KaiHaavisto Suoraa puhetta

Tunnen Perussuomalaisten toiminnan ja Timon ajatukset

Olin noin 8 vuotta Perussuomalaisissa. Uskon tuntevani puolueen toimintatavat hyvin. Puolueen hyper -aktiivinen johtaja, johtaa pääosin retoriikalla. Timo Soini on hyvä jätkä, maisterismies - puhutaan yleisesti puolueen kentällä. 

Liityin Perussuomalalsiin juuri Timohypen vuoksi. Timo iski kultasuoneen 1990 - luvulla ja aloitti selkeästi ajamaan maahanmuuttovastaista toimintaa. Hän sai paljon mukaan sellaisia henkilöitä, jotka vastustivat maahanmuuttoa, kun oli selvää tuo lama-ajan tyytymättömyys.

Timo sanoi kerran minulle, että politiikka on kuin ajaisi mopolla pitkin moottoritietä. Silloin mietin, että ajamalla sitkeästi asiaansa, joskus mopolla pääsee perille vaikka hitaasti, mutta varmasti.

Oikeastaan vasta vuonna 2011 pankki räjähti- ja kannatus nousi. Tämä johtui yksinkertaisesti yli kymmenen vuotta sitkeästi ajetusta politiikasta. Timo osaa vetää oikeista naruista. Mitä Timoa tunnen henkilökohtaisesti, on hän kylmän laskelmoiva, älykäs, ahkera ja aikaansaava. Jos lähdetään tarkemmin analysoimaan, hän osaa manipuloida ihmiset puolelleen ja käyttää hväkseen oman uransa eteen. Jos olet oikein nöyrä, saat palkinnon joko sisäpiiristä tai jostain muusta. Timo palkitsee niitä, jotka ovat uskollisimpia. 

Timo Soinin päässä käy tällä hetkellä sellainen muhina, että sääliksi käy. Minusta tuntuu, että hän ei tiedä juuri nyt mitä hän tekisi asialle, joka liittyy näihin viimeaikaisiin julkisuudessa oleviin juttuihin. Persut ovat tällä hetkellä vaikeassa tilanteessa. Yhtäältä puolueen sisällä kuohuu erilaisten riitojen vuoksi. Osa yrittää tehdä töitä kansanedustajina, valtuutettuina ja saada aikaan jotain hyvää. Nuivat maahanmuuttokriittiset kuitenkin tulevat pilaamaan puolueen maineen ja kannatuksen. Timo on naimisissa viha-rakkaussuhteessa maahanmuuttokriittiseen kannattajajoukkoon.

Asiahan on nyt niin, että puolueessa on kannattajakuntaa suurin osa tyytymättömimmistä kansanosasta. Jos lasketaan prosentuaalisesti, niin noin 50 % on työttömiä tai muuten tyytymättömiä tilanteeseensa. 30 % on maahanmuuttokriittisiä tai rasisteja. Loput 20% on yrittäjiä tai tavallisia duunareita.

Timo osaa taitavasti käyttää tätä markkinarakoa hyväkseen. Timo on älykkäästi rekrytoinut muutamia älykköjä rinnalleen, jotka nyt menestyvät imussa. Vaikka muutamia ulostuloja, eli ns. möläytyksiä on tullut aika ajoittain, en usko, että se välttämättä koituisi puolueen kohtaloksi. Sen kuitenkin uskon ja jopa tiedän, että vuoden 2017 kunnallisvaaleihin mentäessä kannatus putoaa 14% korville. 

Hallituksessa työskentely pitää onnistua, muuten käy kylmät. Opposition tehtävä on räksyttää ja nyt sille paikalle on asettuneet mm. vihreät ja Rkp. 

Se on kuitenkin varmaa, että persujen sisällä käy kuhina juuri nyt. Olli Immosen lausunto saa aikaan noin 20-30 %:in laskun puolueen kannatukseen. Miksi? Siksi, että lievempi plokki ei maahanmuuttokriittisiä sekä yrittäjätaustaiset harkitsevat puolueen vaihtoa. Syy on selvä. Ei haluta pilata omaa mainetta yrittäjinä, koska on selvää, että asiakkaina voi olla sekä maahanmuuttajia, että muita ei maahanmuuttokriittisiä yrittäjiä ua asiakkaita. Politiikka on siksi hankalaa kun se on kytköksissä aina ja kaikkialla myös muussa toiminnassa.

Kehotankin Timoa miettimään vakavasti irtaantumaan nuivasta maahanmuuttokriittisestä plokkista ja panostamaan muuhun toimintaan, kuten esim. Suomen nostamiseksi tästä kurjuudesta. Maahanmuuttajat eivät tähän ole syyllisiä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Rasismi on Timon salarakas vaikka on sen kolmesti kieltänyt. Rohkeutta riittää enintään Immosen erottamiseen jos Halla-aho antaa siihen suostumuksensa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Vahva suositus! Hyvä Kai!

Tutustupa minun ajatuksiini niin saadaan lisää sellaista actionia, joka ei isänmaalle ole mitenkään haitaksi - kenellekään.

Kyse on innovoinnin nostamisesta keskiöön ja muutamasta vahvasta periaatteesta joista ei lipsuta -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1989...

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Haavisto, olet löytänyt suksiisi uuder voiteet.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #10

Aimo, en omista suksia. Mitä asialla tarkoittanetkin

Mika Selin

Jos nuiva maahanmuuttopolitiikka ja kriittisyys tukipaketteihin jää pois niin mitenkä persut erottaa vaikkapa keskustasta? Ei mitenkään. Nämä kaksi asiaa ovat ne miksi suurin osa tuntemistani persukannattajista ovat äänestäneet persuja. Nyt on tilanne se että rahaa laitetaan kreikkaan ja maahantulijoita on ennätysmäärä. Ennustan että aika moni persuja äänestänyt jää kotiin jos persut antaa kaikessa peräksi. Miksi äänestää jos mikään ei muutu?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Hyvin sanottu. Kaiken lupaamisen ja vakuuttelun jälkeen Timo Soini lähettää rahaa Kreikkaan. Ei hyvä. Meni silloin kerralla maku koko äijästä.

Taisto Merilä

Sattuvan kuuloinen poliitikon profilointi.

Toimituksen poiminnat