Taitaa tulla Perussuomalainen ISO JUSSI – Onnittelut

On se nyt ison Jussin (PS) aika. Suomalaiset kansanmiehet ja naiset lähtivät vaaliuurnille. Nukkuvat saatu liikkeelle, sen huomaa ja näkee. Yrittäjiä on valunut Kokoomuksesta persuihin. Pääosin pienyrittäjiä. Keskituloiset duunarit ovat myös ottaneet persut omakseen. Varmasti eläkeläisiäkin on siirtynyt demareista ja kepusta persujen taakse. Jussi Halla-ahon rauhallisuus, asiallisuus, järkevä ulosanti ja faktoihin perustuvat asiat ovat nostaneet heidät ykkösketjuun. 

Mikäli persut eivät olisi hajonneet ja vaihtaneet puheenjohtajaa, olisivat he tällä hetkellä jossain Vasemmiston ja Vihreiden välimaastossa. Kuten Jussi on maininnut, puolue ei ole sama kuin se mikä hallituksessa oli. Vaikka Petteri ja Juha ovat yrittäneet siitä kovasti olla erimieltä. Niillä puheilla yrittettiin saada nykypersut samaan liemeen kuin he (kepu ja Kokoomus) ovat nyt.

Demarit

Anttipoika (SDP) on menettänyt uskottavuutensa vaalitenteissä ajattelamattomiin sammakoihin, mitä suustaan on päästänyt.  Se jos jokin on ollut omiaan pudottamaan kannatusta. Vaikka Antti on mukava mies, mutta jotenkin sellainen liian lempeä ja sinisilmäinen luonne. Ihmettelen hänen rakkauttaan turvapaikkaturisteja kohtaan, kun pääosassa olisi pitänyt olla suomalainen duunari ja eläkeläinen. Antti ailahtelevainen, jolla ajatukset tulevat välillä suoraan sanoiksi. Kannattaisi harkita enemmän puheitaan. Lisäksi Antilla ei ole mielestäni sellaista Pääministerin vaatimaa johtajuutta. AY- pamppuna ja jyränä varmaan erinomainen.

Kokkarit

Petteri (Kokoomus) ei ole ollut uskottava, vaan esittäytynyt enemmänkin sellaisena kivana ja mukavana naapurin pikkupoikana, jolla ei ole sellaista särmää, karismaa tai jämäkkyyttä, jota vaaditaan. Jäi kiinni muutamista valheista, joita yritti sitten paikata parhaansa mukaan. Eikä tuo Alexin tai Jykän viimeinen toivotaan, toivotaan nousua esitys ollut mistään kotoisin. Toivotaan, että kansa muistaa heidänkin toilailunsa. Sotesotku, vuosi 2015 ja hallitusvastuu painaa myös.

Kepu

Juha (Keskusta) on jo menettänyt kasvonsa Pääministerinä. Lentokoneseikkailu, Sotejohtaminen, tervetulotoivotus Suomeen turvapaikkashoppailijoille, vuosi 2015 ja muutamat muut mokat eivät nosta Keskustaa enää ylemmäs. Juha on menettänyt pelin. Tervemenoa oppositioon. Juhan yrittäjän ansioita ei voi kiistää. Aina ei menestyvän yrittäjän kannata ryhtyä politiikkaan mukaan. Juhan yksi esimerkki huonosta politiikan johtamisesta oli se, että hän toi vahvasti esille sen, että -jos ette tee niinkuin sanon, niin sitten eroan tehtävästä. Uhkailemalla ei näitä asioita hoideta. 

Vihriät

Eipä siellä ole kukaan muukaan haastamassa Perussuomalaisia. Pekka (Vihreät) selittää niitä samoja ilmastoagendojaan ja maailman pelastajavisioitaan, toisen käden sormet sykkyrässä heiluen, miten turvapaikkashoppailijoille pitäisi myöntää oleskelulupa ja sosiaaliturva. Vihreiden politiikalla Suomesta tulisi yhä köyhempi maa, jossa yhä useamman veronmaksajan tuottama veroeuro menisi ulkomaalaisen elätin elättämiseen, ollen jo nyt muutenkin useita miljardeja euroja, jotka ovat pois tavan tallaajan ja eläkeläisen sosiaaliturvasta. Lisäksi elintärkeä vientiteollisuutemme tulisi kärsimään Vihreiden politiikan seurauksena. 

Siniset

Siniset Sampo ja Jussi varmaankin menevät läpi. Simonilla on pieni mahdollisuus, mikäli äänestäjät pysyvät uskollisina. Mutta en oikein näe mitä Simon olisi saanut aikaan viime kaudella. Ei ole tullut ainakaan mitään kongretiaa esille. Puolue on uusi ja siksi monet eivät oikein tiedä, minkälaisella aatepohjalla he ovat liikkeellä. Äänestys onkin pääosin henkilöön kohdistuva kuin puolueeseen. Toivotaan onnea!

Vassarit

Li (Vasemmisto) jolla ei ole tietääkseni mitää muuta työkokemusta kuin poliittinen kokemus. Hän puhuu duunareiden asioista, vaikka itsellä ei ole kokemusta asiasta. Pidän Li:tä pelkästään puhuvana piänä. Kansanedustaja hänestä tulee tottakai. Joitakin hyviä ideoita hänellä toki on, mutta on niinpäin kallellaan maailman pelastamiseen, että pysyy marginaalipuolueena.

Muut

SKE:N Marco de Witt, joka on saanut paljon julkisuutta viimepäivinä, saattaa hyvällä tuurilla saada radikaalimmat kansallismieliset liikkeelle. Paljon tarvitaan ääniä, lähes 15 000  (karkea arvio) että pääsisi läpi. Se nähdään tänä sunnuntai iltana.

LiikeNyt ja muutamat muut voivat saada yksittäisiä edustajia läpi, jos on kannatusta ja tunnettavuutta aiemmin, esim yritysmaailmasta. No Paavo Väyrynen saattaa mennä läpi, onhan hänellä uskollisia kannattajia. Jos Paavo saa paljon ääniä saattaa joku sieltä livahtaa Paavon mukana läpi. Jussi Nurmi Tähtiliikkeestä on mielenkiintoinen saako kuljetus- ja logistiikan puolelta riittävästi ääniä.

Pienpuolueiden ehdokkailla on vaikeaa päästä läpi koska tarvitaan suuri äänisaalis. Mutta tällä pedataankin seuraavia kunnallisvaaleja. Jos saa omassa kunnassaan kohtuullisesti ääniä, on paremmat mahdollisuudet päästä läpi seuraavissa kunnallisvaaleissa ja sitten on hyvä iskeä seuraaviin eduskuntavaaleihin kun on jo kannatuspohjaa.

Ne yli 20% kannatusluvut ovat historiaa koska puolueita on tullut lisää markkinoille ja se syö yläpään prosentteja alaspäin. 

Jokatapauksessa, oman arvioni mukaan järjestys on seuraava:
Vaalivoittaja:  Perussuomalaiset, toinen SDP, kolmas Kokoomus, ja neljäs Keskusta + muut
Hallitus muodostetaan: Perussuomalaiset, KD, Siniset, Kokoomus ja mahdollisesti joku muu, jotta saadaan enemmistö.

Mielenkiintoista vaali-iltaa

KaiHaavisto1
Sitoutumaton Raasepori

Entinen Perussuomalainen aktiivi ja Puoluevaltuuston jäsen. Nykyinen poliittinen taustavaikuttaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu