, haukkua, räksyttää -vaan kertoa miten itse ratkaisisi / - tai miten itse tekisi asian toisin. Vastapuolta voi myös hieman kehua hyvästä yrityksestä hoitaa jokin tietty asia, mutta todeta samalla, että ”herra tai rouva x – siitä puolueesta teki kovan työn asian eteen, mutta ei valitettavasti onnistunut siinä. Itse tekisin kuitenkin niin, että…” jne. Järkevää on mieluummin antaa oma vaihtoehto kuin arvostella muiden vaihtoehtoja. Jotkin ehdokkaat syyllistyvät helposti myös olemaan kaikkien äänestäjien kanssa samaa mieltä. Tämä antaa kuvan ehdokkaasta, jolla takki kääntyy sitä mukaa kenen kanssa hän puhuu. Tällainen henkilö on epärehellinen ja ajattelee pääosin omaa menestystään. Siksi on tärkeää olla rehellinen. Äänestäjän kanssa saa olla eri mieltä asioista, mutta asiat pitää myös osata perustella ja antaa myös kunnia äänestäjän mielipiteille.

Politiikassa käydään kovaa kilpailua. Siksi ehdokkaan jolla aiemmin on ollut epäonnistumisia, pitää ottaa uusia ajattelumalleja käyttöön mikäli aikoo pärjätä. Oikeastaan tämä pätee jokaisen ehdokkaan kohdalla, sillä omien ajatusten miettiminen ja teenkö kaikki oikein menestyäkseni on erityisen tärkeää.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ulkoapäin tulevat vaikutteet ja omat arvot vaikuttavat siihen miten kampanjaa luodaan ja vedetään eteenpäin. Kampanjaa ei kannata suunnitella omien arvojen ohi, eli erityisen tärkeää on olla oma itsensä. Allekirjoittanut on kärsinyt itse siitä, miten epäonnistutaan kun ei ymmärretä tehdä asioita omien arvojen mukaisesti ja miten ulkopuoliset vaikutteet vaikuttavat omiin ajatuksiin.

Rakasta itseäsi, niin voit rakastaa myös muita. Pelko ja rakkaus kulkevat käsi kädessä. Omalla tavoitteella suunnataan ensin ajatusten ja myöhemmin toiminnan energia itsellemme merkitykselliseen suuntaan. Jos kaikkea vastustetaan vain sen vuoksi kun halutaan olla eri mieltä, on se loputon tie ja aiheuttaa vain vastareaktion. Vastustetaan esimerkiksi köyhyyttä, rasismia, maahanmuuttajia, epätasa-arvoa, sotia, jonkin valtion toimintaa, uskontoa, seksuaalista suuntautumista tai byrokratiaa. Jos toimintaa ohjaa pelko ja epäluuloisuus – ja tai ennakkoluulot, todennäköisesti tärkeäksi kokemamme pyrkimys kääntyy itseämme vastaan. Kyse on siitä, ohjaako toimintaa pelko vai rakkaus.

Käänteisesti voin todeta, että myös kaikkien asioiden vihreiden lasien läpi katsominen luo toisena ääripäänä ylisuvaitsevaisuuden ilmapiirin, jossa ei tunnusteta reaaliteetteja – tai ei oteta asioita käsittelyyn järkiperäisten syiden vuoksi. Ylisuvaitsevaisuus johtaa siihen, että ylitsepursuava ylimitoitettu ajattelutapa ja auttaminen ohjaavat toimintaa ja näin kohtuullisuus unohtuu.

Menestystä kaikille eduskuntavaaliehdokkaille näin etukäteen.

 Miettiä kannattaa miten miettiä, siis mieti!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jokainen tietää että euro on alkanut tulla tiensä päähän, eikä EU ja euro ole olleet hyväksi maallemme. Perussuomalaiset ovat tienneet ja puhuneet tästä paljon. Mutta Perussuomalaiset ovat muuttaneet linjaansa EU ja euro vastaisuudesta, EU ja euro kriittisiksi puolueeksi, joka ainakin omasta mielestäni on syy puolueen pysähtyneeseen kannatuksen nousuun!

Osa Perussuomalaisten kannattajista tuntee itsensä petetyksi, koska linja ei enää ole vastainen, vaan kritisoiva. Ja nyt puolueen pitäisikin ottaa selkeä kielteinen kanta niin EU:hun kuin euroonkin ja alkaa toimimaan niiden mukaan. Muuten puolueelle saattaa käydä kuten vihreille, etsikkoaika umpeutuu ja kannatuksen nousu pysähtyy kuin seinään!

Ja kuten blogistikin alussa otti esille: " Albert Einstein on sanonut: ”Ongelmien ratkaisemiseen tarvitaan erilainen ajattelumalli kuin se, joka on ne luonut”"

Ei myöskään EU:n ja euron tuomia ongelmia pystytä korjaamaan samalla politiikalla jolla ongelmat on aiheutettu! Joten siirtyminen edes osittain vanhojen puolueiden linjoille, ei korjaa ongelmia, vaan täysin vastakkainen politiikka!

Toimituksen poiminnat