KaiHaavisto Suoraa puhetta

SDP ja Vasemmisto - Piilokorruptoituneet "työväen" puolueet?

  • Kirjoittajalla on oikeus kuvaan
    Kirjoittajalla on oikeus kuvaan

Kuulutko AY- liikkeeseen? Tiesitkö, että rahoitit juuri SDP:n voittoon ja annoit tukea Vasemmistolle, vaikka olisit kannattanutkin Perussuomalaisia tai jotain muuta puoluetta.

Suomessa on piilokorruptiota. Suomi on korruptoitunut maa, jossa rahaa jaetaan puoluekirjan mukaan. Tätä aihetta on aikaisemminkin puitu, mutta totuuden nimissä olisi oikeus ja kohtuus, että ammattiyhdistysliikkeiden myöntämät tuet julkaistaan mitä pikimmiten jo ennen hallitusneuvotteluja. 

SAK:n sekä muiden ammattiliittojen tuki SDP:lle sekä Vasemmistoliitolle. Ammattiliitot ovat tukeneet sinun jäsenmaksurahoilla näitä puolueita, huolimatta siitä oletko Perussuomalainen tai muun puolueen jäsenkirjan omistaja.

Jäsenellä pitäisi olla oikeus päättää tukea tai olla tulematta puolueita

Kun rahaa jaetaan työväen pussista, olisi oikeus ja kohtuus, että työntekijä jäsenhakemustaan täyttäessään saisi valita ruksilla mitä puoluetta hän haluaa tukea. Jos kerran pitää tukia jakaa puolueille, pitää myös työntekijän saada valita kelle sitä jaetaan. Jäsenhakemuksessa voisi olla myös kohta: En anna suostumusta puolueiden tukemiseen. Nyt on niin, että vaikka kannattaisit jotain muuta puoluetta, rahoitat silti demareita tai vasemmistoa.

Kuinka paljon AY- liikkeet antoivat tukea nyt näihin Eduskuntavaaleihin? Minulla ei ole lukuja, enkä niitä löytänyt mistään. Alla hieman aiempia lukuja

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK on Suomen suurin ammatillinen keskusjärjestö. SAK edustaa yli miljoonaa suomalaista. SAK:hon kuuluu 20 teollisuuden, julkisen sektorin, kuljetusalojen ja yksityisten palvelualojen ammattiliittoa. Sen edeltäjiä ovat Suomen Ammattijärjestö ja Suomen Ammattiyhdistysten Keskusliitto. (Lähde Wikipedia)

jaettuja tukia:

SAK on ohjannut varoja SDP:lle ainakin 1970 – luvulta lähtien. Oliko SAK nyt vuoden 2019 vaaleissa rahoittamassa demareita ja vasemmistoa ja millä summalla ? Näihin kampanjoihin on kulunut aiemmin työläisten rahoja satoja tuhansia euroja. Paljonko paloi nyt?

MOT- ohjelman saaman kuitin mukaan SAK rahoittaa SDP:tä vuosittain noin 400 000 eurolla.

JHL on tukenut eri puolueita noin 450 000 eurolla, josta SDP:n osuus vuonna 2007 oli noin 100 000 euroa työläisten rahoja. Vasemmistoliitto rikastui noin 11 000 eurolla. Paljonko tukia ohjattiin nyt näissä eduskuntavaaleissa.

Tuki menee niille SDP:n ehdokkaille, jotka ovat liiton jäseniä.

Muita tukia:

Metalliliitto

Metalliyöväen liitto kertoi tukeneensa SDP:tä ja Vasemmistoliittoa. Liitto ei antanut tietoja ulos, mutta SDP:n ilmoitettua tukijansa elokuussa 2009 selvisi, että Metallin tuki SDP:lle oli noin 100 000 euroa vuonna 2007 ja 135 000 euroa vuonna 2008. Metalliliitto oli Vasemmistoliiton suurin ammattiyhdistysliikkeeseen kuuluva tukija. Tuki oli kymmeniä tuhansia.


Palvelualan ammattiliitto

Palvelualojen ammattiliitto kieltäytyi aikaisemmin kertomasta rahoituksesta.
SDP:n virallisen ilmoituksen mukaan Palvelualojen ammattiliitolta on valunut SDP:lle 76 800 euroa vuonna 2007 ja 54 900 euroa vuonna 2008.

Muut

Merkittäviin rahoittajiin lukeutuivat palkansaajajärjestöt. Vuonna 2007 JHL antoi tukea 113 000 euroa, Metallityöväen liitto 101 301 euroa, PAM 76 800 euroa, Paperiliitto 24 401 euroa, PAU 16 575 euroa. Puu- ja erityisalojen liitto 14 862 euroa. Toimihenkilöunioni 12 920 euroa. Viestintäalan ammattiliitto 8 771 euroa. Rautatieläisten liitto 7 729 euroa ja Kemianliitto 6 190 euroa.

Vuonna 2008 SDP:n ilmoituksen mukaan JHL antoi tukea 113 000 euroa. Metallityöväenliitto 135 069 euroa. PAM 54 900 euroa. Paperiliitto 18 899 euroa. PAU 15 045 euroa. Puu- ja erityisalojen liitto 14 914 euroa. Viestintäalan ammattiliitto 8 512 euroa. Rautatieläisten liitto 7 328 euroa ja Kemianliitto 3 600 euroa.

Elintarviketyöläisten liitto ilmoitti antaneensa rahaa eri puolueiden ehdokkaille 25 500 euroa vuoden 2007 vaaleissa.

"Työväen Lehdistön Kannatusyhdistys ry" -nimiseltä yhdistykseltä SDP sai 100 000 euron lahjoituksen vaalivuonna 2007.

Vasemmistoliiton suurin ammattiyhdistysliikkeeseen kuuluva tukijan tuki oli kymmeniä tuhansia.

Palvelualan ammattiliitto

Palvelualojen ammattiliitto kieltäytyi aikaisemmin kertomasta rahoituksesta.
SDP:n virallisen ilmoituksen mukaan Palvelualojen ammattiliitolta on valunut SDP:lle 76 800 euroa vuonna 2007 ja 54 900 euroa vuonna 2008.

Olisi mielenkiintoista tietää, minkäsuuruisia tukia jaetaan nyt ja paljonko oli tukien osuus puolueittain. Oliko tuensaajien listalla vain SDP ja Vasemmisto vai kuuluiko tukien saajiin joku muukin puolue, esim Vihreät?

Suomessa on piilokorruptiota joka ei näy ulospäin. En kuulu AY -liikkeeseen, joten en näin ollen rahoita vasemmistopuolueita
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Nämä ovat sitten "yleishyödyllisiä" tahoja.

Ruotsissa ETYJ:n vaalitarkkailijat kiinnittivät huomiota tähän rakenteelliseen korruptioon. LO rahoitti VAIN vasemmistolaisia politiikkoja, vaikka jäsenkuntaan kuuluu paljon muitakin tahoja.

Sitä mukaan kun työpaikat siirtyvät yhä pienempiin yrityksiin niin työpaikoilla öyhättäminen ja rinteiden järjestämät laittomat lakot vähenevät ja lopulta loppuvat.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Hyvä niin, sillä tuon pitää loppua tai sitten jakaa rahaa tasapuolisesti

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Kaupan päälle vielä ay-liikkeen bulvaani, eli "kansanliike" vapaiden valtakunta. Sitä ay-liikkeet rahoittivat miljoonalla eurolla.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Näkyy olevan SDP ja Vasemmisto yliedustettuina ja vähän muitakin
https://www.vapaidenvaltakunta.fi/

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Ei yleishyödyllinen taho voi jakaa rahaa politiikoille. Silloin on otettava veroedut pois.

Onkohan rinne maksanut verot ay-liikkeellä maksamattamistaan henkilökohtaisista sakoista.

Asiasta täytyy saada selvyys.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Kannattaa tutkia ja mitä syvemmälle menee sen pahemmalta haisee

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Metalliyöväen liitto kertoi tukeneensa SDP:tä ja Vasemmistoliittoa. Liitto ei antanut tietoja ulos, mutta SDP:n ilmoitettua tukijansa elokuussa 2009 selvisi, että Metallin tuki SDP:lle oli noin 100 000 euroa vuonna 2007 ja 135 000 euroa vuonna 2008. Metalliliitto oli Vasemmistoliiton suurin ammattiyhdistysliikkeeseen kuuluva tukija. Tuki oli kymmeniä tuhansia.

Kiintoisia tietoja. Muistan kun olit persujen innokas kannattaja, esitit (et ehkä sinä) "työmies Putkosen ilmastopoliittisen ohjelman" persujen ilmastopoliittiseksi ohjelmaksi. Se oli sanasta sanaan Metalliliiton ilmastopoliittinen ohjelma. Ajasta aikaan, ja sitä saa, mitä tilaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mihin Haavistolta "unohtui" Akava ja sen porvartjohtoiset liitot, entä MTK, EK, Suomen yrittäjät?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ylipäänsä ammattiliittojen asiana eivät ole poliittiset lakot eikä puoluetuki.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Matti nyt oli kyse vaalivoittajan rahoituksesta ei muusta

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Mutku Granlund voi tehdä oman kolumnin mainitsemistaan tahoista. Ihan yhtä mielenkiintoista olisi.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Eihän meillä Suomessa ole korruptiota. Sen sijaan meillä on vaalirahoitus. Sitä tehdään puolin ja toisin.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006058269.html

Terveisin.

Ingmar Forne

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Vaalirahoitus on eri asia kuin AY- liikkeiden saama raha koska ne kanavoidaan vain vasemmistoa tukeville, vaikka jäsenmaksajana olisi jonkun muun puolueen kannattaja. Jos raha jaettaisiin tasan ilman puoluerajoja, se ei olisi koruptiota. Nyt se on ja hyvinkin epäilyttävää.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Vaalirahoitusta hoidetaan myös siten että tietyt hyvin menestyvät yritykset saavat verovaroilla kustannettua yritystukea, josta osa sitten jaetaan tietyille tahoille vaalirahoituksena. Siihen me osallistumme kaikki. Mutta eihän tämäkään ole korruptiota. Sehän on vaalirahoitusta.

Toimituksen poiminnat