KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikan hallitus

Kreikan hallitus toteuttaa kolmannen tukipaketin ehtoja

Alexis Tsiprasin uusi hallitus sai täpärän enemmistön äänestyksessä Kreikan parlamentissa. Kysymyksessä olivat uudet säästötoimet, jotka olivat paketin ehtona. Eläkkeitä leikataan, eläkeikäraja nostetaan 67 ikävuoteen, veroja kiristetään ja verojen kiertäjiä rangaistaan aikaisempaa ankarammin.

Miksi nyt tulisi luottaa yht`äkkiä Tsiprasiin?

Vielä viikko sitten Alexis Tsipras kehoitti kreikkalaisia äänestämään juuri niitä uudistuksia vastaan, joita hän nyt ehdottaa velkojille. Viikko sitten ne olivat ennen kansanäänestystä kestämättömiä. Miten silloin juuri tähän hallitukseen voi luottaa, hallitukseen, joka tekisi kaiken toisin, kuin edeltäjänsä?

Kreikka toimii äärikapitalistisesti ja EU sosialistisesti

Tämän lyhyen kirjoituksen runko on lainattu Business Insiderin tämänpäiväisestä kirjoituksesta. Olen lisännyt muutaman lisänäkemyksen alkuperäiseen tekstiin. Alkuperäinen pitkä juttu löytyy täältä. Mutta niille, jotka eivät jostakin syystä halua lukea englanninkielistä versiota, tässä muutama kiinnostava näkökulma Kreikan eiliseen päätökseen lainanmaksusta.

Kreikka puhuu Euroopan ohi

Kreikan kriisi syvenee entisestään. Taas kerran hyödyttömiä kokouksia ja uusia lopullisia aikarajoja. Taas kerran virnuilevat Syriza-veljet Tsipras ja Varoufakis, jotka ovat päättäneet pelata kovaa pokeria panoksenaan koko Kreikka. Tsipras ja Varoufakis puhuvat yhtä Euroopassa ja toista Kreikassa.

Kreikassakin: Älä tee kuten minä, vaan niinkuin sanon

Näyttää siltä, että Kreikan varavaltionvarainministeri Dimitris Mardas, Yanis Varoufakisin varamies, on maaliskuussa siirtänyt varojaan kreikkalaisilta tileiltään 80.000 € Luxemburgiin suojaan mahdolliselta Grexitiltä. Näin kirjoittaa Thessaloniki-lehti.

http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/verschob-griechisc...

Pääministeri Alexis Tsipraksella on huolia ja murheita muutenkin, ja nyt vielä hänen oman hallituksensa ministeritkin näyttävät näköjään menettäneen uskonsa hallituksen politiikkaan.

Onko Kreikka ottanut lusikan kauniiseen käteen?

Tänään Kreikan on esitettävä Brysselissä Euroryhmälle tulevan talouspolitiikkansa suuntaviivat. Kreikka sai lainaohjelmalleen neljän kuukauden jatkoajan, mikä ei tämän mittaluokan asiassa ole järin pitkä aika, mutta vastaantulo kuitenkin. Kreikalta myös edellytetään, ettei sen budjetti saa painua alijäämäiseksi, mutta tätäkin tavoitetta lievennettiin. Eli se, mitä Kreikan nyt pitäisi pystyä tekemään, on yksinkertaisesti esittää luottamusta herättävä suunta taloudelleen. Tällä hetkellä luottamus Kreikkaan ei Brysselissä kovin hääppöinen ole.

Kreikka vaaliteemaksiko?

Tätä kirjoittaessani tuntuu aika epätarkoituksenmukaiselta tehdä Kreikasta kevään vaaliteema. Eiköhän meidän kaikkien pidä nyt keskittyä oman maan ongelmien ratkaisemiseen. 

Kreikan pääministeri ja finanssiministeri kiertävät Eurooppaa keräämässä ymmärrystä sekä sympatiaa. Uho Kreikan velkojen leikkaamisesta on hiljentynyt. Nyt puhutaan velkojen uudelleen järjestämisestä talouden kasvun myötä. Ihan kuin myönnytyksenä! Kannattaa muistaa, ettei velkoja  muuten voi leikata velallisen tekemänä ilmoitusasiana. 

Kreikka - Porvari nukkuu huonosti

Kreikasta puhuttaessa, useita porvareita häiritsee se, ettei Syriza ole lupauksistaan huolimatta pystynyt tekemään sitä tai tätä. Toinen kategoria samoja pikkuporvareita on kovasti askarruttanut ajatus siitä, ettei Kreikan hallitus pysty pitämään sitä tai tätä vaalilupaustaan.  
Viimeeksi Elina Lepomäki pitäessään tänään eduskunnassa Kokoomuksen ryhmäpuheenvuoroa kauhisteli sitä, ettei Syriza voi mistään löytää 60 miljoonaa €uroa, minkä Syriza on luvannut käyttää kaikkein köyhimpien perheiden sähkömaksuihin.  

Kreikan hallituksen uho laantumassa

Viikko Kreikan vaalien jälkeen mieliala uuden  hallituksen ja eurooppalaisten välillä myrkyttyi. Kreikan pääministeri Tsipras ja valtionvarainministeri Varoufakis olivat ilmaisseet omat merkittävät kannanottonsa EU:n säästöpolitiikasta. Nyt kuitenkin tilanne näyttää vähemmän jännittyneeltä. Itse asiassa Tsipras pysyy kovana, mutta näyttää myös sovittelempaa asennetta.

Ennen EU:n huippukokousta haluavat Tsipras ja Varoufakis esittää euromaille toivomuksiaan.

http://www.sueddeutsche.de/politik/griechenlands-premier-tsipras-ploetzl...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä