KaiHaavisto Suoraa puhetta

Erityisavustajat

Kunhan homma toimii

Kovasti tunnutaan väännettävän peistä ministerien erityisavustajien ja valtiosihteerien määrästä. Ainakin uutisoinnin perusteella asiasta ollaan montaa mieltä.

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006204367.html

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7ad49c7c-2c56-4b42-8de3-983ef93c7264

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006140335.html

Avustajapopulismin kahdet kasvot

Poliittinen avustaja on yksi Suomen väheksytyimmistä ammateista. Fakta käy ilmi Suomen Kuvalehden ammattien arvostusta selvittävässä tutkimuksesta. Yleinen näkemys lienee, että poliittinen avustaja on selkärangaton juonittelija, joka on saanut suojatyöpaikan puolueen leivistä. Eipä siis ihme, että iltapäivälehdet ja osa kansanedustajistakin on kiihkoutunut äimistelemään Rinteen hallituksen kasvanutta avustajakuntaa.

Eikö hallituksen ahneudella ole mitään rajaa?

Uusi hallitus on aloittanut työnsä ja ensimmäisenä tekonaan se on nostanut valtiosihteereiden, erityisavustajien ja nyt myös puoluetuen määrää.

 

Puoluetukia on viime vuosina tarkoituksellisesti laskettu. Kyse on ollut siitä, että kun tavallisiin kansalaisiin on kohdistettu säästöjä, myös puoluekentältä on edellytetty säästöjä. On katsottu, että säästöjä vaativat eivät saa olla säästötalkoissa vapaamatkustajia.

 

Keskustalaisten biotalousbisneksissä korruption tuoksu

Hallitus on ennennäkemättömällä laajuudella laittanut panostuksia bio- ja kiertotalouteen niin kärkihankkeilla kuin omistajaohjauksella sekä erilaisilla tuilla. Aiempi Sipilän firma, joka on nyt lasten hallussa, keskittyi myös tälle alueelle. Tänään Iltalehti kertoo kuinka Panimoliiton toimitusjohtajaksi siirtynyt Sipilän ex-avustaja Riikka Pakarinen ei suostu kertomaan läheistensä omistuksia Green Fuel Nordicissa, joka on rakentamassa valtion  tukemana biojaostamoa Lieksaan.

Tapahtuuko oikeus

Tapahtuuko oikeus jos oikeusministerin erityisavustaja pettää tai jättää kertomatta oleellisen tiedon?

 

"Muttilaisen mukaan Riekkola ei ole tehnyt lakisääteistä ilmoitusta sivutoimesta. Riekkola on ilmoittanut ainoaksi luottamustehtäväkseen Kouvola Innovation Oy:n hallitusjäsenyyden". (ILtalehti)

 

Kohta kaikki ministerit ovat epäiltyjen listalla  tai ainakin heidän avustajansa. Kun jäädään kiinni alkaa hillitön syyttömäksi tekeytyminen ja tietämättömäksi heittäytyminen.

Suomi ansaitsee enemmän ministereitä

Juha Sipilän hallitus on istunut nyt vuoden verran nelivuotista kauttaan. Ennen eduskuntavaaleja keskusta antoi Sipilän suulla vaalilupauksen ministereiden, valtiosihteereiden ja ministereiden erityisavustajien määrän vähentämisestä. Tavoitteena tässä oli sujuvoittaa poliittista päätöksentekoa ja ääneen lausuttiin myös halu saada suoria säästöjä palkkakustannusten vähentymisenä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä