KaiHaavisto Suoraa puhetta

Suomi tarvitsee muutoksia - eduskunnan ulkopuoliset puolueet ovat hyvä ratkaisu

Pääteemat, joita kannatan

Kannatan irtaantumista EU:sta ja EU:n rahaliitosta.  Suomen pitää järjestää puolueeton tutkimus, mikä -tai millä aikavälillä irtaantumien voisi tapahtua ja mitä siitä seuraisi. Jos irtaantuminen olisi halvempaa kuin EU:ssä pysyminen, sen jälkeen pitäisi tutkia, mitä se vaikuttaa Suomen talouteen. 

Pitää huomata, että Kreikka on 4%:n talouskasvussa, kun samalla Suomi 1,3% miinuksella. Tarvitsemme nyt pikaisesti EU- jäsenmaksujen huojennusta. Suomi on vakavan paikan edessä. Pitää rehellisesti myöntää, että en ole talouden asiantuntija, mutta sen tiedän, että velka pitää maksaa joskus takaisin. Ne päätökset, jotka teemme tulevien sukupolvien maksettavaksi on leväperäistä taloudenhoitoa.

Suomen on yksimkertaisesti tingittävä maahanmuuton kustannuksista, kehitysavusta, tukipaketeista ja EU- jäsenmaksuista. Sisämarkkinoita pitää elvyttää poistamalla ALV -ketjutus. 

Työttömille verottomia kannustimia , mikäli työllistyy. Olen ehdottanut jo ennen Timo Soinia tätä tuhannen euron verovapaata palkkaa, vai lienekkö ottanut idean minulta, kuten Paula Riskko teki talvirengaspakosta ulkomaisille rekoille. Talvirengaspakko on ministeriössä päätettävänä ja se idea tuli minulta Risikolle suoraan.

Kuljetusalan markkinat pitää pysyä kansallisissa käsissä ja valvontaa pitää lisätä.

Minulle tärkeitä ovat isänmaan asiat, uskonto

Kannatan tasa-arvoa ihmisten kesken. Nuorten syrjäytyminen pitää estää, lisäämällä varhaista puuttumista ongelmiin. Neuvoloita pitää perustaa jokaisen kaupungin ja kunnan lähiöihin. Lasten oikeudet on turvattava ja kaikille ihmisille pitää pystyä järjestämään ihmisarvoinen elämä.

Lama-ajan velallisten velat anteeksi. Ulos-ottovelallisille pitää pystyä turvaamaan nykymenoilla riittävä toimeentulo, poistamalla velan korot. Velan pääomaa lyhennetään ensin ja suojaosuutta kasvatetaan riittävästi. Ensin katsotaan välttämättömät kulut ja toimeentulo. Jos rahaa jää yli se lyhennetään ulosottoon ilman korkoja.
Työn tekeminen pitää olla kannattavampaa kuin jouten olo.

Mikro- ja pienyrittäjien tilannetta pitää kohottaa nostamalla arvonlisäveron alarajaa vähintää Viron tasolle 16 000 euroon. Pitkäaikaistyöttömien työllistämiseksi on otettava käyttöön verovapaa 1000-1200 euron veroton alaraja. (Olen tätä ehdottanut jo ennen Perussuomalaisia) Ylimenevästä tuloista normaali vero. Näin saamme työttömiä työllistymään ja Valtion sosiaalimenoja supistettua.

Ei liittovaltiolle. Enemmän kansallista valtaa

- Byrokratiaa vähemmän
- Turhat säännöt ja kiellot pois. Virkamiehiä vähemmän (ns.paperinpyörittelijät)
- Kansallista päätösvalta pitää lisätä. Me tiedämme itse, mikä meille on hyvä
- Kotimarkkinat turvattava elvyttämällä verohuojennuksin Suomalaisia tuotteita
- ALV:n ketjutusta vähennettävä, kilpailukyky kasvaa ja ostovoima sen myötä
- Yrittäminen tuo työtä – Yrittämisen kynnystä madallettava tukitoimin (Mikro- ja pienyrittäjät)
- Lahjavero pois – Perinnöstä on maksettu jo veroja moneen kertaan
- Ulosoton korko pois – Työllä pitää elää, vaikka ulosotto olisikin voimassa
- 90 -luvun lamavelat anteeksi – Rangaistus on jo kärsitty
- Kuljetusala kuntoon – Kotimarkkinat turvattava, lisäämällä ulkomaan liiklenteen valvontaa
- Teollisuuden työpaikat pidettävä Suomessa – Suomi elää puusta, puualan innovaatiota on mm. tuettava
- Ruoan alv. Saksan 7% tasolle – Nyt 14%. Kotimainen elintarviketuotanto tuo työtä, kysyntä kasvaa
- EI velkamaiden tukipaketeille – Ensin omat kansalaiset, sitten vasta muut jos on varaa
- Työttömät töihin, alentamalla työnantajan sivukuluaja – 1200 euroa verottomaksi
- Terveellinen ruoka laitoksissa ja kouluissa – Lisäaineita vähemmän, lähiruokaa enemmän
- Vanhusten elämisen laatua parannettava laitoksissa – Vanhukset ovat arvonsa ansainneet
- Nuorten syrjäytyminen estettävä – Neuvoloita lisää ja ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä
- Kaavoitusta nopeutettava, vanhat toimistotalot asumiskäyttöön
- Jalkaväkimiinat pitää palauttaa – Puolustus kuntoon. Ei Natolle.


Suomalaisten pitää nyt viimeistään olla itsekkäitä ja laittaa oma maa kuntoon. Happinaamari pitää laittaa ensin oman naaman päälle. Jos happea jää, sen jälkeen vasta muut. Suomi on vastuussa ensin omista kansalaisistaan ja kansalaisten hyvinvoinnista. Suomi ei voi olla maailman pelastaja tai sosiaalinen pankki. TURHA ITKEÄ SITTEN, KUN OLEMME LIITTOVALTIOSSA

Mikäli olet jonkun muun puolueen kannattaja, äänestäisitkö sitten vaikka henkilöä.

kai.haavisto@europe.com puh. 050 4062950

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Suomi tarvitsee muutoksia - eduskunnan ulkopuoliset puolueet ovat hyvä ratkaisu"

Ne eivät vaikuta muutokseen mitenkään juuri sen takia että ovat eduskunnan ulkopuolisia ja asioita käsitellään eduskunnassa.

Muutoksia tarvitaan ,siinä olet oikeassa mutta kuten aiemmasta on nähty niin muutoksen tekemiseen ei riitä pelkät hyvät päämäärät.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Erkki ymmärsitkö otsikon. Itsenäisyypuolue on eduskunnan ulkopuolinen, mutta toivottavasti ei kauaa, siksi muutosta tarvitaan

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ymmärsin. Toivoa on aina ylläpidettävä.
Vaikka saatte 100 %:n lisäyksen edustajistoonne niin vaikutusmahdollisuudet ovat hyvin ,hyvin pienet. Teidän mahdollisuutenne on tulossa ehkä 20 vuoden päästä kun olette kulkeneet hyvin kivisen tien sillä nuo ajatukset joita olet tuonne aloitukseenkin listannut eivät tule saamaan kannatusta kovin monissa nyt jo eduskunnassa olevissa puolueissa. Sen takia olenkin teille jo aikaisemminkin esittänyt että ainoa nopea tie johonkin vaikutukseen teillä olisi etsiä yhteistyökumppaneita nykyisistä puolueista, nyt olette taas neljä vuotta menettäneet.
Sorry.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #3

Erkki, jos kerran olen saanut jo kongreettisia päätöksiä, ilman että olen kansanedustaja, niin minusta aika hyvin. Moni kansanedustaja ei saa mitää aikaiseksi. Jos pääsisin läpi, niin saan paljon aikaisekeksi, on minulla sen verran hyvä kontaktipinta, mitä monella muulla ei ole.

Usko, että 1-3 menee läpi

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #5

Kontaktipintaasi en epäile, sillä toimithan sinä näiden kepun vaalirahoituksia järjästäneiden henkilöiden hovikuskinakin kertomasi mukaan.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #8

Aimo vanha juttu, ei liity nykytilanteeseen mitenkään

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #5

Hienoa jos saatte 3 edustajaa menemään läpi.

Minä puolestani olen sen verran huolissani Suomen tilanteesta ja EU:n painostuksesta asioihimme etten oikein suuria odota kolmeltakaan edustajalta. Suomella ei ole aikaa odotella teidän kasvamistanne vaikka teillä olisi, ja varmaan onkin, kuinka hyviä päämääriä hyvänsä. Suomi tarvitsee sen käännöksen nyt ja sitä ei tehdä tuommosilla osuuksilla. Tämä menee minun puoleltani jankutukseksi niin että antaapa olla.
Toivon teille runsasta kannatusta tulevissa vaaleissa mutta en silti löisi sen puolesta kovin isoilla summilla vetoa.

Käyttäjän MattiNevalainen1 kuva
Matti Nevalainen

Kiitos kirjoituksesta Kai Haavisto

Erkki Martikainen

Mikä muuttuu, jos mikään ei muutu. En pyydä vastausta mutta haluan tuoda esille sen että ipu todella on vaihtoehto ja eduskuntapuolueena voimme tuoda asioita eduskunnan käsittelyyn josta mielummin oltaisiin valtapuolueiden osalta hiljaa.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Millähän tapaa eduskunnan ulkopuoliset puolueet ovat hyvä ratkaisu? Se on sama kuin tuuleen huutelisi, jos näitä puolueita äänestäisi. Kun nämä pisarapuolueet saavat ääniä 500-6000 ääntä per puolue valtakunnallisesti, niin se ei paljoa mieltä lämmitä eikä tarjoa sitä avaajan mainitsemaa vaihtoehtoa. Liittoutumattomuus laajaan vaaliliitto ja lähtemään vaaleihin yhdellä listalla näillä saattaisi ainakin teoriassa olla mahdollisuus saada jostain vaalipiiristä edes yksi ehdokas läpi vaaleissa.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Jukka kyse on pitkälti yksilöistä ja miten niitä asioita viedään eteenpäin. Nyt on tuntunut siltä, että riittää siisti puku ja hyä kravatti tai naisilla jakkupuku. Näyttää siltä myös, että korkeakoulukaan ei anna eväitä hoitaa asioita. Ihmisen pitää olla tunneälyinen, viisas ja rutkasti työelämän kokemusta erilaisilta asloilta, kuten minulla on ja monella muullakin.

Äänestäjät uskovat kerta- kerran jälkeen samaan sontaan mitä heille syötetään. Nyt tarvitaa tekoja eikä lupauksia

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Kai, arvostan näkemystäsi politiikan sisällön merkitystä kohtaan ja olen täysin samaa mieltä kritiikistäsi sen ulkokultaisuutta kohtaan. Mutta, jos Perussuomalaisetkaan ei jytkyllään ja 39 kansanedustajallaan saaneet muutosta aikaan, niin miten sen sitten onnistuisi tekemään eduskunnan ulkopuolinen puolue 1-2 kansanedustajallaan?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

IPU ei vaaliliittoja kaipaa, vaan rytkäyttää omin voimin leveällä rintamalla eduskuntaan, ainakin lehterille.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

En ymmärrä Ipulaisten touhua. Sata vuotta Suomi on yrittänyt päästä Eurooppalaisen sivistyksen piiriin, viimeeksi eeuuhun. Ipulaiset nyt yhtäkkiä haluavatkin takaisin Impivaaraan, oma markka paperipatruunoiden iloksi yms.

Olen epäillyt että Ipulaiset ovat Putinin puolella. Heikko ns. itsenäinen Suomi on Putinille helppo välipala.

Mielestäni Suomella ei ole mitään mahdollisuutta pärjätä tulevaisuudessa lastemme lasten aikana yksin. EU:nkin tulevaisuus on tietämätöntä. Vaikka se kehittyisi jotenkin, silti Kiina ym. haasteet ovat niin suuria että edes yhtenäinen Eurooppa on epävarmaa. Impivaara on satua.

IPU auttaa Putinia! Tieten tahi tietämättään.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ulkopuolisia puolueiden edustajia tarvitaan.

Turhaa täällä on meuhkata, ettei niiden puolueiden edustajien pieni lukumäärä riitä.

Kyllä pitäisi useamman läpipäässeen lukumäärä herättää ne vanhat puolueet todellisuuteen, että nyt on jossain vikaa jos 3 uutta puolueiden edustajia on eduskunnassa.

Viime eduskuntavaaleissa PS:t aiheuttivat jytkyn ja se kieli kansan tahtoa muutokseen mutta sitähän emme saaneet vaan äänestäjille pyllistettiin ja kumarrettiin EU:lle, jatkettiin vaan samaa vanhaa rataa.

Ehkä muutokseen tarvitsemme äänestämällä ulkopuolisia puolueita eikä äänestää vanhoja puolueita, ne vanhat puolueet kun kuvittelevat kaiken olevan hyvin eikä tarvitse paljoa muutella politiikkaa.

Minä olen sitä mieltä ja siinä pysyn.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset