KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Amnesty

Ihmisoikeudet ovat jakamattomia!

Ihmisoikeudet ovat jakamattomia!

 

 

Anmesty ilmoittaa että ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Tämä on totta, meidän kaikkien pitää saada nauttia ihmisoikeuksista.

Amnesty on vain yksi järjestö, ei sillä ole mitään valtaa vaan yrittää edistää omia mielipiteitään mutta keinot ovat vääriä.

Ylen asenteellista uutisointia kuolemanrangaistuksesta

Tavan takaa törmää Ylen uutisia lukiessani siihen, että toimittaja on katsonut asiakseen levittää omia ideologispoliittisia näkemyksiään. Tämä voi tosin johtua myös siitä, että poliitikot ovat katsoneet asiakseen määritellä Ylen toiminnalle ideologisia tavoitteita.

Kylmän sodan aikana siihen kuului neuvostomyönteinen uutisointi ja itänaapurin ongelmista vaikeneminen tasapuolisesti molemmilla kotimaisilla. Nykyään valtamedia tosin yrittää kompensoida silloista suomettuneisuuttaan lähes päinvastaisella uutisoinnilla - ikään kuin journalistinen sokeus sillä paranisi.

Euroopan unioni ja Merkel roikkuvat kiusallisen tiukasti Erdogan naruissa...

Turkin pakolaispolitiikka on herättänyt jo pitkään ankaraa arvostelua ja nyt mahdollisesti kesäkuussa annettava viisumivapaus Turkille herättää pelkoa EU:n alueella.  Onko Euroopan unioini antanut liikaa periksi itsevaltaiselle ja yhä enemmän valtaa kahmivalle presidentti Erdoganille?

Erdogan pudotti jo pääministeri Davutoglun, jota EU:n päättäjät pitivät hyvänä ja maltillisena neuvottelukumppanina. 

Suomi tarvitsee turvakoteja ja translain uudistuksen

Suomen Amnesty tekee eduskuntavaaleissa tiedotustyötä tärkeiden asioiden puolesta. Järjestön "Korkea aika" -kampanjan kolme kärkeä ovat translain muutos, Euroopan ja Suomen vastuunkanto pakolaisten hädästä sekä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen työn rahoituksen turvaaminen.

Amnestyltä puolueellinen raportti (taas) Gazasta

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ5otrkSQvwRutRWwMXkuvrdXYWVuh7nIfEX65cTUaszX_23HE0KAAmnesty Internationalin Families under the Rubble: Israeli attacks on inhabited homes -raportti viime Gazan operaation tiimoilta on vahvasti puolueellinen.

Amnesty: Seksin myynti- ja ostokielto ihmisoikeuksien vastaista

Amnesty on nyt liittynyt niiden tahojen joukkoon, joiden mielestä seksin ostoa ja myymistä kieltävät lait loukkaavat ihmisoikeuksia. Amnestyn mukaan, ihmisten täytyy saada käyttää itsemääräämisoikeuttaan seksin ostossa ja myynnissä ja yhdenkään valtion ei tulisi siihen puuttua lainsäädännöllisesti. Amnestyn raportissa sanotaan mm.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä