KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Juutalaisuus

Suomalaisuuden, saamelaisuuden ja juutalaisuuden ongelma

Saamelaisten asema hiertää kivenä kengässä suomalaisessa politiikassa. Jo vuosikymmenien ajan presidentit ja hallitukset toisensa perään ovat luvanneet ratkaista saamelaiskysymykseen liittyvät ongelmat, mutta ratkaisuja ei vain näy eikä kuulu.

Maailmankuvakritiikistä

Kävin hyvin erikoisen väännön erään "kirkollisen" kanssa. En voi tavoistani poiketen mainita hänen nimeään tässä yhteydessä, koska hänellä on ollut tapana vaatia blogikirjoitusten poistoja jos hänen nimensä mainitaan. Tämä on toki ymmärrettävää. Hän sanoo facebookin suljetuissa ryhmissä ja kasvokkainkommentointi -messengertyylisissä paikoissa asioita samalla kun hänellä on tiettyä statusta kirkossa. Hänellä on melko paljon menetettävää.

Aabrahamin lapsia

Juutalaisuus, kristinusko ja islam ovat kolme sisarta joilla on sama Isä Jumala. Vai pitäisikö puhua kolmesta veljestä, sillä sangen patriarkaalisia nuo Lähi-Idän paimentolaiskansojen parissa syntyneet maailmanuskonnot ovat. Suomessa on synagogia, kirkkoja ja moskeijoita, mutta aika ajoin on putkahtanut esiin ajatus suurmoskeijasta pienessä Helsingissä.

Miten hallintoliikkeet estivät alkavan kapinan

 

Tämä on pääsiäistarina.

Roomalaiset tunnettiin siitä, etteivät he pyrkineet kieltämään Juppiterille vieraita vuohipaimenten taikauskoja. He halusivat huolehtia valloitussotien jälkeisten periferioiden hallinnosta yhdessä paikallisen hallintorakenteen kanssa. Siksi Jerusalemin vuonna 63 eKr. valloittanut Pompeius kohtasi vastarintaa lähinnä vain temppelillä. Vaikka pappeja listittiin valtauksen yhteydessä, roomalaiset jättivät sen jälkeen juutalaisten uskonnon ja erityisesti paikallisten sukujen bisnesjaon rauhaan.

Ympärileikkaus - Miksi lapsia saa vielä uhrata jumalille?

Yhteiskuntamme on pikkuhiljaa poistumassa kulttuuriselta keskiajalta kohti valistuksen aikaa. Orjien pitoa ei Suomessa sallita eikä homoja laiteta linnaan. Kuolemantuomio ja muu fyysinen väkivalta on poistunut rangaistusvalikoimasta. Vanhakantaisimpien harmiksi edes vaimoaan ei saa enää raiskata eikä vanhemmilla ole oikeutta lyödä lapsiaan vaikka kuinka kuvittelisi heidät omistavansa.

Rituaalinen ympärileikkaus on silpomista ja se pitää ehdottomasti kieltää

Poikalasten rituaalinen ympärileikkaaminen on absoluuttisesti väärin ja ympärileikkaus ilman lääketieteellistä syytä pitää ehdottomasti kieltää jokaisessa tilanteessa. Se ei ole mitään muuta kuin silpomista sanan varsinaisessa merkityksessä. Siinä terveeltä vauvalta poistetaan terve ja luonnollinen osa heidän sukupuolielimistöään ilman mitään oikeaa syytä vain sen takia, että lapsen vanhemmat uskovat, että jumala, jota ei ole olemassa, vaatii veriuhreja.

7 syytä, miksi rasistien vertaaminen kristalliyöhön ontuu

Se, että Pitäjänmäessä yksittäinen hullu käy esittelemässä tuliaseita turvapaikanhakijoille, on äärimmäisen vakava asia. Pidän sitä oikeastaan yhtä vakavana rikoksena kuin median kautta tietoomme tulleita polttomurhayrityksiä. En välty tunnekuohulta. Tunteet myös ovat ristiriitaiset, kun samaan aikaan tunnen myötätuntoa uhreja, erityisesti lapsia, kohtaan ja toisaalta suonissa kihisee silkka raivo niitä muutamia idiootteja kohtaan. Onneksi he ovat yksittäistapauksia eivätkä edusta yleistä suomalaista käsitystä siitä, miten ihmisiä on kohdeltava.

 

Ympäri käydään, yhteisymmärrykseen ei tulla

Tuoreen uutisoinnin mukaan sosiaali- ja terveysvaliokunta ajaa laillisia rajoituksia ympärileikkauksiin. Ja nimenomaan poikien ympärileikkauksiin. Juutalaisyhteisöä edustamaan on saatu Gideon Bolotowsky.

Minne juutalaiset voivat paeta Euroopasta?

EU:n maahanmuuttopolitiikan tulokset alkavat näkyä, mutta siihen ei haluta puuttua.  Maahanmuuttopolitiikan seurauksena juutalaisten turvallisuustilanne on huonontunut niin oleellisesti, että juutalaiset ovat alkaneet muuttaa pois mm. Ranskasta. Muissakin maissa juutalaisvainot ja murhat ovat saaneet monen pohtimaan lähtöä samalla tavalla kuin heidän isovanhempansa natsi-Saksan tieltä. 

 

EU:n maahanmuuttopolitiikka johtaa epävakaaseen Eurooppaan tästä huolimatta EU haluaa kiihdyttää ilmiötä.

 

Britit haluavat vaientaa juutalaisvastaisuuden sosiaalisesta mediasta

Iso-Britannian parlamentti on ehdottanut, että tulevaisuudessa antisemitismia viljelevät trollit bannattaisiin sosiaalisesta mediasta, kirjoittaa brittiläislehti The Guardian.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä