KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta äänestäjät

Perussuomalaiset keskustalaisimpia - vasemmisto punertuu

Tänään Oikeusministeriö julkaisi tutkimuksen äänestäjistä. Se toistaa aiempien tutkimusten tuloksia esimerkiksi ehdokkaista: Perussuomalaiset on keskustalaisin puolue, kyseenalaistaen eduskunnan istumajärjestyksen johdonmukaisuuden. Uusi käänne oli, että vasemmisto on punertunut.

 

Äänestämälläkö kansan ääni kuuluviin ?

Onko valtion hallintojärjestelmä (parlamentarismi) aikansa elänyt työkalu minkä voisi heittää suoraan romukoppaan. Mutta mikä tilalle siinäpä kysymys. Se on selvää, että nykyinen järjestelmä ei toimi kansanvaltaa palvellen.Sen osoitti selkeästi viime eduskuntavaalit, valitettavasti.                                                                             

"Minä rakastan tätä maata meren saarilta tunturiin"

Niin monenlaisia lentäviä lauseita siivittä puolueiden vaalimainontaa.  Täytyy myöntää, että kanta on hakusessa pahemmin kun koskaan ennen.

Kai se on vain tartuttava siihen, joka vetoaa suoraan sydämeen ja sydämen kautta järkeen.

Tätä Suomeamme me rakastamme kukin laillamme. Eihän isänmaanrakkaus ole pahasta, vaikka elämmekin tällaista globaaliutta korostavaa aikaa.

Isänmaa, Suomi ei ole vain suuret kaupungit ja aktiivialueet,  Suomea on maaseutu ja syrjäisetkin kylät.

Hjallis, suoraan sanottuna.

Taas ne vaalit on tulossa ja meidän tulee löytää motivoituneita ehdokkaita asioitamme hoitamaan.  Voihan siinä niinkin käydä, että sen äänensä antaa henkilölle jonka tarkoitus onkin ensisijaisesti  oman suuren egonsa pullistaminen.  

Eikö Hjallis Harkimokin ollut jonkin tasoinen ääniharava eduskuntaan noustessaan ja toi tulosta kokomukselle.

Mitkä olivat hänen motiivinsa lähteä ehdokkaaksi? 

Vihreiden maakuntakohtainen kannatus ja muutos

BLOGIPOHJAN VUOKSI KUVA JÄÄ INHAN PIENEKSI. KLIKKAA TOKI ISOMMAKSI.

Kansallisen väsymyksen puol(ue)esta, tervehdys!

Blogin venäjänkielinen versio löytyy suomenkielisen version alta / Версия блога на русском языке расположена под финским текстом

Puoluekuri demokratian irvikuva

Olen aina ollut vastaan termiä "puoluekuri". Se on lempeä ilmaus diktatuurista. Vaaleissa valitulla ihmisellä on puolueen silmäätekevien mielestä väärä mielipide joten joudut pakenemaan saniteettitiloihin äänestyksen ajaksi tai olemaan "sairas"... Olen avioimesti kehunut ja julistanut, ettei vihreillä ole puoluekuria, vaan siellä saa tuoda oman näkökantansa ilmi kunhan muut ovat tietoisia kannastasi. 

 

Demokratian myyttejä 1: jokainen ääni on merkitsevä

"Jokainen ääni on tärkeä!", "Käy äänestämässä!", "Sinun äänesi ratkaisee!". Tuollaisia, ja vastaavanlaisia iskulauseita kuulee joka puolelta aina vaalien lähestyessä. Sanoma on, että jokainen ääni on merkitsevä. Se on totta -- yhden kolmasmiljoonasosan verran, jos puhutaan Suomen eduskuntavaaleista. Eli yhdellä äänellä on 0,00003% vaikutus lopputulokseen. Tuollainen vaikutus on käytännössä sama kuin nolla. Mahdollisuus sille, että sinun äänesi ratkaisee, on häviävän pieni.

Pelätäänkö Soinia enemmän kuin Jumalaa?

Olen ihmetellyt jo kauan Perussuomalaisen puolueen johdon pelisilmää: Eihän hallitukseen menty vain yhdeksi hallituskaudeksi? Ei Suomea pelasteta neljässä vuodessa. Sen, että hallitustyössä joutuu tekemään kompromissejä, äänestäjät kyllä ymmärtävät. Mutta jos kompromissejä sanotaan Perussuomalaisten linjaksi, silloin kannatus rapisee nopeasti. Erityisen nopeaa se on siksi, koska Perussuomalaisten äänestäjäkunta on suurelta osin liikkuvia äänestäjiä ja herkästi nukkumaan jääviä äänestäjiä.

Lämmin kiitos äänestäjilleni

Kiitos kaikille äänestäjilleni luottamuksesta! Äänenne eivät menneet hukkaan, vaan tulivat tarpeeseen.Aion jatkaa vaikuttamistyötä tärkeiden asioiden vuoksi myös tulevaisuudessa, tästä kaikesta rohkaistuneena.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä