KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Ensi- ja turvakotien liitto

Naistenpäivän tumma varjo

Naiseus on upeaa ja ehdottomasti juhlimisen arvoinen asia. Naistenpäivää voi myös juhlia miettien historiaa; erityisesti sitä, miten naisten asema on kehittynyt tähän päivään. Naisena ja kahden tyttären äitinä voi olla ylpeä ja kiitollinen, että on saanut syntyä juuri tälle aikakaudelle. Naisilla on nyky-yhteiskunnassa enemmän riippumattomuutta, vapautta ja oikeuksia kuin esimerkiksi sata vuotta sitten. Siitä on kiittäminen historian vahvoja naisiamme, jotka ovat auranneet tietä meille uusille sukupolville.

Pahoinpidelty ihminen tarvitsee tukea ja turvaa

Väkivalta on liian monen perheen arkea. Väkivallasta kärsivän perheen auttajia ei ole monia. Ensi ja turvakotien liitto on tehnyt tätä työtä pitkään ja hyvin tuloksin järjestämällä turvakotipalveluja. Nämä ensiarvoisen tärkeät palvelut on säilytettävä ja niitä on vahvistettava tulevissa uudistuksissa.

 

Vuoden alussa voimaan tullut turvakotilaki siirtää taloudellisen vastuun valtiolle kriisin aikaisesta turvakotiajasta. Parhaimmillaan tämä voisi tarkoittaa sitä, että turvakotien määrä lisääntyy ja avunsaanti helpottuu väkivallan kaikille uhreille.

 

Moni pelkää kotona

Moni pelkää kotona

Perheeseen kohdistuneita surmia on tapahtunut viime aikoina paljon. Hyvällä syyllä voidaan kysyä mitä yhteiskunnassamme oikein tapahtuu? Olisiko tragedioita voitu estää? Perhesurmat ovat perheväkivallan äärimmäinen muoto. Jäävuorten huippuja, jotka keräävät medianäkyvyyttä ja mielenkiintoa. Perheväkivalta on kuitenkin yleinen ongelma, jota ei voida lokeroida syrjäytyneiden tai moniongelmaisten yksilöiden marginaali-ilmiöiksi.

Lapset ovat viattomia, aina!

28.12. vietettiin Viattomien lasten päivää. Olipa kyse syntymättömistä lapsista tai syntyneistä, näin on: syyttömiä ja viattomia siihen, mitä ratkaisuja aikuiset heidän puolestaan tai vastaan tekevät.

Mistä apu väkivaltaa ja kaltoinkohtelua saaville vanhuksille?

Suvanto-ryhmä palkittiin toimista vanhusväkivaltaa vastaan. Joka neljättä yli 60-v. naista on kohdeltu kaltoin. Lue tarkemmin Ensi- ja turvakotien liiton sivulta. Seuraavassa omia näkökulmiani aiheeseen.

Vanhukselle ovat väkivaltaisia väärintekijöitä usein lapset ja lapsenlapset, jotka vaativat heiltä rahaa huumeisiin, viinaan ja velanmaksuun. Tai jotka eivät muuten tavoita tavallista arkista maailmaa, koska heillä on erityislaatuiset asenteet ja rajoittunut ymmärrys. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä