KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Naispoliitikot

Nuoret naiset ministereinä – uhka ja mahdollisuus

Kovin pitkää aikaa ei ole siitä, kun hallituksen ministereiksi vielä koottiin puolueidensa ansioituneimpia konkaripoliitikkoja. Nyt tuo aika näyttää olevan ainakin tältä erää ohi - onneksi tai valitettavasti.

Rinteen viisikkohallituksen ministerilistassa silmiin pistää kokeneiden poliitikkojen vähäisyyden lisäksi myös nuorten miespoliitikkojen vähäisyys. Heitä ei ministereiksi ole noussut ainoatakaan, mutta 80-luvulla syntyneitä naispoliitikkoja Rinteen kabinetissa on peräti viisi: Li Andersson, Katri Kulmuni, Sanna Marin, Maria Ohisalo ja Annika Saarikko. 

Naispoliitikkona Alexander Stubb olisi joutunut jo eroamaan

Kuka muistaa vielä keskustalaisen europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen vuonna 2003 lyhyeksi jääneen pääministerikauden, joka päättyi vain 68 päivää hänen nimityksensä jälkeen? Jäätteenmäki teki ennen eduskuntavaaleja virheen tuodessaan julkisuuteen katkelmia ulkoasiainministeriössä salaisiksi luokiteltujen asiakirjojen sisällöistä, jotka koskivat pääministeri Paavo Lipposen (sd.) keskusteluita Yhdysvaltain presidentti George W. Bushin kanssa Washingtonissa 9. joulukuuta 2002.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä