KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen muslimit

Kohti kolmatta valtionuskontoa

Muslimeja on Suomessa ehkä 80 000. Heidän määränsä kasvaa jatkuvasti. Viimeistään vuonna 2050 heitä on ennusteiden mukaan reilusti yli 200 000.

Paine kohottaa islamin asemaa Suomessa kasvaa päivä päivältä. Helsingin suurmoskeijahanke on tästä oiva esimerkki. On luonnollista, että jossakin vaiheessa vaatimukset tehdä islamista valtionuskonto yltyvät koviksi.

Radikalisoitumisen todelliset syyt ovat löytyneet

On joitain tutkimusaiheita, joiden lopputulos on määrätty jo ennen itse työn käynnistymistä. Tutkimusprosessin kannalta suurin haaste on raapia läjään edes jonkinlaiset perustelut lopputulokselle, mutta aina sitäkään vaivaa ei tarvitse nähdä. Tarkoitus nähkääs pyhittää keinot. Nuorten muslimimiesten radikalisoituminen ei suinkaan johdu esimerkiksi länsimaissa vierailleista radikaaleista saarnamiehistä tai islamista millään muullakaan tavalla vaan kantaväestöstä vieroksuvine asenteineen.

Muslimitkin marssivat Helsingissä rauhan puolesta ja terrorismia vastaan

Eilen ja tänään moni kommentoija ja blogisti Puheenvuorossa on sanonut, että eivät muslimit tuomitse terrori-iskuja. Ehkä luemme eri sivustoja ja ehkäpä sosiaalisen median yhteisömme eroavat, mutta olen lukenut kuinka muslimit tuomitsevat terrori-iskuja ja järkytyivät terrori-iskuista yhtä paljon kuin me muut.

Suomen muslimit vastustavat sukupuolineutraalia avioliittolakia

Aidon avioliiton  Helsingin keräysteltoilla on käynyt tiuhaan tahtiin muslimeja allekirjoittamassa kansalaisaloitteen avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona. Lisäksi pääkaupunkiseudun moskeijoissa sanan kansalaisaloitteesta on levinnyt kulovalkean tavoin.

Ensiapua Suomen imaamien kirjavaan koulutustasoon

Kurdiliiton puheenjohtaja Welat Nehri ja sihteeri Majid Hakki nostivat 25.1. Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan esille Suomen muslimiyhteisöjä vaivaavan ongelman: imaamien kirjavan koulutustason. Muslimiyhteisöjen hengellisiksi johtajiksi pääsee heidän mukaansa epäpäteviä henkilöitä, jotka eivät muslimienemmistöisessä maassa saisi toimia vastaavassa asemassa. Imaameiksi voi myös päästä ääriajatteluun taipuvaisia, sharialakia ja ääri-islamismia ajavia miehiä.

Muslimit yleistävä demonisointi

Ylilyöntejä islam-keskustelussa, osa 2: 

Kirjoitussarjani ensimmäisessä osassa kirjoitin Helsingin Muslimien yhdyskunnan puheenjohtaja Hamza Peltolan kyseenalaisesta tavasta tuomita Ranskan terrori-iskut vain puolittain. Tässä osassa keskityn valitettavan yleiseen, kaikki muslimit yleistävästi tuomitsevaan puhetapaan.

Pelosta, epäilystä ja vastakkainasettelusta on luovuttava

Jokainen tragedia muistuttaa meitä siitä, että elämä on liian lyhyt ja että meidän tulee tehdä siitä mahdollisimman hyvä. Maailma suree Pariisin iskun uhreja. Viime vuosina maailma on muuttunut koko ajan brutaalimmaksi ja pelottavammaksi paikaksi ja pelkäänpä Charlie Hebdon toimiston tragedian olevan alku vuoden 2015 väkivallan kierteelle. Väkivalta kun yleensä synnyttää vain lisää väkivaltaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä