KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kollektivismi

Lasta ei voi kasvattaa hyväksi. - Ainoastaan pahaksi.

On tutkittu, että vauvat ymmärtävät varastamisen olevan väärin. Vauvoille näytettiin piirretty, jossa toinen hahmo ottaa toiselta hahmolta tavaroita ilman lupaa ja saa hänet surulliseksi. Tämän jälkeen vauvojen piti valita kummasta hahmosta pitävät ja kaikki valitsivat varkauden uhrin tämän varkaan sijaan.

Mihin katosi yhteisvastuu?

Taloudellinen kriisitietous on edelleen korkealla Suomessa. Nyt jopa uuden hallituksen SOS-kokoonpano lähettää jatkuvaa hätäviestiä. Talouden heikon tilan merkkinä pidetään sitä, että valtion on velkaantunut kiihtyvään tahtiin noin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hallituksen selkeä viesti on ollut, että velkaantuminen pitää saada nopeasti taittumaan, joka on tarkoittanut ennenkuulumattoman rajuja leikkauksia hyvinvointivaltion tarjoamiin palveluihin. Mörkönä vielä tulevaisuudessa kummittelevat tulevat valtion ikärakenteen ja huoltosuhteen ongelmat.

Bioshock 2 - kollektivistinen kokeilu aaltojen alla

Bioshock-pelisarja ansaitsee vielä ainakin yhden kirjoituksen. Käsittelen trilogian kakkososaa. Bioshock 2 on julkaistu vuonna 2010. Sen pelimekaniikka ja asetelma on hyvin samankaltainen kuin ykkösosan. Peli sijoittuu edelleen Rapturen kaupunkiin Atlantin valtameren syvyyksiin ja suurimpana ajanvietteenä ykkösosan tapaan on taistelu, geenistön muokkaaminen sekä juonen keriminen auki.

Ihmiskunnan vapaus ja vauraus vaakalaudalla

 

Hyvinvointivaltio sanana edustaa nykyisen järjestelmän, ja yksilön odotettuja ja oikeutettuja perusedellytyksiä.

Tai niiden toteuttamisen mahdollisuuksia.

 

Mutta näistä edellytyksistä onkin muodostunut kollektiivinen pakkokulttuuri. Kulttuurin puskureina ovat

tietenkin

ikivanha pakko työ, pakko avioliitot, ja pakko konsensuskulttuuri, jossa massahypnoosin, uskottavalta

kuulostavan

tarinan eri vaiheet sanelevat jokaisen pienenkin päätöksen ihmisen omassa elämässä. Et siis valitse toimintojasi

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä