KaiHaavisto Suoraa puhetta

EU – federaatio ja oma valuutta sekä yrittäminen Suomessa

Ratkaisevaa tulevissa eduskuntavaaleissa on federaation, eli liittovaltion kannattajakunnan merkitys. Puolueista ainakin Kokoomus, Vasemmisto, Vihreät sekä SDP – kannattavat liittovaltiota. Keskusta ei kannata, eivätkä myöskään Perussuomalaiset. Pienpuolueet pääosin vastustavat federaatiota ja ajavat irtaantumista EU:sta sekä haluavat ottaa takaisin oman valuutan. Tällä hetkellä voimakkaimmin liittovaltiokehitystä sekä irtaantumista EU:sta kannattavat Itsenäisyyspuolue (IPU)

Perussuomalaiset ovat siirtyneet tilaan, jossa EU:sta ei haeta selkeää irtaantumista, vaan pidetään sitä enemmänkin välttämättömänä pahana, jossa isoveli määrää tahdin ja jonka kanssa on pakko tulla toimeen. 

Tämä on vaikuttanut Perussuomalaisten kannatukseen alentavasti. Kun ei ole selkeää mallia tai suunnitelmaa, katseet alkavat kääntyä pienpuolueisiin.

Uskon, että tulevissa eduskuntavaaleissa ainakin Itsenäisyyspuolue saa ”nukkuvat” kannattajat liikkeelle. Nyt Ukrainan kriisin sekä Venäjän pullistelun vaikutus siirtyy kannatuksena pienpuolueisiin, jotka tulevat saamaan protestiääniä. Kannatusmittausten tuloksia on vaikeaa arvioida, koska tutkimuslaitokset eivät julkaise pienpuolueiden prosenttilukuja kuin sanalla: muut puolueet.

Suomen olisi nyt syytä miettiä tarkasti kannattaako olla mukana sellaisessa liitossa, josta ei saa muuta kuin mielipahaa. Teollisten työpaikkojen virta jatkaa matkaansa pois Suomesta. EU – maiden erilainen tulo sekä hintatasoerot ovat niin suuria, että Suomen valtion rakenteellisella byrokratialla ja verotuksella työpaikat valuvat ulkomaille väkisinkin.

Kansalainen ei välttämättä tiedosta maksavansa ylisuuria veroja muiden maiden kansalaisten hyväksi. Ylisuuret verot ovat sisällytetty ovelasti ketjuttamalla veroja moninkertaisesti. Esimerkiksi kansalainen maksaa arvonlisäveroja moninkertaisesti veroketjutuksen vuoksi. Siksi meillä on kallista.

Jos meidän pitää väkisin pysyä sellaisessa liitossa, josta ei ole mitään hyötyä, niin olisiko edes kohtuullista tehdä ratkaisuja kansallisten etujemme turvaamiseksi? Nyt on käynyt niin, että kansalliset etumme ovat menossa yhä huonompaan suuntaan. Samalla kun ”köyhät” muut EU- maat saavat lisätuloja – samalla Suomen kansa maksaa. Tämä on ilmeisesti EU:n tuloerojen tasaamista maiden välillä. Minusta EU on alkanut vaikuttaa enemmänkin entiseltä neuvostoliitolta kuin yrittäjämyönteiseltä unionilta.

Lyhyesti muusta asiasta:

Helpotusta ei tuo kansalaisen arkeen suomen viennin supistuminen. Kustannuskilpailukyvyn kohenemista sekä merkittäviä panostuksia uusien tuotteiden kehittämiseen ja markkinointiin pitää satsata etenkin metsävaltaisessa Suomessa, sillä puusta voimme kehittää uusia innovaatioita.  Puualan tuotteistamisen kehittämiseen pitäisi perustaa erillinen puu-innovaatiokeskus joka alkaisi tuotteistaa uusia tuote-ideoita.

Suomi elää metsästä ja mineraaleista.  Puutuotteita ja vettä maailmalle, siinä vientiin piristysruiske!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Matias Härkönen

Vaikka monella pienpuolueella on ihan hyviäkin ohjelmia, on ne valitettavasi täynnä kaiken maailman hörhöjä. Persuilla oli vähän sama ongelma alkuun ja siellä on sentään saatu rivejä siivottua. Suurin osa näistä on sitten siirtynyt joko Muutos2011 tai Itsenäisyyspuolueen riveihin. Tai muuten vain katkeroituneet.

Vaikka gallupeissa kerrotaan vain "muut puolueet", niin näiden yhteenlaskettukin kannatus on korkeintaan 2% luokkaa. Eurovaaleissa saatiin sentään jotain osviittaa missä mennään. Piraatit sai muista puolueista eniten, eli 0,7 prosenttia. Sitten tulivat kommarit, itsenäisyyspuolue ja muutos2011 huikealla 0,3% kannatuksella kukin.

Paljon saa nukkuvia siis herätellä vielä.

Toimituksen poiminnat