KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Lastenhoito

Lähihoitajien kunniapalautus

Uusi varhaiskasvatuslaki muuttaa erittäin rajusti päiväkotien pätevyysvaatimuksia tulevaisuudessa.

Lapset jos ketkä ovat meistä viattomia

Perheet ja lapset eivät ole päivähoidon tarpeita varten, vaan päivähoito on perheiden, lasten ja työelämän tarpeita varten. Ilman päivähoitoa työssäkäynti ei käytännössä olisi mahdollista naisille.

Lastenhoitajat ovat Suomessa ylikoulutettuja, eivät alipalkattuja

Ei, en ole asiantuntija, en työskentele alalla. Kokemukseni julkisen sektorin päiväkodeista ovat yli 20 vuoden takaa. Kirjoitan tämän velvollisuudentunteesta. Jos jollain oikealla asiantuntijalla on korjattavaa, kommenttikenttä on avoin.

Vanhustenhoitoon satsattava ******** rahaa

"Sekä julkisen talouden että ihmisten hyvinvoinnin kannalta tärkeintä olisi huolehtia siitä, että ikääntyvät ihmiset pysyvät terveinä ja toimintakykyisinä mahdollisimman pitkään." todettiin Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa 14.8.

Vanhustenhoitoon satsattava vähemmän rahaa!

Järki käteen? Ihanko totta? Miksi?

Eilen ja tänään olemme seuranneet poliittista teatteria. Tyylilajina on ollut tragikomiikka. Tässä näyte:

"Kotihoidontuen pakkokiintiöinti olisi vienyt perheiltä nykyisen vapauden päättää lapsenhoitoon liittyvistä asioista, lisännyt perheiden köyhyyttä ja tuonut lisää työttömiä, vaikka meillä on jo ennestään satoja tuhansia työttömiä. "

Näin kirjoittaa Satu Taavitsainen Uuden Suomen puheenvuorossa. Hän on demareiden Kaakkois-Suomen piirijärjestön pj. ja kansanedustajaehdokas.

Hän kirjoittaa asiaa. Jokainen sana on totta.

Stubbin hallituksella on nyt ikioma "paskalaki"

Keskusta koki historiallisen romahduksen viime vaaleissa. Se oli pelin politiikan ja kaikenlaisen kähminnän konkurssi, joka kärjistyi jätevesiasetukseen. Se osoitti kansalaisille, kuinka vieraantunut puolue oli arkitodellisuudesta.

Pohjois-Karjalassa vaaran päällä asuvalta mökin mummolta vaadittiin kymppitonnin puhdistusvehkeet, vaikka hän "tuotti" vuodessa kilon verran fosforia. Kun samainen mummo keväällä lannoitti ikkunan alla olevan pelargoniapenkkinsä, niin siihen meni enemmän fosforia... Itämeri piti pelastaa!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä