KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Ansiotaso

Lääkäriliitto häröilee mies- ja naislääkärien palkkaerosta

Omituista, kuinka niin fiksut ihmiset kuin lääkärit antavat Lääkäriliiton kirjoitella omituisia kirjoituksia lääkäreiden palkkaerosta. Johtuisiko siitä, että naiset ovat jo enemmistönä lääkäreissä ja kai naislääkäreissäkin on feministejä, jotka valloittavat liiton.

Lukekaapa tämä lääkärilehden juttu:
https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/mies-tienaa-yha-naista-...

Tehkää enemmän töitä, siskot!

Ja jälleen on se aika vuodesta, kun ammattiyhdistykset ja etenkin naiset, ovat huolissaan sukupuolten välisestä palkkaerosta. Eilen vietettiin STTK:n aloittamaa naisten palkkapäivää. Naisten palkkapäivä on päivä, jolloin naisten palkansaanti väitetysti loppuu miesten koko vuoden palkkaan verrattuna. Tänään taas julkaistaan verotiedot suurituloisilta - siis miehiltä lähinnä.

Kuvaako ansiotasoindeksi ansioiden kehitystä?

Olen viime aikoina tullut pohtineeksi, että ansiotasoindeksi, joka perustuu bruttopalkkojen kehitykseen, ei kuvaa oikeastaan mitään: se ei kuvaa palkkakustannusten kehitystä eikä  työntekijäin kokonaiskompensaation kehitystä eikä myöskään veronalaisten tulojen kehitystä.  Kun monet tekijät ovat bruttopalkkasidonnaisia, kuvaa ansiotasoindeksi tämän sidonnaissuureen muutosta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä