KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Vastaanottokeskus

Valtio maksaa!

Kun puhutaan turvapaikanhakijoista, turvapaikanhakijoina Suomeen elätettäväsi tulleita usein puolustellaan usein argumentilla ”valtio maksaa kustannukset”. Mutta mistä ne rahat valtion pohjattomaan kassaan tulevat? Rahat kertyvät meiltä työtä tekeviltä veronmaksajilta ja lainaa jakavilta keskuspankeilta. Turvapaikanhakijat eivät työllisty – moni ”maahanmuuttaja” ei löydä työtä pitkänkään ajan kuluessa.

Kaikkia vielä toiminnassa olevia vastaanottokeskuksia pitäisi valvoa tehokkaasti

Vuoden vaihtuessa 2015 Saksassa tapahtui organisoituja, jopa tuhansien ulkomaalaistaustaisten henkilöiden ja turvapaikanhakijoiden hyökkäyksiä naisten kimppuun. Naisia ahdisteltiin ja pahoinpideltiin, myös raiskauksia tapahtui. Ihmisiä ryöstettiin ja ilotulitusraketteja suunnattiin väkijoukkoon. Kyse ei näyttänyt olevan pelkästään sattumanvaraisesta iskusarjasta tai uudenvuoden riehakkuudesta vaan järjestäytyneestä toiminnasta eri kaupungeissa.

Vok:ien henkilökunta rikkoo tietoisesti sisäministeriön toimenpideohjeita

"Maahanmuuttajapuolen telttaleiriin osallistuu käännytystä vastustavien turvapaikanhakijoiden lisäksi myös vastaanottokeskusten henkilökuntaa sekä vastaanottotoiminnassa työskenteleviä vapaaehtoistyöntekijöitä", kertoo  iltalehti (27.2.17).

Turvapaikanhakijat ottavat yhteen keskenään – yksi syy tiedossa

 Tämä blogi-kirjoitus ei liity Otanmäen (nimi korjattu klo 10:02) tappoon, vaan yleiseen rähinöintiin vastaanottokeskuksissa. Luin uutisesta, että samaan vastaanottokeskukseen on laitettu mm. arabeja ja kurdeja. Nähtävästi myös Irakista tulleet shiiat ja sunnit laitetaan saman katon alle. Mukana on suurella todennäköisyydellä muutamia Isis-taistelijoita.

Henki takaisin pulloon persut!

Yhteiskuntaamme ei kuulu rasistinen väkivalta. Forssassa tapahtunut turvapaikanhakijoihin kohdistunut väkivalta ja pelottelu on äärimmäisen vakava ja tuomittava ilmiö. Valitettavasti häirintää ja uhkavaa käytöstä turvapaikanhakijoita kohtaan on tapahtunut muuallakin Hämeessä. Forssan tapahtumilla on poliisin mukaan rasistinen motiivi (Yle 24.8.2016) ja poliisi tarttuu tilanteeseen tiukemmin. Mikä muukaan voii olla vastaanottokeskusten ja niiden asukkaiden häiriköimisen syy? 

Naiset ja lapset ensin heikoille jäille


Pääkaupungin Turvakoti ry. on jo vuoden verran etsinyt toiminnalleen uusia tiloja, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tarve on 14:lle perhepaikalle sekä hallintotiloille piha-alueineen.
Vuosittain ilman tarvitsemaansa turvakotipaikkaa jää pelkästään Helsingissä n.500 aikuista ja 250 lasta. Koko maassa turvakotipaikkoja on vain reilu sata. Uskomatonta kyllä, näin on tässä turmiolan tommien ja hankeen ajettujen  perheiden maassa, jossa 20 naista vuosittain kuolee lähisuhdeväkivallan uhrina.

Yhteisölähtöinen työote vastaanottokeskusten kanssa

Yhteisölähtöinen työote vastaanottokeskusten kanssa yes

Vuonna 2015 syksyllä Lahteen perustettiin kaksi vastaanottokeskusta. Ensimmäinen hätämajoitustilana entisen Hennalan kasarmin alueen rakennuksiin ja toinen entisen Tapanilan vanhainkodein tiloihin.

Vastaanottokeskuksissa värvätään

Mikäli on töissä vastaanottokeskuksessa toivottavasti pitää silmänsä auki. Ajaako pihaan jatkettu limusiini, astuuko sisään parrakas imaamin näköinen mies? Kyseessä voi hyvinkin olla värväri.

Haaste Suomen Uutisille

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama itsesääntelyelin. Neuvoston tehtävänä on vaalia julkisen sanan vastuullista vapautta ja tukea hyvää journalistista tapaa. Kuka tahansa voi vedota neuvostoon, jos katsoo uutisvälineen rikkovan  hyvää journalistista tapaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä