KaiHaavisto Suoraa puhetta

Perustroika (Perestroika) Nationalismi on kirosana Suomessa

Onko Perussuomalaisen ”perustroikan” (Perestroika) tarkoituksena yrittää muuttaa demokraattista suuntaa vallan maksimoinnilla? Perussuomalaiset uskovat voivansa rikkoa vakiintuneet poliittiset rakenteet ja saada sen avulla enemmän tyytymättömän kansanosan tukea uudistuksilleen? Näistä yksi on monikulttuurisen Suomen vastustaminen. En väitä näin, vaan totean ja kysyn onko?  Poliittiset vastustajat ainakin ovat heränneet siinä pelossa, että PS -kasvaa ja muuttaa poliittista suuntaa muuhun, kuin valtaosa puolueista ovat tottuneet tylsässä samankaltaisuudessaan, jossa poliittisella kentällä ei ole paljoakaan eroja toisiinsa nähden. Perussuomalaiset ovat luoneen vaihtoehdon, jolla vastustajien "puntit" ovat alkaneet tutisemaan. Pelko on niin kova, että kimpussa ollaan kuin herhiläiset.

Perussuomalaisten arvot

”Perussuomalaiset on kansallismielinen ja EU-kriittinen puolue, joka tukeutuu kristillissosiaaliseen arvopohjaan. Perussuomalainen aatemaailma edellyttää, että yhteiskunnan jäsenillä tulee olla oikeus ihmisarvoiseen elämään. Jokainen kansalainen on yhtä ainutlaatuinen ja arvokas. Kukaan ei ole syntynyt tänne turhaan, kaikkia tarvitaan. Mahdollisuus työntekoon sekä sosiaaliseen turvallisuuteen on taattava jokaiselle Suomen kansalaiselle. Perussuomalaiset on turvallinen ja rakentava sekä epäkohtiin tehokkaasti puuttuva vaihtoehto”.

Poliittinen vastustus

Perussuomalaisia on vastustettu varsinkin toimittajien, vihreiden, vasemmiston, RKP:n, aktivistien piireissä koko historiansa ajan vuodesta 1995 lukien, aina tähän päivään asti. Puolue jakaa mielipiteet äärilaidasta toiseen. Suomi on kaksijakoinen maa, jossa osa kansasta on hyvinkin suvaitsevaista – ja osa erittäin suvaitsematonta. Tämä aiheuttaa maahanmuuttokeskustelussa ristiriitoja sekä väärinkäsityksiä.

Timo Soini otti lama-aikana agendaksi maahanmuuton, EU:n ja monien muiden asioiden vastustamisen. Se oli silloin muista puolueista eroava poliittinen suunnannäyttö, joka on nyt kantanut hedelmää. ”Tyytymättömyys on kasvava ongelma, joka ruokkii negatiivista hekumaa”

Tyytymättömyys

Perussuomalaisiin on liittynyt paljon ihmisiä, jotka keskimäärin ovat tyytymättömiä joko itseensä, tilanteeseensa tai ovat ehkä kohdanneet erilaisesta kulttuurista tulleen henkilön osalta väkivaltaa tai muuta sellaista, mikä saa jostain syystä tuntemaan vihaa muista kulttuureista tulleita kohtaan. Perussuomalaisissa on myös suvaitsevia, joilla arvot ja ajatusmaailma ovat kaikkia kulttuureja kunnioittavaa, myös omaa. Heissä on myös paljon neutraaleja, joilla ei välttämättä ole koko asiaan edes mielipidettä. Miksi he ovat Perussuomalaisia? Monet suvaitsevat Perussuomalaiset kannattavat nationalismia, joka sanana kuulostaa joidenkin mielestä kauhealta tai vastenmieliseltä.

Nationalismi

Nationalismi eli kansallisuusaate on aate, joka korostaa kansakuntien merkitystä kulttuurissa tai politiikassa. Uskon, että suurin osa kansallismielisistä suomalaisista, jotka ovat Perussuomalaisia, eivät ole rasisteja, vaikka heitä siitä syytetään. Kansallismielisyys tarkoittaa oman kulttuurin arvostamista ja kunnioittamista, mutta se ei saa sulkea pois muita kulttuureja. Suomalaisessa yhteiskunnassa on aina ollut kautta historian erilaisia kulttuureja. Mekin olemme tänne jostain tulleet.  Nationalismi on saanut väärän merkityksen. Ääriliikkeet käyttävät nationalismia väärin. Rasismin työkaluksi sitä ei ole tarkoitettu. Siksi usein Perussuomalaisia syytetään väärin perustein rasisteiksi. Nationalisti on muutettu muotoon rasistinen nationalisti.

On väärin osoittaa sormella sellaista henkilöä, jolla oma kansallistunne on voimakas. Oman kulttuurin ja historian kunnioittaminen on perusasia ja oikein.

Malttia maahanmuuttokeskusteluun

Presidentti Niinistö perää malttia maahanmuuttokeskusteluun, ilman kiihkoilua. Niinistö on aivan oikeassa. Maahanmuuttokeskustelu käydään pääosin tunteenpurkauksien saattelemana, ilman lopullista päämäärää. Maahanmuuttokeskustelussa kumpikin osapuoli syyttää toisiaan joko rasistiksi, natsiksi – viherpiipertäjäksi, kukkahattutädiksi jne. Itse asia unohtuu. Ongelmista pitää voida puhua asiallisesti ja myöntää, että ongelmia on, mutta se ei tarkoita sitä, että maahanmuuttajat olisivat siihen kaikki syyllisiä.

Suomalaisessa yhteiskunnassa on ongelmia. Suomalaisissa on väkivaltaisia henkilöitä. Jotkut suomalaiset syyllistyvät itsekin rikoksiin. Maahanmuuttajat syyllistyvät samalla tavalla rikoksiin. Väkivalta on ihmisessä, eikä kansassa. Yksilöt ovat väkivaltaisia, ei koko kansa. Kaikissa kulttuureissa on omat rikollisensa. Me emme voi yleistää yksittäisten henkilöiden tekemiä rikoksia ja syyttää siitä kaikkia.

Suomessa eriarvoisuus aiheuttaa kansan kahtiajakoa. Osalla menee hyvin tai erittäin hyvin. Kun menee riittävän hyvin taloudellisesti – on sillä positiivinen vaikutuksensa suvaitsevaisuuteen. Kun ihmisellä menee heikommin, varsinkin suurilla työttömyyspaikkakunnilla, tyytymättömyys omaan talouteen ruokkii suvaitsemattomuutta ja sitä kautta monikulttuurin vastustamista. Joskus kyse voi olla myös tietämättömyydestä.

Suvaitsevaisuus on joskus yliampuvaa ja johtaa usein oman kulttuurin kieltämiseen. Ylisuvaitsevaisuus johtaa muiden kulttuurien ihannoimiseen. Omassa kulttuurissa nähdään vain pahaa ja kielteisiä asioita. Perussuomalaisia on kategorisoitu usein stereotyyppisesti isomahaisiin, makkaraa syöviin ja kaljaa kittaaviin karvaisiin rumiin otuksiin. Ylisuvaitsevaiset on taasen kategorisoitu monesti parrattomiin, hipeiltä vaikuttaviin pitkätukkaisiin pehmonaamoihin, jotka syövät kasvisruokaa – tai ovat vegaaneja. Tällainen yleistäminen loukkaa ketä tahansaja aiheuttaa vain lisää vihaa.

Syyttely ei auta. Meillä Suomessa on yli 200 000 maahanmuuttajaa ja lisää on tulossa. Suomen pitää -pitää huolta jo täällä olevista ja huolehtia siitä, että tarjotaan riittävästi koulutusta, kielenoppimista ja kuria. Jokainen syrjäytyvä maahanmuuttaja on räjähtävä pommi. Jos ei ole pakko opetella kieltä, ottaa vastaan koulutusta – on se suuri riski koko Suomelle. Ruotsissa ghettoutuminen on jo tapahtunut ja sitä emme kaipaa Suomeen.

Peräisin Perussuomalaisilta ja heidän vastustajiltaan korjausliikettä maahanmuuttokeskusteluun. Oikea maahanmuuttokeskustelu on kiihkotonta ja samalla asiallista. Ongelmiin paneutumisella – asiallisella tasolla, löytyy usein ratkaisu.

”Perustroikan” onkin syytä kertoa ne keinot millä maahanmuuttajista saadaan maksimaalinen hyöty tälle yhteiskunnalle. Vastustajien leirissä pitää ottaa järki käteen ja lopettaa Perussuomalaisten syyttely ja yleistäminen rasisteiksi. Matti Putkosella on oikeus Perussuomlaisten tiedottajana penätä faktoja medialta ja muilta "kiihkoilijoilta" 

Perussuomalaiset ovat avanneet keskustelun avoimesti. Poliittiset vastustajat muuttavat keskustelun epäasialliseen suuntaan. 

Joka tapauksessa on selvää, että Suomi ei ole täysihoitola, vaan täällä pätee samat velvollisuudet ja vastuut yhtälailla maahanmuuttajia kuin kantasuomalaisiakin. Tätä kait he "PS" tarkoittavat. Tasapuolisuutta -eikä jalustalle nostoa.

Poliittiset pelurit käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen omien tarkoitusperiensä sekä oman poliittisen uransa pönkittämiseksi joko suvaitsevaisia tai suvaitsemattomia henkilöitä. Sillä saadaan kannatusta. Ovatko maahanmuuttajat poliittisten pelureiden pelinappuloita?

Kiihkeästä keskustelusta ainakin saa sellaisen vaikutelman.

Vallan maksimointi poliittisella kentällä, luo omiaan aiheuttamaan lisää tunteellisia ja riitaisia keskusteluja sekä mediassa, että kansanedustajien keskuudessa.

Perustroika etenee, mutta kuinka pitkälle? Se jää nähtäväksi.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiitos, hyvästä ja asiallisesta kirjoituksesta!

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Ole hyvä. Höyryämisellä emme saavuta mitään

Toimituksen poiminnat