KaiHaavisto Suoraa puhetta

Edustaako Pääministeri Suomen kansaa? - mitä me täällä tuppukylässä teemme?…

Pääministeri edustaa koko Suomen kansaa, ei yksittäistä puoluetta. Saimme taas todistuksen Ministerimme ylimielisestä käytöksestä. Pääministerimme saapui viime viikonloppuna Askola- monninkylään vaalibussillaan. Paikallisia ihmisiä oli vartavasten tullut paikalle hyvissä ajoin odottamaan Pääministerimme tuloa. Pääministeri tulikin, mutta astuessaan ulos autosta tokaisi hän avustajalleen: Mihin tuppukylään sä oot meidät oikein tuonut? 

(Muokattu/ korjattu ja tarkennettu 28.3: On viettänyt noin 15 minuuttia paikallaan, mutta ollut tympääntynyt ihmisten vähäiseen määrään. Tämä on kolmesta eri lähteestä minulle kerrottu. En lähde muuttamaan sitä, koska kirjoitettu, mikä kirjoitettu)

Sen kummemmin ihmettelemättä, Stubb kiirehti takaisin bussiin ja käski kuskin pyyhältää pois paikalta.

Kansa jäi suut auki ihmettelemään Pääministerimme käytöstä. Stubb:in saapuminen oli tiedotettu myös virallisesti paikallislehdissä. Paikalla olevat Kokoomuslaiset ilmaisivat eroavansa tämän seurauksena puolueesta.

Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ole arvostella itse puoluetta, vaan tuoda tosiasiat esille Suomen johdossa olevien henkilöiden suhtautumisesta tavalliseen kansaan.

Eikö Pääministerin pidä ottaa kaikki ihmiset huomioon, asuivatpa he missä "tuppukylässä" tahansa? Pääministeri edustaa koko kansaa, sen kaikissa yhteiskuntaluokissaan. On pöyristyttävää käyttäytyä kansan edessä tuolla tavalla. En usko, että Sipilä tekisi samoin. Siksi toivonkin Keskustan Sipilän päätyvän Pääministeriksi. Jospa saataisiin hieman inhimillisyyttä asioiden hoitoon, sillä Pääministeri on myös arvojohtaja joka johtaa kansaa edestä huomioiden kaikki ihmiset varallisuudesta tai yhteiskuntaluokasta riippumatta.

Jos tällainen käytös olisi tullut ilmi ennen vaaleja, olisi se todennäköisesti johtanut Ministerimme eroon. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän KalervoUolevoLaaksonen kuva
Kalervo Laaksonen

jää ihan kaipaamaan Urho Kekkosta, hän oli tolkun mies!

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen

Kykypuolueella on vähän nuo sosiaaliset taidot hakusassa. No, metsä vastaa kuten sinne huutaa.

Kari Savinen

Hyvä esiintuonti Kai ! Katsotaan mihin saakka moinen ylimielisyys kantaa.

Brysselissä oppii niitä paljon puhuttuja ihmissuhdetaitoja, siellä on nyt jatko-opinnoilla itse päätunari

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Kommentoin Kokoomuksen Raimo Ilaskiven kirjoitusta, mutta hän poisti sen ja asetti kiellon kommentoinnille. En haukkunut, en käyttänyt solvaavaa kieltä, en moittinut, en arvostellut. Ainoastaan kerroin, että tavallinen ihminen, jolla ei ole korkeastikoulutettua koulutusta voi olla älykkäämpi kuin korkeakoulutettu. Tavallinen työntekijäkin voi siis olla pätevämpi päättämään ihmisten asioista kuin teoreettinen henkilö, jolla ei ole kosketusta kansaan. Tämä ei Ilaskiveä miellyttänyt, joten bannasi minut heti.

Mitä se kertoo? Sen voi jokainen ajatella itse.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ei edusta koska hän ei ole kansan valitsema.. Stubb edustaa kokoomusta joka hänet on valinnut pääministeriksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä edustaa Kokoomusrta, mutta ei Kansallista Kookoomusta, koska tuo kansallinen on unohdettu !

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö tämä tullut ennen vaaleja, vai joko ne olivat?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Askola-monninkylä täyttää varmasti kaikki tuppukylän kriteerit kokoomuslaisen arvomaailman asteikolla, joten sikäli pääministeri Stubbin reaktio on ymmärrettävä. Tuskin tuppukylissä elää ainuttakaan riistokapitalisimin kannattajaa.

Paikalle saapuneet kokoomuslaiset eivät olleet aikaisemmin ymmärtäneet oman puolueensa syvintä olemusta.

Kari Savinen

Stubb oli Stillerin Pressiklubissa tänä iltana ja siinä paljastui syy käytökseen.
Pääministeri kertoi, että hän on aina sanonut olevansa politiikassa ja kaikessa muussakin aina oma itsensä ja kertoi sen myös olevan paras malli kaikessa mitä tekee. Tässä on syy hänen käytökseensä Askola-monninkylä vierailussaan.

Käyttäjän KimmoTarke kuva
Kimmo Tarke

Sipilä tilalle vai? Puhdas pulmunen muka? Samanlainen ylimielinen vedättäjä. Pääministeriksi joku ryvettymätön vaihteeksi, ja niitä on vaikea löytää. Löytyy vain Perussuomalaisista.

https://www.suomenuutiset.fi/sipila-kerasi-paskala...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kukahan tuo "ryvettymätön" Perussuomalainen mahtaisi mielestäsi olla, kun lehdessäkään ei ollut viitettä asiasta ?

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Eihän Stubbi ole suomalainen koskaan ollutkaan. Kaipailee vain Brysselin hienostoasuinalueelle.
Mutta hyvä kun jätkä tekee Kokoomukselle mahdollisimman paljon hallaa.

Käyttäjän TaryaKorhonen kuva
Tarya Korhonen

Enemmän hallaa teette itsellenne näillä jutuilla... tämäkin on selkeästi äänien haravoimiskeino keskustalle? perusuomalaisille.. miksi teidän pitää tehdä tästä tällainen perin suomalainen "toisen parjaaminen" keino. Vaalien alla tietty kaikki keinot ovat luvallisia mutta minä ainakin näen tällaisen keinon arvelluttavana.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Valehdella ei saa, eikä puhua pahaa, niin lopetetaan keskustelu henkilöstä tähän.

Käyttäjän anttivesala kuva
Antti Vesala

Kun olin paikalla, voin ehkä kertoa, mitä oikeasti tapahtui.

Viime viikonloppuna Kokoomuksen ehdokkaiden Itä-Uudenmaan bussikierros meni aivan lehdissä ilmoitetun mukaisesti. Bussissa pääministeri mm. teki muille ehdokkaille kannustusvideoita ja antoi kampanjavinkkejä. Pääministerin oli alun perin tarkoitus olla mukana Monninkylään saakka.

Monninkylän pysähdys oli Salen pihalla, missä pääministeri keskusteli paikalla olleiden monninkyläläisten kanssa ja antoi paikallisten nuorten ottaa selfieitä kanssaan. Koska aikataulu salli, hän jatkoi bussissa muiden ehdokkaiden mukana vielä Askolan kirkonkylään asti.
Jokaisessa paikassa oltiin täsmälleen sen mittainen aika kuin oli etukäteen ilmoitettu. Mitään tuppukyläkommenttia hän ei minulle "tokaissut", eikä mistään lähdetty ennen aikojaan.

Toivotan Kai Haaviston vaalikampanjalle parhainta menestystä.

Johanna Kälkäjä

kyseisen tuppukylän asukkaana kiinnostaa jutun paikkansapitävyys?

Käyttäjän anttivesala kuva
Antti Vesala

Niin kuin edellä kerroin, blogin tapahtumakuvaukselle ei ole katetta todellisuudessa.

Johanna Kälkäjä

siis, vastauksesi lisäksi kiinnostaa myös Kai Haaviston tietolähteen paikkansapitävyys ko asiasta

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #20

Eivät ne pidä paikkaansa kun Haavisto halusi valehdella saadakseen blogilleen lukijoita sekä loatakseen niin pääministeriä kuin siinä sivussa väistämättä koko puoluetta. Hieno mies. Ei ihmekään ettei kehtaa täällä naamaansa näyttää ja oikea (?) nimikin on käytössä vain kun on sääntömuutoksen jälkeen ollut pakko. Hieno mies, todellakin.

Pauliina Oksanen

Kaitsu, Askolalaisena ja paikallaolleiden kertomusten mukaan musta tuntuu, että Ilaskiven tapaan voisit myös itse poistaa kirjoituksesi, koska sillä ei taida olla mitään totuuspohjaa. Vai olitko paikalla?

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Kokkarit minulla on faktatietoa asiasta, sama mitä kommentoitte täällä.

Käyttäjän anttivesala kuva
Antti Vesala

Olen vilpittömästi kiinnostunut kuulemaan, mitä nuo väittämäsi faktatiedot ovat. Kuten totesin, olin paikalla. Olitko sinä?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyllä pm edustaa koko kansaa, äänestimmepä sitä tai emme. Kannamme tekojensa seuraukset. Jos ei juridisesti niin moraalisesti. Tähän mennessä olen ok Stubbin tekemisten kanssa.

Ketkä olivat asiasta vastaavia ministerejä kun meillä neukkuaikana karkotettiin loikkareita takaisin Neuvostoliittoon ja lähes varmaan kuolemaan.
Kyseessä oli ihmisoikeusrikos. Valitettavasti asiasta vastuussa olleita ei voi haastaa Haagin tuomioistuimeen. Yhtäkaikki, noilla herroilla samoin kuin niitä äänestäneillä kansalaisilla on verta käsissään. Se on asia jota ei ole syytä unohtaa. Syyllisyyden taakka.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Luotan kunnanhallituksen ilmoitukseen ja paikalla olijoiden kertomukseen. Asiaa todisti lukuisa määrä ihmisiä, joten jätän tuon saleselfien omaan arvoonsa

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Laitapa siis se kunnanhallituksen ilmoitus tänne.

Käyttäjän anttivesala kuva
Antti Vesala

Vähintään parikymmentä ihmistä voi todistaa, että kaikki edellä kertomani tapahtumien kulusta pitää paikkansa. Monninkylästä ei lähdetty minuuttiakaan ennen sovittua ja ilmoitettua ajankohtaa.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Kysykää Askolalaisilta kunnan valtuutetuilta tai Herra Stubbilta itseltään. Ilmeisesti toisessa paikassa ollut vähän aikaa ja toisesta lähtenyt perävalot vilkkuen. Luotan kuitenkin siihen, mitä on ilmoitettu

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kai Haavisto, yhä hullummaksi menee: miksi Askolan kunnanvaltuutetut (tai yleensä minkään muunkaan kunnan) olisivat seuranneet onko joku ehdokas paikalla varsinkin kun ei ilmoitettu olevankaan:

Vaalihuuma käynnistyy Askolassa toden teolla lauantaina 21.3.2015, kun Uudenmaan Kokoomuksen vaalikiertue piipahtaa sekä Monninkylässä että Askolan kirkonkylässä. Viitteellisen aikataulun mukaan vaalibussi pysähtyy Monninkylässä Salen lähistöllä noin 12-12.30 ja Kirkonkylässä Salen lähistöllä noin klo 12.35-13. Paikalle saapuu 23 Kokoomuksen ehdokasta, heidän joukossaan myös pääministeri Alexander Stubb (osallistuu ainakin Monninkylän osioon).

http://www.askolankokoomus.fi/

Käyttäjän anttivesala kuva
Antti Vesala

Niin kuin edellä kirjoitin: Monninkylässä oltiin juuri se aika, joka oli ilmoitettu. Koska pääministerillä oli aikaa, matkaa jatkettiin bussin kyydissä vielä Askolan kirkonkylään asti. Olin mukana ja tiedän, mitä tapahtui ja mitä ei.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

'Kysykää Askolalaisilta kunnan valtuutetuilta tai Herra Stubbilta'

Kieliopilliset virheet suomalaisuutta, sen kulttuuria ja perinteitä oman kertomansa mukaan arvostavalta kansanmieheltä sallittakoon vaan eikö blogistilta löydy kättä pitempää.

Toivottavasti nyt kuitenkin seisot sanojesi takana ja laitat tänne nimillä vahvistetut lähteet.
Muussa tapauksessa kirjoitustasi voidaan arvioida myös termein jotka eivät välttämättä ole siitä parhaimmasta päästä.
Ikävää jos puolueella on tämänkaltaisia tapoja äänten kalastelussa. Kuningas Midaksesta tulee kuningas Mudas.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Haaviston blogin uskottavuus painui tämän avauksen myötä nollaan.

Sanna Forss

Sanoo mies, joka itse "kirjoittaa" muutaman lauseen blogeja muualta kopioiduista uutisista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sanoo mies, joka haluaa herättää keskustelua erilaisista aiheista. Sanoo mies, jolla on avauksissaan lähdeviitteet mukana.

Juho Kärkkäinen

Tässä kohtaa pitäisi alkaa peräänkuuluttamaan lukijoiden media kriittisyyttä. Tämä kirjoitushan näyttäisi olevan ihan täysi uutisankka, ja jos ainoa asiasta uutisoinut lähde on Mitävittua (nykyään nimellä mvlehti.net), niin pitäisi hälytyskellojen jo soida itse kullakin asiasta. Politiikan pikavoittoja tunnutaan hakevan eritoten vaalien alla toinen toistaan räikeämmillä keinoilla, ja tässä taas yksi malliesimerkki siitä.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

No minä perustan tietoni siihen, mitä tietoa saan. Ainakin Hyvinkääläinen kansanedustajaehdokas (PS) Sekä toinen ehdokas (PS) -kertomansa mukaan näin tapahtui.

Tässä ei ole kyse siitä, että halutaan luoda fiktiivisiä kertomuksia, vaan tieto perustuu aina johonkin lähteeseen. Katsotaan nyt onko tieto 100% faktaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kai Haavisto, # 23:

"Luotan kunnanhallituksen ilmoitukseen"

- Ko. kunnanhallituksen ilmoitus? Sen esittämisen ei pitäisi tuottaa vaikeuksia, kyseessähän on julkinen taho.

Käyttäjän pasikayhko kuva
Pasi Käyhkö

Seija,

Eipä taida herra Haavisto mitään kunnanhallituksen ilmoitusta pystyä laittamaan koska sellaista ei ole. Tämän tiedon sain eräältä kunnanhallituksen jäsenen tuttavalta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #55

No onhan se itsestään selvää ettei kunnanhallitukselta tule ilmoitusta puolueiden vaalikiertueiden osallistujista - lieneekö Haavisto keksinyt sen ilmoituksen itse vai löysiköhän senkin huhuna naamakirjasta.

Käyttäjän pasikayhko kuva
Pasi Käyhkö Vastaus kommenttiin #56

Voihan olla niinkin, tosiaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kunnanhallitus on siis kokoontunut näin tärkeän asian vuoksi pikakokoukseen josta on laadittu tarkastettu pöytäkirja.
Pöytäkirja on julkinen asiakirja jonka Haavistokin voi käydä noutamassa.

Make Mäkäläinen

Kyllähän homma on vähän auki edelleen eli tavallaan sana sanaa vastaan. Pitäisi löytyä hieman lisää konkretiaa kirjoittajalta. Toki Stubb on tunnettu vuosien saatossa poliitikkona, kuka sanoo usein "mitä sylki suuhun tuo". Vanhat ihmiset kutsuvat hänenlaisiaan henkilöksi, kenellä ei ole "suussa porstuaa". Tässä kontekstissa en pitäisi asiaa myöskään ihan mahdottomana. Kaikkihan muistamme Stubbin lyhyen pinnan, pitkäjännitteisyyden puutteen ja kyllästymisen tämän hallituksen aikaisesta Pohjoismaiden neuvoston kokouksesta tullessaan. Poistuessaan kokouksesta ministerin kuultiin tokaisseen: "Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa." Stubb myönsi tämän jälkeen päin. Hänen tulisi nyt ottaa kantaa tähänkin tuppukylä-asiaan.

Tavallaan olen myös hieman taipuvainen uskomaan asian taustoja kun peilaan tuohon Stubbin lyhyeen pinnaan ja useiden kokoomuslaisten poliitikkojen lausuntoihin kehäkolmosen ulkopuolisesta Suomesta. Näitä halveksuvia lausuntoja on tullut vuosien saatossa paljon. Esimerkkinä voin mainita viime vuosilta kun Jan Vapaavuori sanoi häpeävänsä kun on sellaisessa hallituksessa, kuka antoi Itä-Suomen yliopistolle Joensuussa oikeudet kouluttaa juristeja. Helsingin johtava kunnallispoliitikko, kokoomuksen Harry Bogomoloff lisäsi vettä myllyyn ilmoittaen, että haluaisi lakkauttaa Lapin yliopiston. Hänen mukaansa Lapin yliopistosta valmistuneet kelpaavat vain lumitöihin - eivät juuri muuhun. Kertoo kokoomuslaisten pahasta asennevammasta muuta Suomea kohtaan.

Käyttäjän JereViikari kuva
Jere Viikari

"Hänen tulisi nyt ottaa kantaa tähänkin tuppukylä-asiaan."

Stubbin avustaja on kommentoinut, ettei väite pidä paikkaansa:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/79713-alexander-st...

Stubb on myös twiitannut ja epäsuorasti viitannut tämän Kai Haaviston levittäneen valheita.

Miika Kylander

Äänestäkään vain Keskustaa ja Suomi junnaa edelleen paikallaan tai luultavasti menee vain huonompaan suuntaan. Eiköhän ole aika antaa äänet pienille puolueille, joilla on oikeasti näkemystä ja motivaatiota. 200 vaihtoon.

Käyttäjän heikkitala kuva
Heikki Tala

Jos tuo Stubbin käyttäytyminen "stubbukylässä" on totta, niin kysehän on ihan tavanomaisesta "bättre folk-syndroomasta" ja suomenruotsalaisesta arroganssista. Ei hän ressukka osaa muuta - VMP, EVVK. Anteeksi antakaamme seitsemän kertaa seitsemän - samma på svenska 7x7.

Käyttäjän anttivesala kuva
Antti Vesala

"Jos [...] on totta [...]"

No ei ole.

Käyttäjän heikkitala kuva
Heikki Tala

Cai-Göran Alexander Stubb (s. 1.4.1968) - isä Göran Stubb (suomenruotsalainen), m.o.t.
Cai-Göranin äidinkieli voi hyvin olla suomi tai myös ruotsi, mutta suomenruotsalaisuudestaan hän ei edes halutessaan pääsisi irti.

Sen verran on kokemusta oman sukuni suomenruotsalaisten ajatusmaailmasta, joka perustuu Retzius-tiedemiessuvun luomiin rotuteorioihin ja kallonmittauksiin myös Suomessa 1873. Varsinaisesti ruotsalaisten ylemmyyden osoittavat rotuteoriat tulivat Suomeen suomenruotsalaisten lääkärien mukana 1900-luvun alussa, jotka lääkärit perustivat nykyisen Folkhälsanin.

Suomalaiset ovat niin alistuneita "sivistyskielen" ruotsin ylivaltaan, että meille on tehty "sivistyssanakirjoja", jotka muissa maissa kantavat ihan oikein vierassanakirjan nimeä.

Suomenruotsalainen koulutusjärjestelmä perustuu oman ylivertaisuuden korostamiseen suhteessa suomalaisiin - ja seuraamukset näkyvät mm. Åbo akademin ym tuoreessa tutkimuksessa (2014).

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Asia on nyt todistettu monelta eri taholta. Aleksi ei ollut huomannut, että paikalla oli myös Perussuomalaisia. Kirsi Mäkeläistä ja Veijo Lappalaista on ilmeisesti kielletty kommentoimasta asiaa. Asian todistaa myös Jukka Turunen Pornaisten kunnanhallituksen jäsen+ monet muut. Eihän Aleksi tai toverinsa tällaista myönnä, se on selvää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Todistettu missä? Ja miten tämäkin menee?

Ylhäällä leipätekstissä:

Pääministeri tulikin, mutta astuessaan ulos autosta tokaisi hän avustajalleen: Mihin tuppukylään sä oot meidät oikein tuonut?

Iltalehdessä:

Kai Haavisto kertoo, että hänen tietojensa mukaan Stubb olisi lausunut tuppukyläkommenttinsa 15 minuuttia Askolaan tulonsa jälkeen, koska oli tympääntynyt ihmisten vähäiseen määrään vaalivierailulla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Hmmm... Toinen perussuomalaisista (Veijo Lappalainen) sanoo jo (Iltalehden kommentissa) ettei mitään "tuppukylä" nimitystä edes käytetty.

Sitä en tiedä miksi perussuomalaisia olisi "kielletty" kommentoimasta ("Kirsi Mäkeläistä ja Veijo Lappalaista on ilmeisesti kielletty kommentoimasta asiaa. ") ??? Vapaa tiedonvälitys ei oikein sitten toimi... ja kuka suurpersu kielsi ja miksi antoivat kieltää.. oliko niin mahtavaa herraa ettei ollut sananvaraa?

Tuntuu toisaalta jo vähän että on taas tekemällä tehty "uutista", kun Suomessa on aidostikin ongelmia, joita pitäisi hoitaa... Näin vähäinen "uutinen" nousee about päivän suurimmaksi, niin taitaa olla aiheet lopussa tai jossain muussa vikaa... Siis vaikka koko homma olisi tottakin (mikä näyttää olevan vähän niin ja näin), niin on aika saavutus päästä tuolla jutulla esim. Iltalehden päivän uutiseksi :D

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Asian todistaa myös Jukka Turunen Pornaisten kunnanhallituksen jäsen+ monet muut."

Ketkä monet muut? Monet = nimeä ainakin kolme, sillä Jukka Turunenhan ilmoitti IL:ssä vain mistä huhu hänen mukaansa on lähtöisin, ts. parilta perussuomalaiselta, jotka kieltäytyivät kommentoimasta.

- Vaihtoehtoisesti olisi aika myöntää että kirjoituksesi olisi kuulunut Vapaavuoron viihteen puolelle, jos sinnekään.

http://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/20150...

Käyttäjän mikkosavelius kuva
Mikko Savelius

Iltalehti oli kysynyt asiasta suoraan muun muassa ex-Perussuomalaiset, nykyinen IPU-ehdokas Kai Haavistolta. Hän ei ole ollut edes paikan päällä, vaan kuullut asiasta kahdelta Perussuomalaiselta. Kukaan paikalla olleista ei ole kuullut tai nähnyt mitään asiaan viittaavaa. Toivoisin asiallista ja tosiasioihin perustuvaa kampanjointia - fantasiamaailma on erikseen.
http://m.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/2015032...

Käyttäjän heikkitala kuva
Heikki Tala

Sen sijaan Pohjoismaiden neuvostossa Stubbin lausumat "vittu mitä paskaa" ja "ei voisi vähemmän kiinostaa" ovat saaneet läsnäolleiden todistukset. Niinpä on valitettavan helppoa uskoa pääministerin "stubbukylään".
Pihavireän kaksikielisen pääministerin kielet ovat nopeampia kuin harkinta.

Käyttäjän anttivesala kuva
Antti Vesala

Edelleen: Hän ei esittänyt mitään tuppukyläkommenttia. Sellaisella väitteellä ei ole mitään perää.

Erkki Falkstedt

Kai Haavisto on yks paskanjauhaja! Tunnettu siitä, että mielellään levittelee paskapuheita jos siitä on toiselle haittaa.

Jukka Rantala

Oon ollu yli 22v mikroyrittäjänä teollisuudenpiirissä, raadollista kuin mikä....nyt velallinen....

Olli Turtiainen

Entinen kokoomuksen puheenjohtaja Pertti Salolainen puhui joskus samalla tavalla Tuupovaarasta, jossa pitää käydä, vaikka tärkeämpääkin tekemistä olisi herralla ollut. Joten ymmärtämättömyys ja ylimielisyys ei ole uutta kokomuksessa.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Täällä näemmä todella moni on tosiasioista huolimatta valmis uskomaan mieluummin sellaista tietoa mikä oikeuttaisi heidän inhonsa kokoomusta ja Stubbia kohtaan, vaikka se olisi näinkin selkeä, kirjoittajan tahallaan keksimä juoru. Haaviston "lähteet" ovat sitten sellaisia ettei kukaan mainituista kuulemma "saa" kommentoida ja muita henkilöitä hän ei mainitsee vaan viittaa "moniin tahoihin".

Oma kysymyksensä sitten miten suhtauduttaisiin jos kokoomuslainen alkaisi levittää tällaisia tekaistuja sekä julkisesti vääräksi varsin nopeasti todistettavia valheita yhtään mistään puolueesta? Se on toisaalta tunnustus että nämä samat henkilöt eivät edes pyri olemaan tasapuolisia ja reiluja, vaan vaativat meiltä enemmän kuin itseltään. Varmaan se sitten on ihan tervettä realismia, jonka heidän toimintansa tosin allekirjoittaakin.

Olli Suvanto

Ei mitään uutta maailmassa. Olkoon uutinen totta tai ei, niin ei tämä enään kokoomuksen mainetta pahenna. En äänestä suomen ''fiksuinta miestä''. enkä kokoomusta. Sen verran ihmeellistä oli politiikka viimeiset 4 vuotta.

Toimituksen poiminnat