KaiHaavisto Suoraa puhetta

Shakkimestari Putin

  • Shakkimestari Putin
  • Shakkimestari Putin

Suomen virallinen mielipide perustuu ”asiantuntijoiden” arvioihin sekä eräiden poliitikkojen omiin lausuntoihin. En halua vähätellä virallisia lausuntoja, ovathan he perehtyneet jo ammattinsa puolesta erilaisiin asioihin mitä tapahtuu tuolla Putinin shakkipelikentällä. Kuitenkin näitä asiantuntijalausuntoihin perustuvia arvioita pidetään virallisesti oikeina arvioina. Mediassa pääseekin helposti esille he, joilla on joko omat intressit lausua Putinin toimista arvioitaan ja näin ollen niitä arvioita pidetään totuudenmukaisina ja ainoina oikeina arvoina.

Näin tavallisena kansalaisena voin todeta, että Venäjän Presidentti Putin toteuttaa nyt sellaista kaavaa, mikä liittyy entisen Neuvostoliiton valta-aseman palauttamisen pyrkimyksiin.

Putin taitavana shakin pelaajana pitää ehdottomasti koko maailmaa omana pelikenttänään. Putin näkee maailman shakkilautana. Putin siirtää laudalla sotilaita ja muita pelinappuloita tavoitteenaan shakki-Matti. Esimerkkinä voidaan ottaa avustuskuljetukset. On todellakin totta, että Putinin tarkoituksena on vain tuoda ensin avustuskuljetusten varjolla tarvikkeita Ukrainaan. Jos ja kun Ukrainan hallitus provosoituu ja aloittaa provokaatiot avustuskuljetuksia vastaan - on selvää, että siinä vaiheessa Putin saa syyn puolustaa avustuskuljetuksiaan. Eli yksinkertaisesti ilmaistuna, Putin pelaa shakkia maiden välillä ja kohta koko Euroopan kustannuksella.  Ensin annetaan myötätuntoisesti apua. Kun Ukraina ei hyväksy avunantoa ja laitonta rajaloukkaustaan -saa Putin syyn hyökätä Ukrainaan sillä verukkeella, että mehän yritimme auttaa, mutta Ukraina aloitti vihollisuudet auttamistamme kohtaan, joten meillä on oikeus suojella avustuskuljetuksiamme.  

Avustuskuljetukset ovat vain yksi pelinappula laajemmassa toiminnassa, jota Putinin Venäjä harjoittaa. Tulemme näkemään ja kokemaan vielä suurempia toimia Venäjän osalta. Kuten Kanerva sanoi: Moskovan juna ei pysähdy Ukrainaan, vaan puksuttaa mahdollisesti koko Eurooppaan. se tulee olemaan totta.

Missä vaiheessa virallinen taho tämän asian tunnustaa?                           

Suomen on syytä olla tarkkana mitä Venäjällä tapahtuu. Nyt viimeistään Suomen on huolehdittava uskottavasta puolustuksestaan, sillä emmehän halua olla vuoden 1939 –tilanteessa, jossa asevoimamme oli erittäin huonosti varusteltu.

Meidän pitää ihan vaikka varmuuden vuoksi voimistaa puolustustahtoa ja varustaa Suomen puolustusvoimat siihen kuntoon, jos Euroopassa syttyy palo. uskokaa tai älkää, mutta merkit viittaavat vahvasti siihen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Veikko Penttinen

Olet ainakin sen verran oikeassa, nyt pitäisi kaikien haloslaisten ja muiden hyväntahtoisten hyssyköiden mielipiteet jättää omaan arvoonsa jos ei sitten peräti roskakoriin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kukaan ei oikeesti tiedä mitä Putinin päässä liikkuu. Mutta jotkut myötähallitsijat näyttävät aika huolestuneilta.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Lienee selvää jo kaikille, että Putin haluaa palauttaa Neuvostoliiton voiman ja vallan sekä sen rajat ehkäpä jonain Euraasian liittona, mutta tosiasiassa Uus-Neuvostoliittona.

Käyttäjän PauliTamminen kuva
Pauli Tamminen

No, joo - Kommetteja tulee, se minua ihmetyttää näissä kommentaattoreissa, jotka tietää asiasta kaiken, minä en ainakaan tiedä, vaikka luen, tai kuuntelen lähes päätoimisesti näistä,[esm. Ukrainan tiedotuksista] ei ollenkaan avaudu, ja päivä,päivältä vaan vähemmän -

- Alkaapi tuntumaan jotta meiltä pimitetään julkaisuiissa,ja paljon.
Mitä enemmän selityksiä tulee, sitä yksipuolisempaa tarinaa meille tuupataan, ei minulle ainakaan valkene se mitä siellä tapahtuu, vaan pimenee vaan lisää - eikö todella Suomen, EU:n, USA:n tiedottajat uskalla kertoa mitään totta?

Toimituksen poiminnat