KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta USA:n presidentin vaalit

Ryppyjä rakkaudessa

Donald Trump joutui kohtaamaan Hanoissa ensimmäiset rypyt rakkaudessaan Pohjois-Korean julmaa rakettimiestä kohtaan. Trump ei tunteistaan huolimatta ehkä kyennyt keskittymään Pohjois-Korean asioihin täysillä, vaan paljon kiihkeämmin hän halusi tietää, mitä hänestä puhuttiin kotimaassa Michael Cohenin ollessa kongressin kuutavana.

Trump tietää hyvin Cohenin lausuntojen ja esiin tuodun todistusaineiston nakertavan väistämättä hänen uskottavuuttaan amerikkalaisten äänestäjien keskuudessa. Lisäksi käsittelyään odottaa vielä muu erikoissyyttäjän tutkinnassaan löytämä evidenssi.

Kristallipallostani kerta kiellon päälle

Tässä siis arvioni lauantaina eli pari päivää ennen h-hetkeä:

"Jo nyt ovat eräät keskeiset toimijat veikanneet, että Rust Beltiltä voi tulla ihan mitä tahansa. Siellä Clintonska on tarjonnut työläisille työn sijasta nöyryyttäviä sosiaalisia ohjelmia.

TODELLINEN UUDISTUS

Muutos tarvittiin. Vähemmistöt oli jo ajat sitten syrjäytetty. Valtaväestö oli ominut monikulttuurisuuden ja toimillaan syrjäyttänyt vähemmistöt marginaaliin. Valtaväestö vuoli kermat päältä ja vähemmistöille jäi laskumaito, kurri. Siinä mielessä homma ei voi Trumpin voiton myötä mennä huonommaksi.

Luovaan toimintaan liittyviä järjestelmiä, esimerkiksi Suomessa Valtion taidetoimikuntaa, edustaa pelkästään valtaväestö - vähemmistöjä ei huolita päättäviin elimiin muuta kuin politiikan kautta. Valtaväestö jakaa kuppikunnittain toisilleen apurahoja.

Hävetkää HS ja YLE

Ennustin oikein, että Rust Beltiltä pamahtaa. Obaman ympäristö- ja energiapolitiikka sekä Bill Clintonin Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimus NAFTA aiheuttivat sen, että työläiset hylkäsivät punavihreät clintoniitit.

Presidenttivaalit, tällä kertaa Nicaraguassa

Ymmärrettävistä syistä nyt puhutaan eniten Yhdysvaltojen presidenttivaaleista, mutta huomenna sunnuntaina 6.11.2016 Nicaraguassa on presidenttivaalit. Vaaliasetelma on selvä ja sama henkilö jatkaa presidenttinä. Daniel Ortegalla ei ole varteenotettavia haastajia.

Voivatko asetelmat vielä muuttua USA:n presidentinvaaleissa

Muu maailma seuraa USA:n presidentinvaaleja  enemmän tai vähemmän hämmentyneenä. Vaalipäivä 08.11.2016 on  (United States presidential election) on runsaan viikon päässä.

Voivatko asetelmat vielä muuttua USA:n presidentinvaaleissa ? Tuntuu siltä, että pääehdokkailla on omastakin takaa riittänyt skandaaleja ilman, että niitä tarvitsee kaivaa esiin pääkilpailijasta.

Me amerikkalaiset

Viime sunnuntaina meksikolainen laulaja Juan Gabriel kuoli. Koko Amerikan mantereella surraan Juan Gabrielin poismenoa. Jopa presidentti Barak Obama lähetti osanottonsa, jossa hän korostaa Juan Gabrielin merkitystä.

Obaman viesti ymmärtää, kun ottaa huomion espanjankielisen väestön nykyinen asema Yhdysvalloissa.

Sateenkaaripolitiikka, demarit, Brexit ja Trump

Skotlantilainen pappi ja taloustieteilijä Thomas Malthus (1766-1834) on ollut merkittävä ajattelija nykyisen ekokeskustelun synnyssä. Hän ennusti väärin väestökriisiä ja nälänhätiä 1800-luvun Euroopalle, koska hänen mukaansa ruoantuotanto ei kykene seuraamaan väestön kasvua Euroopassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä