KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Hölmöläiset

Erillislailla piikkihuumeet laillisiksi Helsingissä?

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 18.3 kokouksessaan esitystä, jonka mukaan Helsinki haluaa erillislain, jotta voisi perustaa huumeidenkäyttötilan. Lakiesitystä perustellaan välttämättömyydellä sillä Suomen laki ei mahdollista käyttötilojen perustamista, koska huumausaineiden hallussapito ja käyttö on rikoslaissa rangaistava teko.

https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginhallitus/Suomi/Esitys/201...

Hölmöläissatu

Kolme hölmöläistä käveli kadulla. Tuli vastaan kiero matti. Kysyi mitä pojilla repuissa?

  • Mulla on 200 miljardin valtion omaisuus.

  • Mulla 50 miljardin terveydenhuolto.

  • Mulla verotus.

Matti nyökkäsi. Äkkiä osoitti puuhun ja sanoi. Kato neekeri. Hölmöläiset tuijottivat puuhun, ei olleet kuulleet koko sanaa ja uteliaita olivat. Kysyivät.

  • En minä näe, mikä on neekeri?

Suomi on sairas työhevonen

Aiemmin uutterina työhevosina tunnettujen suomalaisten käsitys työstä on heittänyt häränpyllyä ja vaihtunut kuvitelmaan rahasta. Diagnoosin nimi on taloususkonto, joka on askel askeleelta vallannut suomalaisen sielunelämän.

Nyt ollaan jo niin pitkällä, että työn ja yrittämisen tarkoitus katsotaan olevan rahan tekeminen – ei suinkaan minkään tuotteen tai hyödykkeen tai palvelun, jotka ovat jääneet kaupankäynnin jalkoihin. Kaupasta itsestään on tullut tuote, ja se jos mikä on johdattanut kansakuntamme taloususkonnon satumaailmaan, todellisuuden ulkopuolelle.

Suomen kehitysapu on jopa 2200 milj. euroa per vuosi!

Suomalaisten veronmaksajien rahaa valuu Suomen valtion toimesta ulkomaille yhteensä noin 2,2 miljardia euroa vuodessa. Puolet siitä on ns. kehitysapua ja puolet EU:n nettomaksua.

Onko se paljon? On!

Suomen valtion tämän vuoden budjetti on 54,6 miljardia euroa. Siitä 2,2 miljardia on peräti neljä prosenttia. Siis neljä prosenttia.

Suomen valtion budjetti on reilusti alijäämäinen. Voidaan siis todeta, että ulkomaille syydettävä ilmainen raha rahoitetaan velanotolla jonka me, lapsemme ja lastenlapsemme maksavat.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä