KaiHaavisto Suoraa puhetta

Taitaa tulla Perussuomalainen ISO JUSSI - Onnittelut

  • Kirjoittajalla on oikeus kuvaan
    Kirjoittajalla on oikeus kuvaan

On se nyt ison Jussin (PS) aika. Suomalaiset kansanmiehet ja naiset lähtivät vaaliuurnille. Nukkuvat saatu liikkeelle, sen huomaa ja näkee. Yrittäjiä on valunut Kokoomuksesta persuihin. Pääosin pienyrittäjiä. Keskituloiset duunarit ovat myös ottaneet persut omakseen. Varmasti eläkeläisiäkin on siirtynyt demareista ja kepusta persujen taakse. Jussi Halla-ahon rauhallisuus, asiallisuus, järkevä ulosanti ja faktoihin perustuvat asiat ovat nostaneet heidät ykkösketjuun. 

Mikäli persut eivät olisi hajonneet ja vaihtaneet puheenjohtajaa, olisivat he tällä hetkellä jossain Vasemmiston ja Vihreiden välimaastossa. Kuten Jussi on maininnut, puolue ei ole sama kuin se mikä hallituksessa oli. Vaikka Petteri ja Juha ovat yrittäneet siitä kovasti olla erimieltä. Niillä puheilla yrittettiin saada nykypersut samaan liemeen kuin he (kepu ja Kokoomus) ovat nyt.

Demarit

Anttipoika (SDP) on menettänyt uskottavuutensa vaalitenteissä ajattelamattomiin sammakoihin, mitä suustaan on päästänyt.  Se jos jokin on ollut omiaan pudottamaan kannatusta. Vaikka Antti on mukava mies, mutta jotenkin sellainen liian lempeä ja sinisilmäinen luonne. Ihmettelen hänen rakkauttaan turvapaikkaturisteja kohtaan, kun pääosassa olisi pitänyt olla suomalainen duunari ja eläkeläinen. Antti ailahtelevainen, jolla ajatukset tulevat välillä suoraan sanoiksi. Kannattaisi harkita enemmän puheitaan. Lisäksi Antilla ei ole mielestäni sellaista Pääministerin vaatimaa johtajuutta. AY- pamppuna ja jyränä varmaan erinomainen.

Kokkarit

Petteri (Kokoomus) ei ole ollut uskottava, vaan esittäytynyt enemmänkin sellaisena kivana ja mukavana naapurin pikkupoikana, jolla ei ole sellaista särmää, karismaa tai jämäkkyyttä, jota vaaditaan. Jäi kiinni muutamista valheista, joita yritti sitten paikata parhaansa mukaan. Eikä tuo Alexin tai Jykän viimeinen toivotaan, toivotaan nousua esitys ollut mistään kotoisin. Toivotaan, että kansa muistaa heidänkin toilailunsa. Sotesotku, vuosi 2015 ja hallitusvastuu painaa myös.

Kepu

Juha (Keskusta) on jo menettänyt kasvonsa Pääministerinä. Lentokoneseikkailu, Sotejohtaminen, tervetulotoivotus Suomeen turvapaikkashoppailijoille, vuosi 2015 ja muutamat muut mokat eivät nosta Keskustaa enää ylemmäs. Juha on menettänyt pelin. Tervemenoa oppositioon. Juhan yrittäjän ansioita ei voi kiistää. Aina ei menestyvän yrittäjän kannata ryhtyä politiikkaan mukaan. Juhan yksi esimerkki huonosta politiikan johtamisesta oli se, että hän toi vahvasti esille sen, että -jos ette tee niinkuin sanon, niin sitten eroan tehtävästä. Uhkailemalla ei näitä asioita hoideta. 

Vihriät

Eipä siellä ole kukaan muukaan haastamassa Perussuomalaisia. Pekka (Vihreät) selittää niitä samoja ilmastoagendojaan ja maailman pelastajavisioitaan, toisen käden sormet sykkyrässä heiluen, miten turvapaikkashoppailijoille pitäisi myöntää oleskelulupa ja sosiaaliturva. Vihreiden politiikalla Suomesta tulisi yhä köyhempi maa, jossa yhä useamman veronmaksajan tuottama veroeuro menisi ulkomaalaisen elätin elättämiseen, ollen jo nyt muutenkin useita miljardeja euroja, jotka ovat pois tavan tallaajan ja eläkeläisen sosiaaliturvasta. Lisäksi elintärkeä vientiteollisuutemme tulisi kärsimään Vihreiden politiikan seurauksena. 

Siniset

Siniset Sampo ja Jussi varmaankin menevät läpi. Simonilla on pieni mahdollisuus, mikäli äänestäjät pysyvät uskollisina. Mutta en oikein näe mitä Simon olisi saanut aikaan viime kaudella. Ei ole tullut ainakaan mitään kongretiaa esille. Puolue on uusi ja siksi monet eivät oikein tiedä, minkälaisella aatepohjalla he ovat liikkeellä. Äänestys onkin pääosin henkilöön kohdistuva kuin puolueeseen. Toivotaan onnea!

Vassarit

Li (Vasemmisto) jolla ei ole tietääkseni mitää muuta työkokemusta kuin poliittinen kokemus. Hän puhuu duunareiden asioista, vaikka itsellä ei ole kokemusta asiasta. Pidän Li:tä pelkästään puhuvana piänä. Kansanedustaja hänestä tulee tottakai. Joitakin hyviä ideoita hänellä toki on, mutta on niinpäin kallellaan maailman pelastamiseen, että pysyy marginaalipuolueena.

Muut

SKE:N Marco de Witt, joka on saanut paljon julkisuutta viimepäivinä, saattaa hyvällä tuurilla saada radikaalimmat kansallismieliset liikkeelle. Paljon tarvitaan ääniä, lähes 15 000  (karkea arvio) että pääsisi läpi. Se nähdään tänä sunnuntai iltana.

LiikeNyt ja muutamat muut voivat saada yksittäisiä edustajia läpi, jos on kannatusta ja tunnettavuutta aiemmin, esim yritysmaailmasta. No Paavo Väyrynen saattaa mennä läpi, onhan hänellä uskollisia kannattajia. Jos Paavo saa paljon ääniä saattaa joku sieltä livahtaa Paavon mukana läpi. Jussi Nurmi Tähtiliikkeestä on mielenkiintoinen saako kuljetus- ja logistiikan puolelta riittävästi ääniä.

Pienpuolueiden ehdokkailla on vaikeaa päästä läpi koska tarvitaan suuri äänisaalis. Mutta tällä pedataankin seuraavia kunnallisvaaleja. Jos saa omassa kunnassaan kohtuullisesti ääniä, on paremmat mahdollisuudet päästä läpi seuraavissa kunnallisvaaleissa ja sitten on hyvä iskeä seuraaviin eduskuntavaaleihin kun on jo kannatuspohjaa.

Ne yli 20% kannatusluvut ovat historiaa koska puolueita on tullut lisää markkinoille ja se syö yläpään prosentteja alaspäin. 

Jokatapauksessa, oman arvioni mukaan järjestys on seuraava:
Vaalivoittaja:  Perussuomalaiset, toinen SDP, kolmas Kokoomus, ja neljäs Keskusta + muut
Hallitus muodostetaan: Perussuomalaiset, KD, Siniset, Kokoomus ja mahdollisesti joku muu, jotta saadaan enemmistö.

Mielenkiintoista vaali-iltaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No tuolla hallituspohjalla tulee n. 75 paikkaa, siis vähemmistöhallitus :)

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Mahdotonta arvioida etukäteen, kunhan heitin jotain arviota

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

suapa nähä.

luulen että menee kuitenkin niin että ps on hyvä kakkonen/kolmonen ja n. 17,6 % kannatus

se on jäätävän hyvä tulos kun ottaa huomioon että puolue on ollut nykyisenlaisena vain alle 2 vuotta olemassa ja uuvatit ovat tehneet kaikkensa saadakseen vanhan puolueensa hajaannuksen valtaan

toki, jos lopun "huuma" on saanut nukkuvia heräämään ja nimenomaan ps taakse, voi ps. saada nostetta. Suomalainen nukkuva yleensä kyllä jatkaa nukkumista ikuisesti

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Hallitus muodostetaan: Perussuomalaiset, KD, Siniset, Kokoomus"

Juu, Soini kutsutaan ulkoministeriksi ja Halla-aho lähtee hillotolpalle Brysseliin,

Halla-aho nimittäin kertoi tanskalaisen Politiken-lehden (13.4.) haastattelussa, ettei hänellä ole henkilökohtaista kunnianhimoa ryhtyä pääministeriksi tai saada mitään muitakaan ministerinsalkkuja.

Lisäksi Halla-aho sanoi, ettei hän nauti perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävistä, ja on tehnyt jo pestin jatkon suhteen oman päätöksenä, jota hän ei kuitenkaan halua vielä tässä vaiheessa kertoa julkisuuteen, koska ei halua sotkea vaalikampanjaa.

– Tosiasiassa olen jo tehnyt päätökseni, mutta julkistan sen vasta europarlamenttivaalien jälkeen, Halla-aho totesi.

https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/c8...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

surkeaa politikointia iltalehdeltä näin vaalipäivänä.

Toki Halla-Aho on rehellisesti kertonut ettei ole vallanhimoinen, mutta eihän se sitä tarkoita että juoksisi vastuuta karkuun.

Puoluekokouksessa voi hyvinkin vaihtua puoluejohtaja kesällä, mutta tälläkertaa hyvässä demokratian hengessä , toisin kuin narsististen johtajien aikana ennen 2017 kesää

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Pianhan tuon näkee:

Ehdokashakemukset jätettävä Helsingin vaalipiirilautakunnalle viimeistään torstaina 18.4. ennen klo 16
Ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 25.4.

https://vaalit.fi/aikataulut-europarlamenttivaaleissa

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Jos tulee vaalivoitto, niin silloin on velvollisuus jo ryhtyä Pääministeriksi. Olisi noloa vaalivoittajana mennä oppositioon. Se olisi äänestäjien pettämistä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Jos nyt sattuisi niin, että persut olisivat ykkönen...JOS.... ja aikanaan saisivat hallituksen kasaan jollain kokoonpanolla.

Iso kysymys oikeasti on...kuka olisi päministeri?
En oikeasti oikein jaksa uskoa että Halla-aho haluaa sitä pestiä.
Siinä kohtaa tulee kysymys kuka persuista sen pestin pystyisi hoitamaan?

Voipi käydä niinkin, että persut voittaa ja ovat hallituksessa, mutta pääministeri tulee muualta.

En näkisi sitä vastuunpakoiluna enkä hillotolppailuna brysselissä, vaan jotenkin tuntuu että pääministerinä Halla-aho tietää itsekin olevansa liikaa omalla epämukavuusalueellaan.

Ymmärtääkseni Halla-aho on siitä harvinainen poliitikko, ettei hän ole leikissä mukana oman vallanhimonsa vuoksi.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Tuo on kyllä osin totta. Onhan siellä hyviä Pääministeriehdokkaita. Jussi soveltuisi paremmin Sisäministeriksi kuin Pääministeriksi

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #11

Huhtasaari olisi hyvä pääministeri mutta minusta hänet pitää ehdottomasti panna opetusministeriksi hoitamaan opetusohjelmaan maapallon 6000:n vuoden ikä ja evoluutioteorian kieltämistä.

Ehkä kuitenkin Teuvo Hakkarainen pääministeriksi?

Runsaudenpulaa on kyllä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #14

Ministeriksi voidaan valita henkilö joka ei ole kansanedustaja.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

Toki. Huolisivatkohan Väyrysen?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #14

#14 Työ se jaksatte ilkkuilla samoilla jutuilla..

jos vaan pääsee läpi Kai-Ari Lundell, hänestä tulisi täydellinen opetusministeri. Vuodenluokanopettaja,Opetuslautakuntaan kuulunut. ja kirjoittanut tännekin monta hyvää kirjoitusta kouluelämästä! Tietää kokemuksella missä ollaan menty vikaan jne...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

"Tietää kokemuksella missä ollaan menty vikaan"

Arveletko että suurimmat ongelmat ovat peruskoulun ala-asteella?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #23

Niin "ala-asteen" Opettajahan ei tiedä ylä-asteesta mitään, tai opettajalautakunnassa ei näe tilannetta yhtään?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Paavo Väyrynen lähtee kirkuen pääministeriksi kunhan vaan joku edes katsoo kysyvästi hänen suuntaan.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Kai. Pidin. On hyvällä ymmärryksellä tehty kirjoitus. Tsmppiä tulevaan. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Jospa maltettaisiin laskea ne äänet ensin.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Kyllä Kalevi, mutta suunta näyttää tältä

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Vaikea nähdä sisnisiä hallituksessa jo pelkästään siksi, että kansanedustajia tuosta puolueesta on korkeintaan yksi.

Runko hallitukselle on pakko muodostaa kok,PS,sdp ja kesk. kolmen yhteen liittymästä ja mahdollisista apupuolueista.

Demarit kaatoivat soten ja kokoomuksen/sdp:n näkökulmat voivat olla yhteensovittamattomat. SDP ei lähde ilman vas. ja vih. tukea kokoomuksen kanssa hallitukseen ja toisin päin kok. ei lähde ilman riittävää tukea, eli RKP ja Kesk.

PS on hallitusneuvottelujen ratkaisian roolissa. Arvopohjista on joustettava, mikäli yleensäkkään halutaan koko seuraavan vaalikauden kestävää hallitusta muodostaa.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Seppo melkoinen sotku tulossa. Kukaan muu kuin KD ei halua persujen kanssa hallitukseen. Ja persut ei tingi lupauksistaan. Jos hallitus aiotaan muodostaa, joutuvat muut kuin persut tekemään kompromisseja.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Lööperiä! Jokainen puolue joutuu sopeuttamaan omia tavoitteittaan, mutta yksikään ei halua luopua liikaa. Siinä kulkee raja ihan kaikilla puolueilla.

Typerintä mitä demokratiasa voi olla on kieltäytyä ennalta. Jos näin olisi aina menetelty, niin tässä yhteiskunnassa ei olisi koskaan ollut eri puolueiden muodostamaa hallituskoalitiota.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #24

Eli toisin sanoen Kokoomus, Kepu, Rkp, Vasemmisto, Vihreät valehtelevat. Jos kerran sanoo, ettei aio mennä samaan hallitukseen, niin eikö se ole silloin lupaus olla menemättä. Jos menee, niin sehän on emävale

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #25

Juuri näin. Oletko koskaan nähnyt vaalilupausten 100% toteutumisen?

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #26

En ole, mutta olen varma, että Halla-aho ei jousta maahanmuuttopolitiikastaan.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Sellaista hallitusta ei synny, jossa yksi puolue ei ole valmis kompromisseihin. Tai ainakin se edellyttää lähes 50 %:n kannatusa. Sinänsä uskon, että persut ei kompromisseja tee, joten hallitustaipalettakaan ei ole tiedossa. Valitettavasti.

Perussuomalaiset on sulkenut itse niin monta ovea, että siinä ei toistenkaan halu aukoa niitä enää auta.
- vihervasemmiston suvakki-ilmastovouhottajat eivät tule kysymykseenkään.
- Orpo ja Sipilä porukoineen ovat isänmaanpettureita.
- Siniset ovat takinkääntäjäpettureita.
- RKP on kaikkea mitä edellisetkin ja lisäksi ruotsinkielinen = pahin kaikista.

KD saattaisi kelvata.

Tietysti voi laskea sen varaan, että Väyrynen ja Harkimo saavat niin suuren kannatuksen kuin ovat itse uhonneet. Tai kansalaispuolue. Tässä vaiheessa en paljoa laskisi näiden vaalimenestyksen varaan, mutta kohtahan olemme viisaampia. Yhtä vähän luotan näiden sankareiden kompromissihalukkuuteen. Se voi olla vielä vähäisempää kuin Perussuomalaisilla. Joten pahalta näyttää - tai sitten ihan suunnitelman mukaiselta.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Blogisti Haavistoa ei ole täällä Usarissa näkynyt pitkään aikaan. Kiitos hyvin ajoitetusta supportista!

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Heikki, kiitos kyllä minä aina välillä olen täällä ollut. Tosin vähän harvemmin. No ei tässä mistää ajoituksesta ole kysymys kun en ole enää persu

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Sama juttu, joten olen varmasti missannut teidän kirjoituksianne.
Hyvä analyysi yo. blogissa!

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto Vastaus kommenttiin #28

No se oli sellaine pikaistuksissa tehty, mutta kukaan ei jaksa lukea romaaneja

Käyttäjän hannakaisalahde kuva
Hanna-Kaisa Lähde

Jos Iltalehden uutista on uskominen Halla-aho ei halua pääministeriksi, eikä hallitusvastuuseen.

Minusta meidän suomalaisten äänestäjien tulisi nyt miettiä millaisen hallitusohjelman jokainen edellisellä kaudella istunut peruusuomalainen kansanedustaja rakensi ja hyväksyi ja sitä kautta miettiä oliko se politiikka sellaista mitä hallitus toteutti, joka vastasi peruusuomalaisten äänestäjien toiveita. Keskustalaiten äänestäjien toiveita. Kokoomuslaisten äänestäjien toiveita.

Puolue voi jakautua ja hallituksesta voi lähetä, muttei erota siitä vastuusta, mikä on syntynyt, kun hallitusohjelma on kirjoitettu ja hyväksytty. Lapsiköyhyys on lisääntynyt, eriarvoistuminen kasvanut, akstiivimalli on epäoikeudenmukainen ja taksiuudistus epäonnistui. Ne on kaikki olleet hallitusohjelmaan kirjattuja asioita.

Radiossa poliittisen historian tutkija totesi, että Suomen itsenäisyyden ajan historiassa ei ole koskaan ollut vastaavaa tilannetta, missä näin monta puoluetta olisi ollut lähes tasalukemissa ja mahtuneet virhemarginaaliin. Se enteilee todella haastavia hallitusneuvotteluja.

Mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa. Ihmiset käyvät vielä uurnilla. Illalla nähdään tulos.

Toimituksen poiminnat