KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Imatra

Suomen media vaikenee Norjan pedofiiliskandaalista

Kysykää itseltänne : miksi?

51 henkilöä on pidätetty Norjassa osallisuudesta pedofiilirinkiin, joka on levittänyt iljettävistä iljettävintä lapsipornomateriaalia. Mukana on lakimiehiä, opettajia, ainakin yksi poliisi ja yllätys, yllätys: poliitikkoja.

Imatra

Nuori mies on nyky-yhteiskunnan hullu metso. Hullut metsot (kukot / urokset) alkoivat lisääntyä 60-70-luvun taitteessa, kun metsätaloutemme koki muutoksia ja tuo monen metsästäjän suosikkisaalis ja jonkinlainen suomalaisuuden symboli alkoi oirehtia, kun ei pystynyt sopeutumaan talousmetsiin (18-35 v. suomalainen mies). Tuli ne hiljaiset puolikesyt metsot (pojat yksin koneidensa ääressä), jotka istuskelivat talojen pihalla lasittunein silmin, ja tuli myös kunnon äkkiväärät soidintaan ties kelle pitävät kukot (kouluampujat ja Imatra) ties missä metsäautoteiden nurkissa ja talojen nurkilla.

Sotesoppa ja Imatran murhenäytelmä

Sotesoppaa puretaan mielestäni aivan väärästä päästä, kun keskiöön on nostettu erikoissairaanhoito ja sen sijainti. Samaan aikaan kuin sote-soppaa keitetään erikoissairaanhoito edellä, jäävät lähellä olevat asiat huomaamatta, vaikka juuri niiden äärellä olemme olleet aivan erityisen intensiivisesti ja hyvin  kipeällä tavalla aina  viime viikonlopusta asti.

 

Kaikki aseharrastajat ovat joukkomurhaajia?

On synkkää pölhöpopulismia kuvitella, että aselakia kiristämällä saataisiin joukkomurhat loppumaan. Suomessa on jo muutoinkin maailman tiukin aselaki ja aseenkantolupaa hakevan taustat syynätään tarkoin aina kitarisoja myöten. Helpoin perustein ei laillista asetta siis hankita.

Imatran poliisi antoi avaimet käteen trolleille

Imatran poliisin tiedottaminen viime viikonlopun ampumistapauksen yhteydessä ei ollut parasta mahdollista. Ampumistapausta koskevien ensimmäisen ja toisen tiedotteen välinen aika oli noin 9 tuntia. Näin ollen trollaukselle ja huhujen levittämiselle jäi runsaasti tilaa.

Imatran trolli

Suomessa on heitäkin, joiden mielestä trollaaminen on ylikeskusteltu asia. Ei uskoisi, että selvää ilmiötä pitää vatvoa. Etsiä nimiä, osoittaa henkilöt. Tärkeämpääkin asiaa olisi kuin seurata häiriintyneitä tai toisten kiusaajia.

Imatran ampumistapauksista hieman eri näkökulmasta

Jokainen meistä tietää ettemme elä demokratiassa, vaan sen irvikuvassa. Samoin jokainen tietää ettemme elä ihmisoikeuksia kunnnioittavassa maassa ja tästä on todisteena maamme saamat ihmisoikeustuomiot, joita on enemmän kuin muilla pohjoismailla yhteensä. Otampa tässä pienen lainauksen YK:n yleismaailmallisesta ihmisoikeusjulistuksesta.

Terroriteko ei kuulu demokratiaan

Imatran ikävä tapahtuma on ollut tänään yksi puhuttavimmista aiheista niin Suomessa kuin monissa kansallisissa medioissa. Syyt siihen ovat vielä tietämättömät. Yksi asia on kuitenkin varmaa, ainakin yhdellä ihmisellä on ollut paha olla - nyt vielä useammalla tämän surullisen tapahtuman vuoksi.     

 

Terrorismi ei kuulu demokratiaan

Lastensuojelusta unohtui ihminen

Tänään vietetään lasten oikeuksien päivää. Suomessa lasten suojelemisesta vastaavat perheet, kunnat ja valtio. Kun kaikki tuki pettää katastrofi seuraa. Vantaalla 9-vuotiaiden sisarusten hätään vastattiin vasta 37. lastensuojeluilmoituksen jälkeen. Lehtien palstoilla on kerrottu mitä tapahtuu kun apua ei tule ilmoitusten jälkeenkään. Lasten ja perheiden hätä jättää läheisiin ja naapurustoon jälkensä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä