KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Lähialueyhteistyö

Ulkoministeri Timo Soini: Missä viipyy Arktinen yhteistyö?

Oppositiossa ollessaan Timo Soini vaati, jopa erillisen Arktisen ministeriön perustamista, sillä olihan Kataisen hallitus hyväksynyt Arktisen strategiaohjelman.

http://www.hs.fi/politiikka/a1383964412330

Nyt Soini on itse ns. Arktinen ministeri, koska ulkoministerille kuuluu Arktisten asioiden hoito.

Ikäväkseni en ole havainnut, että Soini olisi edes puhunut sanaakaan Arktisesta yhteistyöstä, -puhumattakaan, että olisi ulkoministeriössä pannut toimenpiteitä liikkeelle.

Toivottavasti tietoni ovat väärä.

Lähialueprojektien rahoitus kannattaisi miettiä uudelleen

Kehitysapurahojen käyttö on tullut puheenaiheeksi suurlähettiläs Matti Kääriäisen otettua asian esille.  Lyhyesti referoituna  hän toteaa kehitysapurahojen menneen suurelta osin täysin hukkaan.

Moni meistä on koko ajan epäillyt asian olevan juuri näin.  Toinen asia, mistä ei jostain syystä ole keskusteltu, on lähialueyhteistyö, lähinnä Venäjän hankkeisiin kulutetut miljoonat.

EU toteuttaa perussuomalaisten toiveet!!

Perussuomalaiset ovat vaatineet jo vuosia, että Venäjän lähialueyhteistyön rahoitus lopetetaan. Nyt toive näyttää toteutuvan, kun EU kohdistaa Venäjä pakotteet niihin.

Suomi on saanut vuosittain yli 200 miljoonaa Euroa EU:lta Venäjä yhteistyöhön, joista suurin osa on jäänyt Suomeen.

Ammumme siis omaan nilkkaan.

Venäjä tuskin pahastuu vaikka rahoitus lopetetaankin, koska se on vastentahtoisesti hyväksynyt ohjelmia, jotka on pitkälle EU:n sanelemia. Nykyisen ohjelmakauden aloitus viivästyi vuosilla, kun Venäjä oli haluton allekirjoittamaan sopimuksia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä