KaiHaavisto Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta nettietiketti

Kieli- ja kulttuurikoulutus on tärkeää

Kieli- ja kulttuurikoulutus on tarpeellista maahantulijoille, mutta sitä tarvitsisivat myös monet kantasuomalaisuudellaan ylpeilevät. Suomessa puhuttu ja kirjoitettu enemmistökieli on monimutkaista, monille liiankin vaativaa. Myös maassamme noudatettavat käytöstavat voivat vaikuttaa hankalilta ja kummallisilta, jos on vaikkapa ns. hyvin viettiperäinen 'elämäm koululainen'.

"Rajat kiinni! -kansanliike" -Facebook-ryhmässä reagoitiin kuvien todistamalla tavalla uutiseen kansanedustaja Jutta Urpilaisen ja hänen miehensä adoptioprosessin etenemisestä.

Kirous ja kuona

Kalervo Niementaus paheksui kiroilukulttuuria. Hän kuvasi kirosanavetoista kulttuurista "suvaitsevaksi alennustilaksi". Puheenvuoro oli sellaisenaan varmasti tarpeellinen - ja jo siihen kommentoiminen viittaa siihen että asia on tärkeä ja mielestäni vähintään reagoinnin arvoinen.

Minä - Maahanmuuttokriitikon kaikki salaisuudet

Olen aktiivisesti liikkunut Usarin sivuilla kuukauden, toki aiempien vuosien varrella vieraillut epäsäännöllisemmin. Vei vuosia uskaltaa kirjoittaa tänne, koska olin lukenut keskusteluita, joita käydään kirjoitusten "jatkoilla".

 

Oppilaiden tabletteihin esto-ohjelmat

27.4. Vantaan Sanomat    Vantaan koululaisten tabletteihin sittenkin esto-ohjelmat

Vantaan kaupunki on hankkinut koululaisille jaettuihin tablet-tietokoneisiin suodatusohjelmat, jotka estävät oppilaita pääsemästä haitallisille sivuille.

Koulukiusaamisesta Armi Lehdolle.

Armi Lehto kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan otsikolla  "Koulukiusaamisen helvetti". Olen toiminut monia vuosia sovittelijana Seiskan Sovittelijat ry:ssä, joka sovittelee koulukiusaamisia Kouvolan alueella. Allekirjoitan täysin otsikon sanat, koulukiusaaminen voi olla pahimmillaan  täysi helvetti sen sen kohteeksi joutuneelle. Se jättää arvet vahvimmillekin koko tulevan elämän ajaksi, joistakin ei koskaan enää tule täysipainoisia yhteiskuntamme jäseniä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä