KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Todellisuus

Onko hallitus vieraantunut kansasta ?

 

Ovatko ns. konsernipuolueet menettäneet yhteyden änestäjiinsä?

 

Kun kuuntelee oikeistopuolueiden kehuja teoistaan, maan hallituksessa ja vertaa niitä arjen todellisuuteen, ei voi olla kysymättä, onko kansan tuntemukset oikeasti näin totaalisesti sivuutettu? Onko pyhät lupaukset viime vaalien alla, sysätty tietoisesti sivuun ja jakovaraa on suunnattu etupäässä omille joukoille, ei kansalle?

Onko totuus kelluva, uppoava, leijuva vai haihtuva?

Järkevät ajattelevat rauhanomaiset ihmiset ovat tajunneet monia tuhansien vuosia sitten että ihmisen elämä maan päällä on vajavainen, ihminen on rakenteeltaan monipuolinen olento, monia kykyjä toimia, fyysiset kyvyt, taiteellinen ajattelu, looginen ajattelu, tahto, päätökset ja tunteet, mutta kaikille sille pitää olla joku luotettava ankkuri mihin ihminen kytkee ajattelunsa, periaatteet, filosofia, moraali arvot, looginen sekvenssi, äly ja ymmärrys.

Poliittisesta aikamatkustamisesta

Fysiikan peruslait ovat melko yksinkertaisia. Ne kuvaavat, kuinka asiat ovat, ja ne voidaan kerta toisensa jälkeen todistaa paikkaansa pitäviksi. Politiikassa on herttaisella tavalla irrottauduttu todellisuudesta ja keskusteluissa omenatkin putoavat ilmakehään.

Ihminen ei kykene irrottautumaan fysiikan lakien alaisuudesta. Syystä tai toisesta pääasiassa emme siltikään käsitä näiden lainalaisuuksien mekaniikkaa oppikirjaesimerkkien ulkopuolella. Vahingollisinta tämä on ennenkaikkea kuvitelmassa voida kääntää ajan suuntaa, mikä toimii ainoastaan teorioissa. 

Itse kohdetta ei ole olemassa

Kyse on kulttuuriperinteen tai politiikan luomasta huonosta kielikuvasta toiseudesta, jota pommittaja yrittää epätoivon vimmalla tuhota tulella. Itse kohdetta ei ole olemassa. Siten polttopullon heittäjä yrittää tuhota oman kulttuuriperinteen tai politiikan luomaa aineetonta kummitusta, joka on ainoastaan kopioitunut hänen aivoelimeensä. Jos pommittaja yrittäisi todistaa kielikuvan mukaisten ihmisten olemassaolon, hän ei pystyisi tunnistamaan heitä annetusta satunnaisesta ihmisrivistä.

Milloin Stubb-hypetyksen kupla puhkeaa?

"Puolueväen ulospäin näkyvä asenne on yhtä tyytyväisyyden hyrinää uudesta puheenjohtajasta. Hallitusneuvottelut luiskahtivat läpi puolihuolimattoman helposti. Media ja Stubb ovat hurmaantuneet toisistaan."

Edellä olevan arvion esitti Uuden Suomen jutussa tohtori Jukka Tarkka.

Hän sanoo myös Stubbin pelaavan, tai ainakin aluksi pelanneen upporikasta tai rutiköyhää pintaliitämällä viihteellisistä tilanteista toiseen. Olen Tarkan kanssa samaa mieltä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä