KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikan kolmas tukipaketti

Kreikan hallitus toteuttaa kolmannen tukipaketin ehtoja

Alexis Tsiprasin uusi hallitus sai täpärän enemmistön äänestyksessä Kreikan parlamentissa. Kysymyksessä olivat uudet säästötoimet, jotka olivat paketin ehtona. Eläkkeitä leikataan, eläkeikäraja nostetaan 67 ikävuoteen, veroja kiristetään ja verojen kiertäjiä rangaistaan aikaisempaa ankarammin.

Perussuomalaiset takinkääntäjiä?

Kreikan kolmas tukipaketti on hyväksytty. Pakolaiskiintiötäkään ei ole saatu leikattua. Perussuomalaiset takinkääntäjiä?

Alkutaipale hallituksessa osoittaa, että Juha Sipilän sekä Alexander Stubbin aatemaailmat ovat hyvin lähellä toisiaan. Maahanmuuttopolitiikassa, euron yhteisvastuupolitiikassa sekä talouden säästötoimissa näiden herrojen väliltä on vaikea löytää eroja.

Aiemmin hallituksissa on tehty kompromisseja eikä yksi hallituspuolue ole sanellut muille kuinka edetään. Perussuomalaisten ollessa hallituksessa median kanta näyttää olevan toinen.

Mihin Soini tarvitsee vihollisia, jos ystävät ovat tällaisia?

Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa keskittyi tänään vinoilemaan hallituskumppani perussuomalaisille. Ihan peruspolitiikkaa vai jotain muuta?

On ymmärrettävää, että monivuotisen Kreikka-sopan keittämisessä mukana olleet nykyiset oppositiovoimat - SDP, vihreät, vasemmistoliitto, RKP ja kristillisdemokraatit - pottuilevat perussuomalaisten takinkäännölle Kreikka-asiassa. Niiden roolina on horjuttaa hallituksen rivejä.

Kun Timo Soini teki toisten puolueiden politiikkaa

”Piikki on auki”! Näin sanoi Timo Soini, kun hallitukset kahdella edellisellä kaudella tukivat EU:n tukipaketteja kriisimaille. Nyt hallitus Timoineen on hyväksynyt kolmannen tukipaketin Kreikalle. Perussuomalaisten äänestäjät käyvät keskustelufoorumeilla kuumana nopeasta takinkäännöstä.

Kreikan talouskasvulle ja velkojen leikkauksille toinenkin tie

Esitin vuosia sitten blogissani, että Kreikan ainoa keino selviytyä velkataakastaan on talouskasvu, velkojen leikkaus, eurovaltioden yli-ja alijäämien sekä Kreikan valtion  budjetin  tasapainottaminen. Arvelin Kreikkaa kohtaan harjoitetun  politiikan kuristavan  Kreikan henkihieveriin ja johtavan ennen pitkää jopa vakaviin rauhattomuuksiin maassa. Kuristuspolitiikka jatkuu ja rauhattomuuksista on saatu jo esimakua. Muutostakin aiempaan verrattuna on kuitenkin tapahtunut.

Kreikan kolmas paketti nakertaisi hallitusta

Turun Sanomat uutisoi Lännen median Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä suomalaisten kannoista mahdolliseen Kreikan kolmanteen tukipakettiin. Mielenkiintoinen vastausjakauma muodostui, kun puoluekannatuksensa ilmoittaneet kertoivat, että lähes jokaisen puolueen kannattajissa vastustajia on tukijoita enemmän. Vain vihreissä tukea tarjotaan vastustusta enemmän. Vasemmistoliitossa luvut menivät tasan.

Soinin perustelut lehmänkäännökselleen heikkoja

Persujohtaja Timo Soinin perustelut poliittiselle lehmänkäännökselleen ryhtyä tukemaan Kreikan kolmatta tukipakettia ovat heikot. Tämä viittaa hänen haluttomuuteensa ja/tai kyvyttömyyteensä vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon äänestäjille esittämiensä lupausten ja tavoitteiden mukaisesti.

Lisää turskaa Kreikkaan - Perussuomalaiset ojentamassa

Euromaat odotetusti onnistuivat siinä taas: päätettiin olla oikeasti päättämättä. Kreikan ongelmaa ei ratkaista tuoreimmalla paketilla vaan ratkaisua siirretään ja ongelmaa pahennetaan. "Hyppy tuntemattomaan" pelotti, eikä seb tutkiminen tullut mieleen. Toiveajattelu ja lyhytnäköisyys ovat EU:n johtavan eliitin toteuttamia arvoja.

 

Hyvät kansanedustajamme

Montako kertaa vippaat naapurillesi, jos et saa palautusta?

Nyt on viisainta antaa velat anteeksi maksukyvyttömälle Kreikalle  ja olla vippaamatta lisää.  Lisää vippaamalla vain lisätään maksukyvyttömän velanmaksutaakkaa   ja eurosossulla eläjä (naapuri) jatkaa vanhaa menoaan.

 

Timo Soini tuli puun takaa ja teki mediatempun

Ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini teki tänään taktisesti onnistuneen mediatempun.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) Kreikka-kommentteja kuulemaan tulleille toimittajille ja kuvaajille kerrottiin yllättäen, että myös Soini tulee median eteen. Suuri valiokunta kokoontui tänään päättämään Stubbille annettavasta mandaatista. Sipilä puolestaan vieraili suuressa valiokunnassa siksi, että kävi siellä raportoimassa viime viikonlopun eurokokouksesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä