KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Sähköveron korotus

Sähköautojen tulo pakottaa liikenneverkkouudistukseen

Muutamia laskelmia tehtyäni tulin siihen loppupäätelmään, että hallituksen on pakko lähivuosina remontoida liikenteen verotus kokonaan uusiksi. Siihen pakottaa yksinkertaisesti sähköautojen yleistyminen markkinoilla.

Jos mitään veromuutoksia ei tehdä, sähköautojen myötä liikennepolttoaineiden verokertymä romahtaa. On pakko löytää muualta korvaava tulokertymä joko valtion budjettiin tai liikenneverkkoyhtiöön, joko veromuotoisena tai maksuna.

Pariisin henki => kompensaatio kalliin vihreän sähkön maille

 

Ilmastonmuutokseen vetoamalla on saatu aikaiseksi maailman kalliimpia järjestelmiä ja hintalappu nousee vielä! Kts, linkki, http://www.naeb.de/

Tuulivoima-ala on kansainvälisesti johdettu liiketoimi

Tuulivoima-ala on kansainvälinen liiketoimi, joka pyrkii toimimaan hallitusten kautta, syöttötariffi, meluasetus yms.

​Syöttötariffi kerätään kotitalouksilta sähköverona, meluasetus heikentää kansalaisten asumista, mutta kasvattaa tuulivoima-alan voittoja kun voidaan hyödyntää valmista tieverkostoa ym. infraa tuulivoimarakentamisessa. Asukkaiden valitukset terveyshaitoista ja kiinteistöjen arvonmenetyksistä ei ole paljoa painanut kun asioita on puitu hovioikeuksissa. Toistaiseksi vielä ei ole puututtu kansalaisen oikeuteen valittaa asiasta.

Suomi puun ja kuoren välissä

Tuulivoima-alan toimijat totuttavat suomalaiset uuteen kansainväliseen toimintakulttuuriin liiketoimintansa edistämisessä. Neuvotaan Suomen hallitusta ja eduskuntaa käyttäytymään niin, että Suomi säilyttää investointikohteena hyvän maineen, tukia ei saa leikata jälkikäteen vaikka aihetta siihen olisi, vaaditaan uutta pidemmälle kantavaa tukijärjestelmää uusille tuulivoimaprojekteille, joita kuulemma Suomesta olisi löydettävissä runsaasti jne.

Nostaako hallitus tuulivoiman syöttötariffin takia sähköveroa lisää?

"HS:n tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa on päätetty korottaa kotitalouksien sähköveroa. Sähkövero on jaettu kahteen veroluokkaan, teollisuudelle on halvempi kakkosveroluokka ja kotitalouksille kalliimpi ykkösveroluokka."

http://www.hs.fi/politiikka/a1432606955018

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä