KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Syyrian kriisi

Torahampaisen tasa-arvon riemuvoitto

Maahanmuuttokeskustelu on viime vuosina ollut erittäin tiukkaan suitsittua. Ääriajattelijat  ovatkin saaneet tuulta purjeisiinsa nimenomaan "virallisen median" luoman kuvan ja omien silmien kautta monelle välittyneen kuvan ristiriidoista. Tätä tiukkuutta on myyty meille rasismin vastustamisena, Islamin suvaitsemisena ja metsäläissuomalaisten kouluttamisena Euroopan tavoille.

Mitä seuraa Damaskoksen iskuista

Tuoreeltaan ovat USA, Ranska ja Englanti iskeneet ohjuksilla Damaskoksen alueella oleviin kohteisiin vastauksena Assadin hallituksen kemiallisten aseiden käyttöön. Näissäkin iskuissa voi moni siviili taas päästä hengestään. Totuus selviää yleensä pian. Mutta voidaan kysyä mitä muuta iskut tuottavat. Brittien pääministerin mukaan iskuilla ei ole tähdätty hallituksen vaihtoon eikä niillä ole varsinaisesti osallistuttu meneillään olevaan sisällissotaan. Kyse on vain siitä, ettei länsi salli kemiallisten aseiden käyttöä. Lausunto on kovin ristiriitainen monin tavoin.

Israelin ohjusisku alkunäytös

Israelin eilen suorittama ohjusisku Syyrian T-4 -lentokentälle oli pelkkä alkunäytös sille, mitä on tulossa. Kahden F-15 -hävittäjän tekemällä pienimuotoisella ja täysin avoimella iskulla ei todennäköisesti ollut muuta tehtävää kuin tiedustella USA:lle reittejä iskeä laajemmin. Isompaa on siten tulossa ja jonain lähiaamuna luemme lehdistä, mikä oli lännen iskujen kohteena.  

Syyria sai ensitoisinnon USA’ n laittomasta Irakin sodasta

Ensi-isku oli mahdollinen startti suurvaltahajaannukselle ja hauiksen pullistus juuri Kiinan presidentin Xi Jinping’ lle - Lännenmedia uutisoi näyttävästi, liki hurmoksellisesti US Tomahawk risteilyohjusiskua |1

 

Tästä uutisoi maassamme ensimmäisenä Uusi Suomi

Taas sitä nähtiin; ties monesko kerran jo näin tapahtui. Tänä aamuna "Ilta"-Sanomat uutisoi näyttävästi: "Isis kylvää tuhoa – hyödynsi sodassa Suomenkin armeijan käyttämän aseen heikkoa kohtaa".

US-blogistanin uskollisille lukijoille tämä ei ollut uutinen, koska: Tästä uutisoi maassamme ensimmäisenä Uusi Suomi.....

Leopardin heikko kohta (16.12.2016)

Leopardin heikko kohta...

Suomi osti vuonna 2014 Hollannin Leopard-panssarivaunut (malli 2A6) varsin edullisesti. Hintaan 200 miljoonaa saatiin peräti 100 kpl Leopardia, joista pitkään sanottiin, että se on maailman paras. Varmasti hyvä kauppa.

YK ja Syyria

Tänään on kansainvälinen YK: n päivä ja sen kunniaksi Suomen lippu nousi salkoon. Tehtävä oli tänään hyvin erikoinen, koska se herätti kysymyksiä ja tunteita. Välillä mietin, että lipun paikan pitäisi olla puoli väliä salkoa Syyrian tilanteen takia, mutta myös koska tuntuu siltä, ettei YK tee tarpeeksi Syyrian rauhan eteen.

Mihin Venäjä pyrkii toimillaan Aleppossa?

Venäjän hävittäjien raa’at pommitukset Aleppossa – jotka ovat tänään jälleen voimistuneet – ovat äärimmäisen julmia ja sellaisina tuhoisia myös maan kansainvälisen maineen kannalta. Siksi on aiheellista pohtia, miksi Venäjä toimii näin ja mihin se toimillaan varsinaisesti pyrkii.

 Provosoiko Venäjä tarkoituksella länttä reagoimaan?

Jos Assad kaatuu...

Syyriassahan on suuri vähemmistö, n. 15% osuutta väestöstä edustavat,  alaviitit. Mikäli Assadin sekulaari hallinto kaatuu, alaviiteille jää vaihtoehdoksi paeta (eihän se ole kuin 3-4 miljoonaa pakolaista) tai jäädä taistelemaan "kunnon muslimeja" vastaan. Pelko alaviittien kansanmurhasta ei ole mitenkään aiheeton.

Toivon jälkeen

Nuori yhdysvaltalainen senaattori piti demokraattien puoluekokouksessa vuonna 2004 puheen otsikolla ”the audacity of hope”, suomeksi ehkä jotakin sellaista kuin toivon rohkeus, pelottomuus tai uskaliaisuus. Idean otsikkoonsa senaattori sai seurakuntapastorinsa välittämänä G.F. Wattsin haavoitettua enkeliä kuvaavasta Hope-nimisestä taulusta (ks. kuva). Puhe nosti Barack Obaman uudeksi poliittiseksi tähdenlennoksi, ja tuo noste riitti kantamaan hänet aina maan uudeksi presidentiksi saakka.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä