KaiHaavisto Suoraa puhetta

Voiko koiran jättää yksin kotiin yli kuudeksi tunniksi?

Ruotsiin kaavaillaan lakia, jossa koiranomistajille langetettaisiin rangaistus, mikäli koiran jättää yli kuudeksi tunniksi yksin kotiin. Rangaistuksen suuruutta tai astetta minulla ei ole tiedossa. Miten tällainen käytännössä on mahdollista, kun suurimmalla osalla työväestöstä on työssäoloaika vähintään kahdeksan tuntia päivässä?

Tällaisilla lakiiehdotuksilla vaikeutetaan ihmisten arjen elämää. Onko Ruotsi vieläkin hullumpi maa  älyttömissä laeissa kuin Suomi? Ainakin, jos miettii tällaisia lakiehdotuksia. Mitähän tällaisen lain taustalla mahtanee olla? Ei ainakaan mitään käytännön järkeä. Olisi mukava tietää lakiehdotuksen laatijoiden kommentit asiaan. 

Mitähän tällaiseen ehdotukseen Suomessa suhtauduttaisiin? Asiasta vastaava taho, tai kennelliitto voisi antaa tähän vastauksensa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, onko Ruotsissa mahdollista jättää kaksi tai useampi koira keskenään kotiin vastaavasti hieman pitemmäksi aikaa kuin tuo kuusi tuntia, joka koskee ypöyksin jätettyä koiraa ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olisinkohan ollut syyllinen koirani huonoon kohteluun, kun hevosella polttopuita ajaessani heinäsäkki unohtui metsään ja koirani oli jäänyt sitä vartioimaan vapaaehtoisesti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ilmeisesti tämä tapahtui Suomessa eikä Ruotsissa, sillä muutoin istuisit nytkin naputtelemassa tietokonettasi jalkapanta nilkassa.

Tapani Lahnakoski

Minulla on ollut vähintään yksi koira lähes 30 v. Meidän perheessä on ollut tilanne, että lähes aina vähintään yksi vanhemista on tehnyt töitä kotona. Koirat eivät siis ole pääsääntöisesti olleet yksin juuri ollenkaan.

Itselleni koirien koulutus on ollut harrastus. Yhden tottelevaisuusvalionkin olen kouluttanut ja voittanut ensimmäisen Kennelliiton virallisen agilitykilpailun messukeskuksessa.

Ongelma ei ole siinä, että onko koira kuusi tuntia yksin saati kaksin. Kyse on siitä, että mitä koiran kanssa tehdään, kun ollaan kotona tai harrastuksessa koiran kanssa.

Jos koiran kanssa ei tehdä mitään muuta kuin käytetään tarpeillaan, on ihan sama kauanko se on yksin, se kärsii toimettomuuttaan joka tapauksessa.

Miksi ihmiset ottavat koiria, jos eivät viitsi harrastaa niiden kanssa ja pyrkiä kehittämään niiden rodunomaisia viettejä?

Autonajoon tarvitaan ajokortti. Minusta koiranostoon tarvittaisiin myös ajokortti. Kennelliitto on kasvattajien etujärjestö, joten se ei ole oikea taho, joka moisen kortin voisi myöntää.

Ihmisillä ei ole juuri mitään tolkkua varsinkaan ensimmäisen koiran otossa. Jotkut jopa haluavat ottaa vartiokoiran, joka on luonteeltaan tappaja, suojelemaan alakoululaistaan, kun häntä kiusataan.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Minusta koira pärjää hyvin yksin kahdeksan tuntia, se on tottumiskysymys. Eroahdistus on sitten eri asia, josta voi hoitamattomana olla haittaa

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Minusta koira pärjää hyvin yksin kahdeksan tuntia, se on tottumiskysymys. Eroahdistus on sitten eri asia, josta voi hoitamattomana olla haittaa

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ruotsissa on koirille päiväkoteja (hunddagis). Nyt varmaan hallitus haluaa luoda koiran hoitajille lisää työpaikkoja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos koira on vanhan tavan mukaan puutarhassa kytkettynä liekaan, niin pitääkö sitä sielläkin käydä todistetusti paijaamassa aina kuuden tunnin välein?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jos koira on kytkettynä liekaan, paikalla pitäisi olla koko ajan siitä huolehtiva ihminen.
Onhan vankilassakin vanginvartijat.

Tapani Lahnakoski

Kommentointi on sitä luokkaa, että pärjäähän se koira siellä, mutta kukaan ei ota kantaa siihen, miksi ihmiset ottavat koiran. Toki olen sitä mieltä, että koira on erinomainen kotieälin. En sano lemmikki, koska se viittaa sellaiseen, jota josku silitetään ja kehutaan kavereille kuinka ihana se on vaikka räksyttää kaikille ja karkaa saman tien, jos tilaisuus tulee.

Ym. esimerkkejä on ihan liikaa. Koira kyllä kotona pärjää montakin tuntia yksinkin, jos sitä ei oteta vain sitä varten, että sadaan silittää joskus. Kusella käyttäminekin on sitten jo pakkopullaa monelle.

Toimituksen poiminnat