KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen brändi

Löylyä Espanjaan

Teillä siellä Suomessa on ”Löyly”. Sitä kaivattaisiin tänne Espanjaan, sillä Suomen brändi kaipaa tekoja. Sanat ja videot hukkuvat maailman someen.

Kävin lauantai-iltana nauttimassa Espanjassa todella hyvää lampaanpotkaa illalliseksi. Sen jälkeen piipahdin Fuengirolan Tauskin baarissa. Tupakilla ulkona tapasin innokkaan, luovan ja idearikkaan suomalaisen naisen, kauniin sellaisen.

Juteltiin niitä näitä, kunnes hän kertoi saunastaan, jota hän vuokraa. Siinä yhdessä tunnelmoitiin saunan tuoksusta ja lämmöstä.

Suomen brändi voitti

Taistelu Guggenhemista päättyi onneksi Suomen brändin voittoon. Jos hanke olisi toteutunut, helsinkiläiset veronmaksajat olisi pantu maksamaan ja rahoittamaan Guggenheim -brändiä ja tuomaan sille lisäarvoa uuden uljaan keskeisellä ja arvokkaalla paikalla olevan uuden museon myötä.

 

Nyt kun tilannne on ohi, kansalaisten ei pidä tuudittautua siihen, että "yön uhka karkoitettu on jo pois", vaan myöntyväisyysmiehet ja -puolueet ansaitsevat, eivät pelkästään historian, vaan myös kansalaisten tuomion tulevissa vaaleissa.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä