KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastopaniikki

Ilmastopelottelun lyhyt historia ja syyt. Ei syytä panikoida.

Kun meitä on taas vaadittu panikoimaan pikaisen maailmanlopun edessä, on syytä palauttaa mieleen, että kyse ei ole uudesta vaan säännöllisesti toistuvasta ilmiöstä historiassa. Pari esimerkkiä:

1982 YK:n ympäristökokouksessa esitettiin virallinen ennuste, että maailmaa kohtaa ydinsotaan verrattavissa oleva ympäristökatastrofi muutamassa kymmenessä vuodessa elleivät hallitukset toimi heti. Totaalinen ja palautumaton tuho iskisi viime vuosisadan vaihtumiseen mennessä, ellei ryhdyttäisi kiireellisiin toimiin.

Ilmastohysterian lietsonta on rikos?

Ilmastohysterian lietsonta on rikos?

Ihmiskunnan ongelma on väestöräjähdys kehitysmaissa sekä näissä kasvava tuotanto ja kulutus, mikä tuhoaa elinympäristön ja muut lajit! Kaikki YK:n toimet ruokkivat ongelman etenemistä.

Oli Hölmölässä Pölhölä ja Pölhölässä hölmöt

Heräsin juuri rentoutuneena pitkiltä yöuniltani rankan työviikon päätteeksi. Keho ei tunnu vieläkään palautuneen edellisen viikon kävelyistä, koska työmatkani on 13 kilometriä. Onhan meillä täällä maalla nämä yhteiskäyttöautot, mutta kun naapurin Tarmolla sattui olemaan aamuvuoroviikko ja hänen työmatkansa on 36 kilometriä. Ymmärrettävästi hän sai auton käyttöönsä koko viikoksi. Tarmo on tunnollinen työntekijä, joka on valittu kertalleen työpaikkansa vuoden työntekijäksi. Nykyisin hänellä on töitä puunjalostusalalla harvakseltaan, valtion hakkuu- ja päästörajoituksista johtuen.

Ilmastopakko on todellinen uhka mielenterveydelle

Ilmastonmuutos ja ilmaston lämpeneminen ovat totta. Tämä pystytään tieteellisesti todistamaan. Eri lähteisiin perustuvat tiedot ovat ristiriitaisia sen suhteen, mikä ilmastonmuutoksen aiheuttaa ja mitkä seikat muutokseen vaikuttavat milläkin painoarvolla. Ihmisten teoilla on kuitenkin varmuudella vaikutusta ilmaston lämpenemiseen ja sen etenemisnopeuteen. Tästä peruslähtökohdasta on hyvä aloittaa.

Ilmastovaalit vai eduskuntavaalit

Ilmasto muuttuu. Muutos tapahtuu tai on tapahtumatta, riippumatta Suomen päästöistä tai niiden rajoittamisesta. Suomen hiilipäästöt sitoutuvat Suomen omiin hiilinieluihin, ja kapasiteettia hiilen sitomiseen jää käyttämättä lähes puolet. Hiilinielujen kasvattaminen onnistuu tehostamalla metsänhoitoa. Suomi ei maapalloa pienine päästöineen tuhoa, eikä millään toimella tai edes eduskunnan päätöksellä pelasta.

Hesari lietsoo ilmastopaniikkia

 Hesari jatkaa valitsemallaan ilmastonmuutoshysteerisellä linjallaan. Niinpä jatkan minäkin näiden Hesarin kirjoitusten ruotimista.

Pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio kirjoittaa pääkirjoitusaukeamalla kolumnissa ”Merkintöjä” ilmastonmuutoksesta näkökulmana ajan loppuminen kesken ilmastonmuutostaistelussa. Hesarihan on puolensa valinnut ja sen voi määritellä olevan Pariisin ilmastosopimuksen mukainen, jossa tavoitteena on rajoittaa maapallon lämpeneminen 1,5 asteeseen ja toimenpiteisiin on aikaa pari kymmentä vuotta tai muuten meille käy huonosti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä