KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Jytkyjen jytky

Vihreää jytkyä pukkaa

Aikoinaan, silloin kun Timo Soini oli vielä persujen sankari, eikä persujen petturi kuten tällä hetkellä, persujen gaallupkannatuksen lähestyessä niitä lukuja joissa vihreiden suosio on nyt, persujen riemuitessa ja paistatellessa median valokeilassa, monet pelkäsivät, monet pelkäsivät juuri persuja ja tulevaa jytkyä ja sitä mitä se mahtaa merkitä.

Vihreät ja kaiken muunkin väriset jytkyt

Iltalehdessä ennakoitiin gallupin pohjalta Vihreillä olevan suurin kannatuspotentiaali. Se nyt tuskin muuttuu 38% kannatukseksi, mutta ainakin moni kokee puolueen äänestämisen olevan mahdollisuuksien rajoissa.

 

Ei silmiin osunut Taloustutkimuksen "oikeita" gallup-lukuja, niin lainasin uusimpia tuloksia HS-gallupilta.

 

Soinista sittenkin pääministeri?

Perussuomalaisten kannatus on jälleen vakiintunut nousu-uralle. Soinin mahdollisuudet päätyä helposti tuloksiltaan esiteltävän sektoriministerin sijaan huomattavasti suurempaan rooliin on alkanut pelottaa häntä itseäänkin. Olisiko se historian huonoin hallitus jos Soinin valtionvarainministerinä toimisi jo moneen kertaan tyhjiä lupauksia (200 000 työpaikkaa, "kymmeniä tuhansia" virkamiehiä pois, jne) heitellyt Sipilä?

Mega-jytkyä pukkaa! Ps-puolue saattaa yllättää kaikki

Nyt on helppoa ennustaa; eli, erittäin jännittävät ja tasaiset vaalit tulossa. Eittämättä taitaa vaalipäivänä 3:n johtavan puolueen vaalitulos olla aika lailla tasainen.

Välihuomautus: Kokoomusta ei enää lasketa tähän kärkijoukkoon kuuluvaksi, sillä ennustan  ”lako-jytkyä” Kokoomukselle (uusi nimi ”Lakoomus”, eli kaatuu kuin viljavainio myrskyssä). Eli, Kokoomus-puolue  putoaa ”jorpakkoon” - sirupuolueeksi yhdessä Rkp:n ja muitten pikku-puolueitten  kanssa.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä